Users can now migrate Google Podcasts subscriptions to YouTube Music or to another app that supports OPML import. Learn more here

Personlig tilpasning og Google-søkeresultater

Med personlig tilpasning får du Google-søkeresultater som er skreddersydd for deg, basert på aktiviteten din. Personlig tilpasning brukes bare hvis dette kan gi deg mer relevant og nyttig informasjon. På denne siden forklarer vi hvordan Google viser personlig tilpassede resultater, og hvordan du kontrollerer dem.

Tips: Søkeresultatene kan variere fra person til person av andre grunner enn personlig tilpasning, for eksempel språkinnstillinger eller lokaliserte resultater.

Finn personlig tilpassede resultater

Personlig tilpasning brukes ikke for alle søkeresultater. Noen resultater kan være personlig tilpasset, mens andre ikke er det.

Hvis et resultat er personlig tilpasset, ser du «Personlig tilpasset for deg» i «Om dette resultatet»-panelet. Hvis du ikke ser denne meldingen, er ikke resultatet personlig tilpasset.

Av og til får du flere personlig tilpassede resultater via en søkefunksjon. Hvis du for eksempel søker etter ting å se på, kan anbefalingene dine bli personlig tilpasset. Hvis personlig tilpasning brukes, ser du en melding som «Anbefalt for deg» sammen med funksjonen.

Slå av personlig tilpasning

Hvis du slår av personlig tilpasning, slutter vi å bruke dette til å vise deg nyttige enkeltresultater eller funksjoner som trenger personlig tilpasning. I tillegg endrer denne innstillingen følgende:

• Muligheten til å finne tidligere søk i autofullføring slås av.
  • Lagret aktivitet blir ikke satt på pause eller slettet i Google-kontoen din. Du kan når som helst sette lagret aktivitet på pause eller slette den via data- og personverninnstillingene.
  • App- og nettstedspreferanser blir ikke deaktivert eller slettet. Språk- og søkeinnstillinger, for eksempel antallet resultater per side, er eksempler på innstillinger som ikke berøres.
  • Materiale du lagrer, blir ikke deaktivert eller slettet. De lagrede elementene i samlingen din, aksjene du følger, eller hjemme- og jobbadressen din berøres for eksempel ikke.

For å slå av personlig tilpasning mens du er logget på, slå av Vis personlige resultater. Når du slår av Nett- og appaktivitet, blir også personlig tilpasning slått av. For å slå av personlig tilpasning når du ikke er logget på noen Google-konto, slå av Søketilpasning.