Søk med bilder på Google

Du kan finne ut mer om bilder eller objekter rundt deg med omvendt bildesøk. Du kan for eksempel ta et bilde av en plante og bruke det til å søke etter informasjon eller andre lignende bilder.

Dette finner du når du søker

Resultatene dine kan omfatte

• søkeresultater for objekter i bildet
  • lignende bilder
  • nettsteder med bildet eller et lignende bilde

Dette trenger du

• Den nyeste versjonen av Google-appen Google-app
  • Google-appen Google-app, Chrome-appen Chrome eller Safari versjon 11 eller nyere

Søk med et bilde fra søkeresultatene

1. Gå til images.google.no.
  2. Søk etter et bilde.
  3. Trykk på bildet.
  4. Øverst til høyre trykker du på Gjør et visuelt søk i bildet .

Søk med bilder lagret på enheten din

Viktig: Denne funksjonen er foreløpig ikke tilgjengelig på iPad.

1. Åpne Google-appen Google-app på iPhone eller iPad.
  2. Trykk på Google Lens i søkefeltet Google Lens.
  3. Ta eller last opp et bilde du vil bruke for søket:
    • Slik tar du bilder: Rett kameraet mot et objekt, og trykk på Søk Søk.
    • Slik laster du opp et eksisterende bilde: Trykk på bildevelgeren Galleri og velg et bilde.
  4. Velg hvordan du vil søke:
    • Bruk et objekt i bildet: På objektet trykker du på Velg (hvis alternativet er tilgjengelig).​
    • Bruk en del av et bilde: Trykk på Velg bildeområde og dra hjørnene av boksen rundt området du har valgt.
  5. Nederst ruller du for å finne søkeresultatene dine.

Tips: Hvis du vil ha mer spesifikke resultater, velger du et mindre område på bildet.