Users can now migrate Google Podcasts subscriptions to YouTube Music or to another app that supports OPML import. Learn more here

Begränsa sökningen med filter

Du hittar precis det du söker efter genom att begränsa och anpassa sökresultaten. Du kan till exempel hitta webbplatser som har uppdaterats det senaste dygnet eller foton med uppgift om licens.

Tips! Sökinställningarna ändras inte när du använder filter. Öppna sökinställningarna om du vill radera tidigare sökningar eller ändra inställningar som SafeSearch, antal resultat per sida eller språk.

Lägga till eller ta bort filter

Tips! Vilka sökverktyg som visas beror på vad du söker efter, vilken typ av sökresultat det gäller och vilken webbläsare du har. Alla alternativ visas inte hela tiden.

1. Öppna en webbläsare, t.ex. Chrome Chrome eller Safari, på en iPhone eller iPad.
  2. Sök efter något på google.com.
  3. Välj vilken typ av sökresultat du vill ha under sökrutan, t.ex. AllaBilder eller Nyheter.
  4. Gör något av följande, beroende på vilken mobil webbläsare du använder:
Safari

Du kan lägga till eller ta bort filter för den valda typen av sökresultat:

• Alla, Videor, Nyheter eller Böcker
    • Lägga till: Tryck på Sökverktyg under sökrutan följt av filtret.
      • Du kan behöva scrolla åt höger innan du ser Sökverktyg.
    • Ta bort: Scrolla åt höger i sökfältet och tryck på Rensa.
  • Bilder
    • Lägga till: Tryck på Filter Filter följt av filtret.
    • Ta bort: Tryck på Filter Filter följt av Rensa alla.
  • Shopping
    • Lägga till: Tryck på filtret eller på Fler filter följt av filtret.
    • Ta bort:
      • Tryck på filtret igen.
      • Du kan också trycka på Fler filter följt av Rensa alla.
Tips! Om du har lagt till ett filter med ett tryck kan du ta bort det igen genom att trycka på det en gång till.
Chrome-appen

Du kan lägga till eller ta bort filter för den valda typen av sökresultat:

• Alla, Videor, Nyheter eller Böcker
    • Lägga till: Tryck på Sökverktyg under sökrutan följt av filtret.
      • Du kan behöva scrolla åt höger innan du ser Sökverktyg.
    • Ta bort: Scrolla åt höger i sökfältet och tryck på Rensa.
  • Bilder
    • Lägga till: Tryck på Filter Filter följt av filtret.
    • Ta bort: Tryck på Filter Filter följt av Rensa alla.
  • Shopping
    • Lägga till: Tryck på filtret eller på Fler filter följt av filtret.
    • Ta bort:
      • Tryck på filtret igen.
      • Du kan också trycka på Fler filter följt av Rensa alla.
Tips! Om du har lagt till ett filter med ett tryck kan du ta bort det igen genom att trycka på det en gång till.
Google-appen

Du kan lägga till eller ta bort filter för den valda typen av sökresultat:

• Alla, Videor, Nyheter eller Böcker
    • Lägga till: Tryck på Verktyg under sökrutan följt av filtret.
      • Du kan behöva scrolla åt höger innan du ser Sökverktyg.
    • Ta bort: Scrolla åt höger i sökfältet och tryck på Rensa.
  • Bilder
    • Lägga till: Tryck på Filter Filter följt av filtret.
    • Ta bort: Tryck på Filter Filter följt av Rensa alla.
  • Shopping
    • Lägga till: Tryck på filtret eller på Fler filter följt av filtret.
    • Ta bort:
      • Tryck på filtret igen.
      • Du kan också trycka på Fler filter följt av Rensa alla.
Tips! Om du har lagt till ett filter med ett tryck kan du ta bort det igen genom att trycka på det en gång till.

Olika sätt att filtrera sökresultaten

Typ av resultat

Du kan begränsa sökresultaten till en kategori, t.ex. bilder, videor eller nyheter. Välj önskad typ av sökresultat bredvid sökrutan.

Exempel:

• Bilder: Välj Bilder.
  • Sökresultat när du shoppar: Välj Shopping.

Sökverktyg

När du har valt vilken typ av resultat du vill ha kan du begränsa sökresultaten ytterligare med hjälp av alternativen under Sökverktyg. Du kan t.ex. ange plats, färg, storlek eller det datum då en sida publicerades.

Sökoperatorer

Du kan även begränsa sökningen med hjälp av sökoperatorer, det vill säga ord eller tecken som läggs till i sökfrågan. Läs mer om hur du finjusterar en webbsökning.

Typer av sökverktyg

Obs! Vissa sökverktyg är bara tillgängliga på vissa språk eller när du är inloggad på ditt Google-konto.

Webbresultat
Tips! Vilka sökverktyg som visas beror på vad du söker efter, vilken typ av sökresultat det gäller och vilken webbläsare du har. Alla alternativ visas inte hela tiden.

Exempel på verktyg:

• Publiceringsdatum: Hitta något utifrån när det publicerades.
  • Ordagrant: Sök efter det exakta ordet eller den exakta frasen.
  • Ordbok: Hitta definitioner, synonymer och bilder.
  • Personligt: Hitta sådant som har delats med dig i Google-produkter som Gmail.
    • Logga in på ditt Google-konto om du vill få personliga resultat.
  • I närheten: Begränsa sökresultaten till sådant som finns i närheten där du är.
  • Recept: Begränsa sökresultaten utifrån ingredienser, tillagningstid och antal kalorier.
  • Appar: Hitta en app utifrån pris eller operativsystem.
  • Patent: Hitta patent utifrån status, typ, patentverk, registreringsdatum eller publiceringsdatum.
Bildresultat
  • Storlek: Välj stor, medel eller ikon.
  • Färg: Hitta bilder i en viss färg, svartvita eller genomskinliga.
  • Typ: Begränsa sökresultaten till clip art-bilder, linjeteckningar eller animerade GIF-bilder.
  • Tid: Hitta ett foto som nyligen har publicerats eller som publicerades ett visst datum.
  • Användningsrättigheter: Hitta bilder med uppgift om licens.
Videoresultat
  • Längd: Begränsa sökresultaten utifrån hur lång en video är.
  • Tid: Hitta videor som nyligen har publicerats eller som publicerades ett visst datum.
  • Kvalitet: Hitta videor med hög bildkvalitet.
  • Med textning: Begränsa sökresultaten till textade videor.
  • Källa: Begränsa sökresultaten till videor från en viss källa, till exempel YouTube.
Platsresultat

När du söker efter platser kan bland annat följande filter visas:

• Öppna historiken: Begränsa sökresultaten till platser som du har besökt tidigare eller aldrig har varit på.
  • Betyg: Begränsa sökresultaten till ställen som har fått minst ett visst betyg.
    • Ställena betygsätts av Googles användare.
  • Kök: Begränsa sökresultaten till ställen som serverar ett visst slags mat.
  • Pris: Hitta ställen utifrån pris.
  • Tider: Hitta ställen med vissa öppettider.

Lägga till eller ta bort platser du har besökt

Du kan tala om för Google om du har varit på en viss plats eller besökt ett visst ställe så att du får bättre sökresultat:

• På telefonen: Tryck på Du besökte den här platsen för __ dagar/veckor/år sedan under Översikt.
  • På datorn: Klicka på Redigera bredvid Öppna historiken följt av Ja eller Nej.

Tips! Så här filtrerar du efter platser som du har besökt: