Users can now migrate Google Podcasts subscriptions to YouTube Music or to another app that supports OPML import. Learn more here

Skapa och hantera portföljer med Google Finans

Håll koll på och förstå resultatet av dina investeringar med portföljer i Google Ekonomi. Se det totala värdet för dina investeringar, jämför resultatet med andra aktier och index och få analyser och nyheter som rör dina investeringar.

Skapa en portfölj

Med anpassade portföljer kan du hantera och hålla koll på värdet av dina personliga investeringar över tid.

Skapa en portfölj
  1. Besök google.com/finance.
  2. Klicka på Ny portfölj till höger.
  3. Ange ett namn för portföljen.
  4. Klicka på Klar.
  5. Klicka på Lägg till investeringar för att lägga till investeringar.
Förvandla en befintlig anpassad bevakningslista till en portfölj
  1. Besök google.com/finance.
  2. Välj en bevakningslista på startsidan för Google Ekonomi.
  3. Klicka på Mer uppe till höger.
  4. Välj Visa som portfölj.
Byta namn på eller radera en portfölj
  1. Besök google.com/finance.
  2. Välj portföljen du vill byta namn på eller radera under Dina portföljer.
  3. Klicka på Mer Mer uppe till höger.
  4. Välj Byt namn eller Radera.

Skapa en demoportfölj

1. Besök google.com/finance.
  2. Klicka på Ny portfölj till höger under Dina portföljer följt av Ny portfölj.
  3. Ange ett namn för portföljen.
  4. Aktivera demoportföljen.
  5. Klicka på Spara.
  6. Om tvåstegsverifieringen är något av följande:
    • Slutförd inom24 timmar: Klicka på Lägg till investeringar för att välja och söka efter indexet du vill lägga till.
    • Inte slutförd inom 24 timmar: Du uppmanas att autentisera om dig.
  7. Klicka på Klart.

Tips! Demoportföljer är avsedda för simuleringar. Investeringen ingår inte.

Hantera portföljinställningar

Du kan uppdatera inställningarna för att bevaka aktiekurser eller uppdatera valutan för din portfölj.

Få åtkomst till portföljen med tvåstegsverifiering

Viktigt! Google kräver tvåstegsverifiering, även kallat tvåfaktorsautentisering, för alla som har åtkomst till viss information på google.com/finance.

Med tvåstegsverifiering kan du lägga till ett extra skydd för kontot. Det förhindrar att obehöriga personer får åtkomst till ditt konto och dina personliga uppgifter.

Läs mer om tvåstegsverifiering.

Markera en portfölj som en demoportfölj

1. Besök google.com/finance.
  2. Välj en portfölj under Dina portföljer till höger.
  3. Om tvåstegsverifieringen är något av följande:
    • Slutförd inom 24 timmar: Klicka på Mer Mer uppe till höger följt av Markera som demo.
    • Inte slutförd inom 24 timmar: Klicka på Markera som demoportfölj. Du blir ombedd att slutföra tvåstegsverifieringen.
  4. Klicka på Bekräfta.

Tips! Demoportföljer är avsedda för simuleringar. Investeringen ingår inte.

Avmarkera en portfölj som en demoportfölj

1. Besök google.com/finance.
  2. Välj en portfölj under Dina portföljer till höger.
  3. Klicka på Mer Mer uppe till höger ovanför Höjdpunkter i portfölj följt av Avmarkera som demo.
  4. Klicka på Bekräfta.

Visa portföljen som en bevakningslista

1. Besök google.com/finance.
  2. Välj en portfölj under Dina portföljer till höger.
  3. Klicka på Mer Mer uppe till höger ovanför Höjdpunkter i portfölj följt av Visa som bevakningslista.

Tips! Portföljens värde tas inte bort när du visar det i en bevakningslista. Du kan när som helst visa det som en portfölj för att granska investeringens värde.

Ändra portföljens valuta

Obs! Du kan ändra valutan som används för portföljen. Om du till exempel ändrar portföljen från amerikanska dollar till euro omvandlas portföljens och innehavets värde automatiskt till euro.

1. Besök google.com/finance.
  2. Välj en portfölj under Dina portföljer till höger.
  3. Klicka på Mer Mer uppe till höger ovanför Höjdpunkter i portfölj följt av Uppdatera valuta.
  4. Välj i vilken valuta portföljens värde ska visas.

Hantera innehav i din portfölj

Lägga till aktier, räntefond eller kryptovaluta i din portfölj
  1. Klicka på Lägg till investeringar.
  2. Ange den aktie, räntefond eller kryptovaluta du vill lägg till och välj rätt bland alternativen som visas när du skriver.
  3. Ange följande:
    • Antalet aktier.
    • Datumet då du köpte aktierna.
    • Hur mycket du betalade när du köpte aktierna.
  4. Om du har köpt aktier vid olika datum klickar du på Fler köp av [X]. Ange uppgifterna.
  5. När du har angett alla aktier klickar du på Spara eller väljer Spara och lägg till ytterligare om du vill lägga till fler investeringar i portföljen.
Lägga till ett index
  1. Besök google.com/finance.
  2. Välj en portfölj under Dina portföljer till höger.
  3. Klicka på Investering. Om du inte har några investeringar klickar du på Lägg till investeringar.
  4. Sök efter och välj det index du vill lägga till.
  5. Klicka på Klar.
Tips! Indexet påverkar inte avkastningen för dina portföljer.
Radera en investering
  1. Besök google.com/finance.
  2. Välj en portfölj under Dina portföljer till höger.
  3. Håll muspekaren över raden för investeringen du vill radera.
  4. Klicka på Mer Mer följt avRadera.
  5. Bekräfta att du vill radera den.

Förstå portföljens resultat

Se portföljens värde över tid

Portföljens värde beräknas i realtid. Diagrammet nedanför portföljens värde visar hur värdet har förändrats över tid.

1. Besök google.com/finance.
  2. Välj en portfölj under Dina portföljer till höger.
  3. Portföljens värde visas under portföljnamnet. Portföljens värde över tid visas i ett diagram nedanför.
  4. Välj 1 mån, 6 mån, Hittills i år eller något annat alternativ för att se hur portföljen har utvecklats under olika tidsperioder.
Bläddra bland nyheter som rör en portfölj
  1. Besök google.com/finance.
  2. Välj en portfölj under Dina portföljer till höger.
  3. Scrolla till Din portfölj i nyheterna.
Visa avkastning för portföljer
Avkastningen beräknas för föregående dags handel (1 dag) och sedan starten (Total). Den totala avkastningen beräknas som skillnaden mellan det nuvarande värdet och den angivna kostnaden (beloppet du anger som inköpspris när du lägger till investeringar).
  1. Besök google.com/finance.
  2. Välj en portfölj under Dina portföljer till höger.
  3. Du hittar din totala avkastning och avkastningen per dag uppe till höger under Höjdpunkter i portfölj.
Visa höjdpunkter i portföljen
  1. Besök google.com/finance.
  2. Välj en portfölj under Dina portföljer till höger.
  3. Du hittar portföljens fördelning över olika mätvärden uppe till höger under Höjdpunkter i portfölj.
Jämför portföljen med andra tillgångar

Avkastningstakten för jämförelser mellan portföljer är viktade efter tid. På så sätt justeras resultatet för utgifter och tillströmning av pengar så att jämförelser mot riktvärden blir mer representativa.

1. Besök google.com/finance.
  2. Välj en portfölj under Dina portföljer till höger.
  3. Under diagrammet väljer du ett jämförelseförslag eller klickar på Jämför med om du vill söka efter en specifik tillgång.