Oppdater posisjonen din via mobil

Du kan få bedre resultater for den gjeldende posisjonen din ved å slå på nøyaktig posisjon. For eksempel, hvis du reiser i Barcelona, kan du søke etter [restauranter] på telefonen for å se restauranter i nærheten.

Trinn 1: Slå på nøyaktig posisjon

Nøyaktig posisjon er slått på som standard, så hvis du ikke har endret denne innstillingen, kan du hoppe over dette trinnet.

1. Gå til Søkeinnstillinger-siden.
  2. I Nøyaktig posisjon-delen velger du Bruk nye nøyaktige posisjoner fra enheten min.
  3. Trykk på Lagrenederst på siden.

Trinn 2: Oppdater den nåværende posisjonen din

1. Slå på nøyaktig posisjon via trinnene ovenfor.
  2. Gå til google.com.
  3. Hvis du blir bedt om å gi www.google.com tillatelse til å bruke den gjeldende posisjonen din, trykker du på OK.
  4. Rull til bunnen av siden for å se posisjonen som Google har registrert for deg,
    • Hvis du ser en blå prikk ved siden av posisjonen din, er posisjonen din nylig oppdatert. Du kan oppdatere posisjonen når som helst ved å trykke på Oppdater.
    • Hvis du ser en grå prikk, er ikke posisjonen din nylig oppdatert. Trykk på Bruk nøyaktig posisjon eller Oppdater.

Hvis posisjonen som Google registrerer for deg er feil, må du legge til navnet på posisjonen i søket ditt. Du kan for eksempel søke etter [pizza napoli]for å finne pizzarestauranter i nærheten av Napoli.

Feilmelding om at posisjonen er utilgjengelig eller ukjent

Hvis du ikke har gitt telefonen, nettleseren eller appen tillatelse til å dele posisjonen din med Google, får du kanskje se en melding om at posisjonen din er utilgjengelig eller ukjent.

Slå «Nylige posisjoner» av eller på

Hvis den nåværende posisjonen din ikke er tilgjengelig, kan du fortsatt få relevante lokale søkeresultater og annonser basert på de nylige posisjonene dine.

1. Gå til Søkeinnstillinger-siden.
  2. I «Nylige posisjoner»-delen velger du Lagre nylige posisjoner hvis du vil slå funksjonen på eller Ikke lagre hvis du vil slå den av.
  3. Trykk på Fjern hvis du vil slette nylige posisjoner som allerede er lagret.
  4. Trykk på Lagrenederst på siden.

Hvis nylige posisjoner er slått av, brukes ikke nylige posisjoner fra Google-kontoen din for å gi deg relevante lokale resultater.

Informasjonen som lagres når du deler posisjonen din

Informasjonen som lagres er avhengig av søket og posisjonen din. Lagret informasjon kan inkludere land, område, by, adresse, sted eller GPS-posisjon.

Slik oppdages posisjonen din hvis du ikke deler den

Hvis nøyaktig posisjon og posisjonsloggen er slått av, kan du se resultater basert på IP-adressen din og nylige posisjoner du har søkt etter.