Users can now migrate Google Podcasts subscriptions to YouTube Music or to another app that supports OPML import. Learn more here

Därför kan dina sökresultat i Google skilja sig från andras

Du kan få samma eller liknande resultat som någon annan som använder Google Sök. Men ibland kan Google ge olika resultat utifrån till exempel tid, sammanhang eller anpassade resultat.

Tiden orsakar skillnader i resultat

Tiden kan vara en av de största anledningarna till att resultaten varierar mellan olika personer. Vi lägger till exempel regelbundet till nytt innehåll från webben strax efter att det har publicerats. De som söker med några timmars eller bara några minuters mellanrum kan upptäcka skillnader på grund av att nytt innehåll har blivit tillgängligt.

Det finns datacenter runt om i världen som Sök använder. När vi förbättrar våra rankningssystem tar det tid innan de har lanserats i alla våra datacenter. Detta kan ge olika resultat beroende på vilket datacenter som svarar på sökningen.

Funktionen Sök använder sammanhang för att förbättra resultaten

När Sök tar hänsyn till sammanhanget för sökningen genereras mer relevanta resultat. Här är några exempel på sammanhang:

• Plats: Om du söker på pizza i en viss stad får du resultat som är relevanta för den platsen.
  • Språk: Hjälper dig att få resultat på språket du talar.
  • Enhetstyp: Länkar till rätt appbutik eller visar de bästa resultaten utifrån skärmtypen du använder, till exempel en mobil enhet eller dator.
  • Relaterade resultat: När du har klickat på ett webbresultat och återgått till sökresultaten kan du se fler relaterade resultat.

Anpassning används för att förbättra resultaten på Sök

Anpassning är när du får sökresultat som är anpassade för dig utifrån din aktivitet. Anpassning används bara i resultaten om det kan ge dig mer relevant och användbar information. Alla sökresultat påverkas inte av detta. Med andra ord kan vissa resultat anpassas medan andra inte gör det. Läs mer om anpassning och Googles sökresultat.