Ändra platsinställningarna för Google-appen

Du kan ändra de platsinställningar som används av Google-appen, inklusive platshistorik och adresser till hem och arbete.

Platshistorik

Platshistoriken uppdateras inte i Google-appen på iPhone eller iPad.

Läs mer om hur du hanterar platshistoriken i Google Maps tidslinje.

Aktivera eller pausa platshistorik

Så här aktiverar eller pausar du platshistoriken:

1. Besök sidan Aktivitetsinställningar.
  2. Pausa eller aktivera Platshistorik:
    • Pausa: Inaktivera Platshistorik följt av tryck på Pausa.
    • Aktivera: Aktivera Platshistorik följt av tryck på Aktivera.

Läs mer om hur du hanterar din platshistorik.

Ange hem- och arbetsadress

Ange hem- och arbetsadress om du till exempel vill få information om trafik på pendlingssträckan och hjälp med resan.

Om du anger din hem- eller jobbadress kan dessa användas för att uppskatta din plats när det är troligt att du befinner dig på någon av dessa platser.

Du kan redigera eller ta bort hem- eller jobbadressen i Google Maps.

Om en märkt plats användes för att visa sökresultat står det Utifrån dina platser (hem) eller (jobb) längst ned på sökresultatsidan.