Sijainnin päivittäminen mobiililaitteessa

Saat parempia tuloksia nykyiselle sijainnillesi, kun tarkka sijainti on käytössä. Esimerkiksi jos olet matkalla Barcelonassa, löydät lähellä olevia ravintoloita tekemällä puhelimella haun [ravintolat].

Vaihe 1: ota tarkka sijainti käyttöön

Tarkka sijainti on oletuksena käytössä, joten jos et ole muuttanut asetusta aiemmin, voit ohittaa tämän vaiheen.

1. Avaa hakuasetussivu.
  2. Valitse Tarkka sijainti -osiosta Käytä uusia tarkkoja sijainteja laitteestani.
  3. Kosketa sivun alareunasta Tallenna.

Vaihe 2: päivitä nykyinen sijaintisi

1. Ota tarkka sijainti käyttöön yllä olevien ohjeiden mukaisesti.
  2. Avaa google.fi.
  3. Jos laite kysyy, sallitko www.google.fin käyttää nykyistä sijaintiasi, kosketa OK.
  4. Vierittämällä sivun alalaitaan näet, minkä Google on tunnistanut sijainniksesi.
    • Jos sen vieressä on sininen piste, sijaintisi on päivitetty äskettäin. Voit kuitenkin päivittää sen milloin tahansa koskettamalla Päivitä.
    • Jos sen vieressä on harmaa piste, sijaintiasi ei ole päivitetty äskettäin. Kosketa Käytä tarkkaa sijaintia tai Päivitä.

Jos Googlen havaitsema sijainti on virheellinen, lisää sen nimi hakuusi. Jos esimerkiksi haluat löytää pizzaravintoloita lähellä Imatraa, tee haku [pizza imatra].

Sijainti ei saatavilla- tai Tuntematon sijainti -virhe

Jos et ole sallinut puhelimen, selaimen tai sovelluksen jakaa sijaintiasi Googlelle, näyttöön voi tulla Sijainti ei saatavilla- tai Tuntematon sijainti -virhe.

Äskettäin käytettyjen sijaintien ottaminen käyttöön ja poistaminen käytöstä

Jos nykyistä sijaintiasi ei ole saatavilla, voit silti saada osuvia paikallisia hakutuloksia ja mainoksia äskettäin käyttämiesi sijaintien perusteella.

1. Avaa hakuasetussivu.
  2. Ota äskettäin käytetyt sijainnit käyttöön valitsemalla Äskettäin käytetyt sijainnit -osiosta Tallenna äskettäin käytetyt sijainnit. Poista ominaisuus käytöstä valitsemalla Älä tallenna.
  3. Voit poistaa tallennetut äskettäin käytetyt sijainnit koskettamalla Tyhjennä.
  4. Kosketa sivun alareunasta Tallenna.

Jos äskettäin käytetyt sijainnit eivät ole käytössä, osuvien paikallisten tulosten hakemiseen ei käytetä äskettäisiä sijainteja, joista olet käyttänyt Google-tiliäsi.

Mitä tietoja tallennetaan, kun jaan sijaintini?

Tallennetut tiedot vaihtelevat haun ja sijainnin mukaan. Niitä voivat olla maa, alue, kaupunki, osoite, paikka tai GPS-sijainti.

Miten sijainti tunnistetaan, kun en jaa sitä?

Jos tarkka sijainti ja sijaintihistoria eivät ole käytössä, saatat silti nähdä tuloksia IP-osoitteesi ja äskettäin hakemiesi sijaintien perusteella.