De locatie-instellingen van de Google-app wijzigen

Je kunt de locatie-instellingen wijzigen die worden gebruikt door de Google-app, waaronder de locatiegeschiedenis en je woon- en werkadres.

Locatiegeschiedenis

Met 'Locatiegeschiedenis' kan de Google-app nuttige informatie weergeven op basis van de plaatsen waar je bent geweest met de apparaten waarbij je bent ingelogd. De Google-app gebruikt bijvoorbeeld je eerdere locaties om je verkeersupdates te laten zien voor je dagelijkse woon-werkverkeer door te registreren welke route je naar het werk neemt.

Locatiegeschiedenis in- of uitschakelen

Je kunt de locatiegeschiedenis voor je account op elk moment uitschakelen. Als je een werk- of schoolaccount gebruikt, moet je beheerder deze instelling voor je beschikbaar maken. Als je beheerder dit heeft gedaan, kun je de locatiegeschiedenis gebruiken als elke andere gebruiker.

1. Open op uw Android-telefoon of -tablet de app Instellingen en dan Google en dan Je Google-account beheren.
  2. Tik bovenaan op Gegevens en personalisatie.
  3. Tik onder 'Activiteitsopties' op Locatiegeschiedenis.
  4. Wijzigen of je account of je apparaten locatiegeschiedenis kunnen melden bij Google:
    • Je account en al je apparaten: Schakel bovenaan Locatiegeschiedenis gebruiken in of uit.
    • Alleen een bepaald apparaat: Tik op Apparaten in dit account en schakel het apparaat vervolgens in of uit.

Als je in een browser werkt, ga je naar het gedeelte Activiteitsopties van je Google-account. Je moet wellicht inloggen. Schakel bovenaan 'Locatiegeschiedenis' in of uit.

Opmerking: Als je de locatiegeschiedenis uitschakelt, wordt er geen nieuwe informatie opgeslagen over plaatsen waar je bent geweest. Als je eerdere locaties wilt verwijderen, moet je de locatiegeschiedenis verwijderen. Als je de locatiegeschiedenis verwijdert, werken sommige functies van de Google-app niet meer.

Als je de locatiegeschiedenis inschakelt, slaat Google deze informatie alleen op voor apparaten die zijn ingelogd op je Google-account en waarvoor 'Locatiemelding' is ingeschakeld.

Je locatiegeschiedenis weergeven
  1. Ga op je Android-telefoon of -tablet naar de pagina Locatiegeschiedenis.
  2. Tik rechtsboven op Agenda weergeven Agenda weergeven.
  3. Tik op een dag om je locatiegeschiedenis te bekijken.
Je locatiegeschiedenis verwijderen

Eén locatie verwijderen

1. Ga op je Android-telefoon of -tablet naar de pagina Locatiegeschiedenis.
  2. Tik rechtsboven op Agenda weergeven Agenda weergeven.
  3. Tik op een dag in je agenda.
  4. Tik op een plaats die je hebt bezocht.
  5. Tik rechtsboven op Verwijderen Verwijderen.

Geschiedenis van een bepaalde dag verwijderen

1. Ga op je Android-telefoon of -tablet naar de pagina Locatiegeschiedenis.
  2. Tik rechtsboven op Agenda weergeven Agenda weergeven.
  3. Tik op de dag die je wilt verwijderen.
  4. Tik rechtsboven op Meer Meer en dan Dag verwijderen.

Geschiedenis van een bepaalde periode verwijderen

1. Ga op je Android-telefoon of -tablet naar de pagina Locatiegeschiedenis.
  2. Tik rechtsboven op Meer Meer en dan Instellingen en dan Periode uit locatiegeschiedenis verwijderen.
  3. Kies de start- en einddatum en tik op Doorgaan.
  4. Vink het selectievakje naast 'Ik begrijp het en ik wil deze gegevens verwijderen' aan.
  5. Tik op Verwijderen.

Je hele locatiegeschiedenis verwijderen

1. Ga op je Android-telefoon of -tablet naar de pagina Locatiegeschiedenis.
  2. Tik rechtsboven op Meer Meer en dan Instellingen.
  3. Tik op Volledige locatiegeschiedenis verwijderen.
  4. Vink het selectievakje naast 'Ik begrijp het en ik wil deze gegevens verwijderen' aan.
  5. Tik op Verwijderen.

Je woon- en werklocatie instellen

Stel je woon- en werkadres in als je informatie wilt ontvangen over woon-werkverkeer, reizen en meer.

Stel je je woon- of werkadres in, dan kunnen deze worden gebruikt om je locatie te schatten als het waarschijnlijk is dat je je op een van deze plaatsen bevindt.

Je kunt je woon- of werkadres bewerken of verwijderen in Google Maps.