Endre posisjonsinnstillingene for Google-appen

Du kan endre posisjonsinnstillingene Google-appen bruker, deriblant posisjonslogg og hjemme- og jobbadresser.

Posisjonslogg

Posisjonsloggen gjør det mulig for Google-appen å vise deg nyttig informasjon basert på hvor du har vært med enhetene du er logget på med. Google-appen bruker for eksempel tidligere posisjoner til å lære seg ruten du vanligvis tar til og fra jobb, slik at den kan vise deg trafikkoppdateringer for reiseveien din.

Slå posisjonsloggen på eller av

Du kan når som helst slå av posisjonsloggen for kontoen din. Hvis du bruker en jobb- eller skolekonto, må administratoren din gjøre denne innstillingen tilgjengelig for deg. Hvis vedkommende gjør det, kan du bruke posisjonsloggen som alle andre brukere.

1. På Android-enheten din åpner du Innstillinger-appen og så Google og så Administrer Google-kontoen din.
  2. Trykk på Data og personlig tilpasning øverst.
  3. Trykk på Posisjonslogg under «Aktivitetslagring».
  4. Endre hvorvidt kontoen din eller enhetene dine kan rapportere posisjonslogg til Google:
    • Kontoen din og alle enhetene dine: Slå Bruk posisjonslogg på eller av øverst.
    • Bare en bestemt enhet: Trykk på Enheter på denne kontoen, og slå deretter enheten på eller av.

Hvis du er i en nettleser, går du til Aktivitetslagring-delen av Google-kontoen din. Du må kanskje logge på. Slå posisjonsloggen av eller på øverst.

Merk: Når du slår av posisjonsloggen, slutter enhetene dine å lagre informasjon om hvor du har vært. Hvis du vil fjerne tidligere posisjoner, må du slette posisjonsloggen. Når du sletter posisjonsloggen, fungerer ikke enkelte Google-appfunksjoner.

Når du slår på posisjonsloggen, lagrer Google denne informasjonen bare for enheter som er logget på Google-kontoen din og har posisjonsloggen slått på.

Se posisjonsloggen
  1. Gå til Posisjonslogg-siden på Android-enheten din.
  2. Trykk på Vis kalenderen Vis kalenderen øverst til høyre.
  3. Trykk på en dag for å se posisjonsloggen.
Slett posisjonsloggen

Slett én posisjon

1. Gå til Posisjonslogg-siden på Android-enheten din.
  2. Trykk på Vis kalenderen Vis kalenderen øverst til høyre.
  3. Trykk på en dag i kalenderen.
  4. Trykk på et sted du har vært.
  5. Trykk på Fjern Fjern øverst til høyre.

Slett loggen for en bestemt dag

1. Gå til Posisjonslogg-siden på Android-enheten din.
  2. Trykk på Vis kalenderen Vis kalenderen øverst til høyre.
  3. Trykk på dagen du vil slette.
  4. Øverst til høyre trykker du på Mer Mer og så Slett dagen.

Slett loggen for en bestemt tidsperiode

1. Gå til Posisjonslogg-siden på Android-enheten din.
  2. Øverst til høyre trykker du på Mer Mer og så Innstillingerog så Slett datoperioden fra posisjonsloggen,.
  3. Velg start- og sluttdato, og trykk på Fortsett.
  4. Merk av for «Jeg forstår, og jeg ønsker å slette loggen».
  5. Trykk på Slett.

Slett hele posisjonsloggen

1. Gå til Posisjonslogg-siden på Android-enheten din.
  2. Øverst til høyre trykker du på Mer Mer og så Innstillinger.
  3. Trykk på Slett hele posisjonsloggen.
  4. Merk av for «Jeg forstår, og jeg ønsker å slette loggen».
  5. Trykk på Slett.

Angi hjemsted og arbeidssted

Angi hjemme- og jobbadressen din for å motta trafikkinformasjon, reisetips med mer.

Hvis du angir hjemme- eller jobbadressen din, kan de brukes til å anslå posisjonen din når det er sannsynlig at du befinner deg på et av disse stedene.

Du kan endre eller slette hjemme- eller jobbadressen i Google Maps.