Users can now migrate Google Podcasts subscriptions to YouTube Music or to another app that supports OPML import. Learn more here

Zoeken met een afbeelding op Google

Met Google Lens kun je meer informatie krijgen over een afbeelding of de objecten om je heen. Je kunt bijvoorbeeld een foto van een plant maken en deze gebruiken om informatie of vergelijkbare afbeeldingen te zoeken.

Wat je ziet als je zoekt

Je kunt onder andere de volgende resultaten krijgen:

• Zoekresultaten voor objecten in de afbeelding
  • Vergelijkbare afbeeldingen
  • Websites met deze afbeelding of een vergelijkbare afbeelding

Wat je nodig hebt

• De nieuwste versie van de Google-app Google-app
  • Chrome-app Chrome

Zoeken met een afbeelding uit de zoekresultaten

1. Ga op je iPhone of iPad naar google.com.
  2. Zoek een afbeelding.
  3. Selecteer een afbeelding.
  4. Tik linksonder op Google Lens .

Zoeken met een afbeelding van een website

Belangrijk: Als je wilt zoeken met een websiteafbeelding in de Chrome-app, stel je Google in als je standaard zoekmachine.

1. Ga op je iPad of iPhone naar de Google-app Google-app of Chrome-app Chrome .
  2. Ga naar de website met de afbeelding.
  3. Houd je vinger op de afbeelding.
  4. Tik op Zoeken binnen afbeelding .
    • Als je een deel van een afbeelding wilt zoeken, sleep je de hoeken van het vak tot het om je selectie staat.
  5. Onderaan kun je scrollen voor gerelateerde zoekresultaten.
  6. Tik op Zoekopdracht aanvullen om de zoekopdracht te verfijnen.
  7. Geef zoekwoorden op.

Zoeken met een afbeelding vanaf je apparaat

1. Open de Google-app Google-app, Chrome-app Chrome of de Safari-app op je iPhone of iPad.
  2. Je kunt het volgende doen:
    1. Tik in de zoekbalk op Google Lens .
    2. Klik op: Zoeken binnen foto vanuit je filmrol.
  3. Een foto maken of uploaden:
    • Een foto maken: Richt de camera op een object en tik op Zoeken Zoeken.
    • Een bestaande afbeelding uploaden: Tik op Fotokiezer Galerij en selecteer een foto.
  4. Selecteer hoe je wilt zoeken:
    • Een deel van de afbeelding gebruiken: Tik op de afbeelding en sleep de hoeken van het vak tot het om je selectie staat. Onderaan kun je scrollen om de zoekresultaten te bekijken.
  5. Tik op Zoekopdracht aanvullen om de zoekopdracht te verfijnen.
  6. Geef zoekwoorden op.

Tip: Als je op zoek bent naar specifiekere resultaten, kun je een kleiner gedeelte van de afbeelding selecteren.

De toegang tot Foto's beheren

Je kunt de toegang tot je opgeslagen afbeeldingen op het apparaat als volgt aanpassen:

1. Ga naar Instellingen Instellingen.
  2. Tik op Google en dan Foto's.
  3. Selecteer:
    1. Geen
    2. Beperkte toegang
    3. Volledige toegang