Käänteinen kuvahaku

Voit käyttää kuvaa samankaltaisten kuvien etsimiseen internetistä.

Käänteisen kuvahaun toiminta

Kun teet haun käyttämällä kuvaa, hakutuloksesi saattavat sisältää

• samankaltaisia kuvia
  • sivustoja, joilla kuva esiintyy
  • erikokoisia versioita hakemastasi kuvasta.

Kuvan perusteella tehtävä haku toimii parhaiten, kun kuva esiintyy todennäköisesti useilla eri sivustoilla. Saat siis enemmän tuloksia tunnettujen nähtävyyksien kuvilla kuin esimerkiksi oman perhealbumisi kuvalla.

Käänteinen kuvahaku tietokoneella

Voit tehdä kuviin perustuvia hakuja seuraavien selaimien tietokoneversioilla:

• Chrome 5 tai uudempi
  • Internet Explorer 9 tai uudempi
  • Safari 5 tai uudempi
  • Firefox 4 tai uudempi.
Kuvan lähettäminen
  1. Avaa images.google.com tai klikkaa kuvahaun tulossivun hakukentässä olevaa kamerakuvaketta .
  2. Klikkaa Lähetä kuva.
  3. Klikkaa Valitse tiedosto.
  4. Valitse tietokoneeltasi kuva.
Kuvan vetäminen hakukenttään

Jos käytössäsi on Chrome tai Firefoxin versio 4 (tai uudempi), voit vetää tietokoneellasi olevia kuvia hakukenttään.

1. Avaa images.google.com.
  2. Klikkaa tietokoneellasi kuvaa, jota haluat käyttää haussa.
  3. Pidä hiiren painiketta painettuna ja vedä kuva hakukenttään.
Hakeminen kuvan URL-osoitteella
  1. Klikkaa verkkosivustolla olevaa kuvaa hiiren kakkospainikkeella ja valitse Kopioi kuvan URL-osoite.
  2. Avaa images.google.com tai klikkaa kuvahaun tulossivun hakukentässä olevaa kamerakuvaketta .
  3. Klikkaa Liitä kuvan URL-osoite.
  4. Liitä kopioimasi URL-osoite kenttään.
  5. Klikkaa Hae kuvan perusteella.
Sivustolla olevan kuvan klikkaaminen hiiren kakkospainikkeella (Chrome Firefox)

Chrome

1. Klikkaa verkkosivustossa tai hakutuloksissa olevaa kuvaa hiiren kakkospainikkeella.
  2. Klikkaa Etsi tätä kuvaa palvelusta Google.
  3. Hakutulokset avautuvat uudessa välilehdessä.

Firefox

1. Lataa Search by Image -laajennus.
  2. Klikkaa verkkosivustossa tai hakutuloksissa olevaa kuvaa hiiren kakkospainikkeella.
  3. Klikkaa Etsi tätä kuvaa palvelusta Google.
  4. Hakutulokset avautuvat uudessa välilehdessä.

Käänteinen kuvahaku puhelimella tai tabletilla

Voit etsiä Google-haulla kuvia, jotka muistuttavat hakutuloksissasi näkyviä kuvia. Ominaisuutta voi käyttää Chrome-sovelluksessa (Androidilla, iPhonella tai iPadilla).

1. Tee haluamasi haku Chrome-sovelluksessa.
  2. Avaa suurempi versio haussa käytettävästä kuvasta koskettamalla sitä.
  3. Kosketa kuvaa ja pidä sitä painettuna. Kosketa näkyviin tulevassa kentässä Hae tätä kuvaa palvelusta Google.

Miten Google käsittelee haussa käyttämääsi kuvaa

Kun teet haun kuvan perusteella, Google tallentaa käyttämäsi kuvat ja URL-osoitteet. Google käyttää näitä kuvia ja URL-osoitteita vain tuotteidensa ja palvelujensa parantamiseen.