SafeSearch vergrendelen

U kunt SafeSearch ingeschakeld laten voor iedereen die uw computer gebruikt door SafeSearch te vergrendelen. De vergrendeling kan alleen worden verwijderd door het Google-account dat de vergrendeling heeft ingesteld.

SafeSearch vergrendelen

1. Ga naar de pagina Zoekinstellingen.
  2. Zorg dat SafeSearch is ingeschakeld door het selectievakje 'Expliciete resultaten filteren' aan te vinken.
  3. Klik op SafeSearch vergrendelen naast het selectievakje 'Expliciete resultaten filteren'. Op dit punt wordt u mogelijk gevraagd in te loggen bij uw account.
  4. Klik nadat u bent ingelogd op SafeSearch vergrendelen.
  5. Nadat de vergrendeling is ingeschakeld, wordt een bevestigingspagina weergegeven.

Als u SafeSearch wilt ontgrendelen, volgt u dezelfde instructies maar klikt u op SafeSearch vrijgeven in plaats van SafeSearch vergrendelen.

Mijn instellingen wijzigen

Tips over browsers en instellingen

• Als u op uw computer meerdere browsers gebruikt, moet u de vergrendeling voor elke browser op uw computer afzonderlijk instellen.
  • Als er meerdere gebruikersprofielen op uw computer zijn ingesteld, moet u de vergrendeling instellen voor alle profielen.
  • Het vergrendelen van SafeSearch werkt alleen als uw browser zo is ingesteld dat cookies zijn toegestaan.
Geavanceerde technieken voor netwerkbeheerders

Als uw internetverkeer via een proxy loopt, kunt u die proxy mogelijk zo instellen dat aan alle verzoeken naar Google de parameter &safe=strict wordt toegevoegd. Met deze parameter wordt het strengste SafeSearch-filter ingeschakeld voor alle zoekopdrachten, ongeacht de instellingen op de pagina 'Voorkeuren' van Google.

Deze techniek werkt niet voor zoekopdrachten die worden uitgevoerd via SSL. Meer informatie over zoeken via SSL

Hoe u kunt zien of SafeSearch is vergrendeld

Als SafeSearch is vergrendeld, ziet u de tekst 'SafeSearch is vergrendeld' met gekleurde bollen op de achtergrond. Het ontwerp van de resultatenpagina is bewust zo anders gemaakt dat u in één oogopslag kunt zien of de vergrendeling is ingeschakeld, zelfs vanaf de andere kant van de kamer.

lock safesearch screenshot