Sådan søger du på Google

Tip 1: Gør det enkelt

Uanset hvad du leder efter, så prøv først med en enkel søgning. Tilføj et par beskrivende ord, hvis det er nødvendigt. Hvis du leder efter et sted eller et produkt i et bestemt område, kan du tilføje byen eller postnummeret.

Prøv det: [where's the closest airport]

Er du træt af at skrive? Hvis du bruger Google Chrome, skal du klikke på  mikrofonikonet i søgefeltet og søge med stemmen.

Tip 2: Brug internetvenlige ord

Brug de ord, der er størst sandsynlighed for at finde på websites. Hvis du i stedet for at sige [my head hurts] f.eks. siger [headache], fordi det er udtrykket et medicinsk website ville bruge.

Tip 3: Undgå at fokusere på de små ting

• Stavekontrol. Googles stavekontrol bruger automatisk den mest almindelige stavemåde, uanset om du staver ordet rigtigt.
  • Store bogstaver. En søgning efter [New York Times] er det samme som en søgning efter [new york times].
  • Tegnsætning. De fleste tegn, f.eks. ?!,.%^*()[]\, bliver ignoreret, når du søger.

Tip 4: Få hurtigt svar

I mange tilfælde gør Google arbejdet for dig og viser svaret direkte på søgeresultatsiden, så snart du har indtastet søgningen. Afprøv dette ved at indtaste eller indtale nogle af søgningerne nedenfor:Prøv nogle af de søgninger nedenfor enten ved at skrive eller søge med stemmen:

Visse funktioner, f.eks. oplysninger om sportshold, er ikke tilgængelige i alle områder.
  • Vejr. Søg efter [weather] for at se vejret i dit område, eller tilføj et bynavn efter "weather" for at finde vejr i det pågældende område.
  • Ordbog.Skriv [define] foran et ord for at se dets definition.
  • Udregninger. Indtast en matematisk ligning, f.eks. [3*9123], og se svaret sammen med en lommeregner, hvormed du kan løse flere problemer, selv grafiske ligninger.
  • Enhedsomregning. Indtast en omregning, f.eks. [3 dollars in euros].
  • Sport. Søg efter navnet på dit hold for at se et kampprogram, resultater og meget mere.
  • Hurtige fakta. Søg efter navnet på en berømthed, beliggenhed, film eller sang, og få hurtigt vist oplysninger på sidens højre side.

Tip 5: Bliv søgeekspert

Vil du have flere tips og tricks, så du kan blive en mester i søgning? Du kan få flere oplysninger om mere avancerede søgeteknikker via linkene nedenfor.