Filtrar els resultats de la cerca

Podeu filtrar i personalitzar els resultats de la cerca per trobar exactament el que busqueu. Per exemple, podeu cercar llocs que s'hagin actualitzat durant les darreres 24 hores o fotos d'un color concret.

Nota: el fet que filtreu els resultats de la cerca no en canvia la configuració. Per canviar opcions de configuració com ara SafeSearch, els resultats per pàgina i l'idioma, o bé per suprimir cerques anteriors, aneu a Configuració de la cerca

Afegir o suprimir filtres

Ordinador
  1. A l'ordinador, en un navegador com ara Chrome o Firefox, feu una cerca a Google.
  2. A sota del quadre de cerca, feu el següent:
    • Per triar el tipus de resultat que vulgueu que es mostri, feu clic per exemple a Imatges o Notícies.
    • Per accedir a més opcions, feu clic a Més.
    • Per accedir a més filtres que podeu utilitzar, feu clic a Eines.
      Consell: les eines que es mostrin variaran en funció de la cerca i dels filtres. De manera que no es mostraran totes les opcions cada vegada.
Telèfon o tauleta
  1. Al dispositiu mòbil, en un navegador per a mòbils com ara Chrome o Safari, feu una cerca a Google.
  2. A sota del quadre de cerca, feu el següent:
    • Per triar el tipus de resultat que vulgueu que es mostri, toqueu per exemple Imatges o Notícies.
    • Per accedir a més filtres que podeu utilitzar, toqueu Eines de cerca.
      Consell: les eines que es mostrin variaran en funció de la cerca i dels filtres. De manera que no es mostraran totes les opcions cada vegada.
    • Per suprimir els filtres afegits amb les eines de cerca, toqueu Esborra.

Maneres de filtrar els resultats de la cerca

Tipus de resultat

A la part superior o inferior de la pàgina de resultats de la cerca, trobareu diverses maneres de filtrar els resultats per obtenir un tipus concret de contingut. Per exemple:

• Per obtenir només resultats de la cerca que siguin imatges, seleccioneu Imatges.
  • Per obtenir resultats de la cerca que us permetin comprar el que cerqueu, seleccioneu Shopping.

Eines de cerca

Un cop hàgiu decidit quin tipus de resultat voleu, podeu definir millor els resultats amb les eines de cerca. Amb aquestes eines, podeu incloure elements com ara la ubicació, el color, la mida i la data de publicació d'una pàgina.

Tipus d'eines de cerca

Algunes de les eines de cerca només estan disponibles en alguns idiomes o només es mostren en cas que hàgiu iniciat la sessió al compte de Google.

Resultats web

Les eines que es mostrin variaran en funció de la cerca i dels filtres. De manera que no es mostraran totes les opcions cada vegada. Alguns exemples d'eines són els següents:

• Data de publicació: limiteu els resultats en funció de la data de publicació.
  • Verbatim: feu cerques a partir de paraules o de frases exactes.
  • Diccionari: trobeu definicions, sinònims, imatges i més coses.
  • Privat: si heu iniciat la sessió al compte de Google, podeu veure contingut que altres usuaris hagin compartit amb el vostre usuari a Google+ o a Gmail.
  • A prop: consulteu resultats per a la ubicació actual.
  • Vídeos: filtreu-los en funció de la durada, la qualitat i la font, com ara youtube.com.
  • Receptes: filtreu-les en funció dels ingredients, del temps de preparació i de les calories.
  • Aplicacions: trieu el preu i el sistema operatiu (o SO) de les aplicacions disponibles.
  • Patents: seleccioneu la data de publicació o de sol·licitud d'una patent, l'oficina en què s'hagi sol·licitat, l'estat de la sol·licitud i el tipus. També podeu cercar les patents directament a patents.google.com
Resultats d'imatges
  • Mida: trieu entre gran, mitjana o icona, o bé establiu-ne les dimensions exactes.
  • Color: trobeu imatges d'un color concret, en blanc i negre o transparents.
  • Tipus: obteniu només imatges de cares, fotos, objectes gràfics, dibuixos lineals o GIF animats.
  • Hora: trobeu fotos que s'hagin publicat recentment o que s'hagin publicat en una data concreta.
  • Drets d'ús: obteniu fotos que pugueu tornar a fer servir o modificar. Obteniu informació sobre com podeu trobar el contingut que es pot tornar a fer servir.
Resultats de llocs

En funció del tipus de lloc que hàgiu cercat, es poden mostrar alguns dels filtres següents:

• Visites anteriors: restringiu els resultats als llocs que ja heu visitat o en què encara no heu estat.
  • Puntuació: filtreu en funció de les puntuacions d'altres usuaris de Google.
  • Cuina: obteniu resultats en funció del tipus de menjar que s'hi serveix.
  • Preu: filtreu en funció del cost d'un restaurant o d'un altre establiment.
  • Horari: limiteu els resultats en funció de l'horari d'obertura del lloc.

Afegir o suprimir els llocs que hàgiu visitat

A fi que els resultats de la cerca siguin més precisos, podeu indicar a Google si ja heu estat, o no, en un lloc.

• Al telèfon: a "Informació general", toqueu Heu estat aquí fa __ dies/setmanes/mesos.
  • A l'ordinador: al costat de "Visites anteriors", toqueu Edita i, a continuació, Sí o No.

Nota: per filtrar en funció dels llocs que ja heu visitat, activeu primer l'historial d'ubicacions al dispositiu Android o l'iPhone o iPad i, després, Activitat al web i en aplicacions.

Operadors de cerca

Una altra manera de filtrar els resultats és fer servir els operadors de cerca, que són paraules o símbols que permeten restringir-ne els resultats.