Users can now migrate Google Podcasts subscriptions to YouTube Music or to another app that supports OPML import. Learn more here

Opprett og administrer porteføljer med Google Finance

Med porteføljer i Google Finance kan du følge med på og forstå resultatene investeringene dine oppnår. Du kan se den samlede verdien for investeringene dine, sammenligne resultatene dine med andre aksjer og indekser og se analyser og nyhetssaker om investeringene dine.

Opprett en portefølje

Med egendefinerte porteføljer kan du administrere og følge med på den personlige investeringsverdien din over tid.

Opprett en portefølje
  1. Gå til google.com/finance.
  2. Klikk på Ny portefølje til høyre.
  3. Legg inn et navn for porteføljen.
  4. Klikk på Ferdig.
  5. For å legge til investeringer, klikk på Legg til investeringer.
Gjør om en egendefinert overvåkningsliste til en portefølje
  1. Gå til google.com/finance.
  2. Velg en overvåkningsliste i listen på Google Finance-startsiden.
  3. Klikk på Mer øverst til høyre.
  4. Velg Se som portefølje.
Slett eller endre navn på en portefølje
  1. Gå til google.com/finance.
  2. Under «Dine porteføljer» velger du porteføljene du vil slette eller endre navn på.
  3. Klikk på Mer Mer øverst til høyre.
  4. Velg Gi nytt navn eller Slett.

Opprett en lekeportefølje

1. Gå til google.com/finance.
  2. Under «Dine porteføljer» til høyre klikker du på Ny portefølje og så Ny portefølje.
  3. Gi porteføljen et navn.
  4. Slå på lekeporteføljen.
  5. Klikk på Lagre.
  6. Hvis totrinnsbekreftelse
    • fullføres innen24 timer: For å velge og søke etter indeksen du vil legge til, klikk på Legg til investeringer.
    • ikke fullføres innen 24 timer: Du blir bedt om å autentisere på nytt.
  7. Klikk på Ferdig.

Tips: Lekeporteføljer er ment for simuleringsformål – investeringen din er ikke inkludert.

Administrer porteføljeinnstillinger

Du kan oppdatere innstillingene dine for å gjøre det lettere å følge med på aksjekursene dine eller for å endre valutaen i porteføljen.

Få tilgang til porteføljen med totrinnsbekreftelse

Viktig: Google krever totrinnsbekreftelse for alle som vil ha tilgang til bestemte opplysninger på google.no/finance.

Med totrinnsbekreftelse kan du legge til et ekstra lag med sikkerhet for kontoen din. Funksjonen bidrar til å hindre at uautoriserte personer får tilgang til kontoen din og personopplysningene dine.

Finn ut mer om totrinnsbekreftelse.

Merk porteføljer som lekeporteføljer

1. Gå til google.com/finance.
  2. Velg en portefølje under «Dine porteføljer» til høyre.
  3. Hvis totrinnsbekreftelse
    • fullføres innen24 timer: Øverst til høyre klikker du på Mer Mer og så Merk som lekeportefølje.
    • ikke fullføres innen 24 timer: Klikk på Merk som lekeportefølje. Deretter blir du bedt om å fullføre totrinnsbekreftelse.
  4. Klikk på Bekreft.

Tips: Lekeporteføljer er ment for simuleringsformål – investeringen din er ikke inkludert.

Fjern merkingen av porteføljer som lekeporteføljer

1. Gå til google.com/finance.
  2. Velg en portefølje under «Dine porteføljer» til høyre.
  3. Over «Porteføljehøydepunkter» øverst til høyre klikker du på Mer Mer og så Ikke merk som lekeportefølje.
  4. Klikk på Bekreft.

Se porteføljer som overvåkningslister

1. Gå til google.com/finance.
  2. Velg en portefølje under «Dine porteføljer» til høyre.
  3. Over «Porteføljehøydepunkter» øverst til høyre klikker du på Mer Mer og så Se som overvåkningsliste.

Tips: Verdien for porteføljen din slettes ikke når du ser den som en overvåkningsliste. Du kan når som helst se den som en portefølje for å sjekke investeringsverdien.

Bytt porteføljevaluta

Viktig: Du kan endre valutaen som brukes for porteføljen din. Hvis du for eksempel endrer fra å bruke amerikanske dollar til euro for porteføljen, konverteres verdien av porteføljen og beholdningene automatisk til euro.

1. Gå til google.com/finance.
  2. Velg en portefølje under «Dine porteføljer» til høyre.
  3. Over «Porteføljehøydepunkter» øverst til høyre klikker du på Mer Mer og så Oppdater valuta.
  4. Velg valutaen du vil se porteføljeverdien i.

Administrer verdipapirene i porteføljen din

Legg til aksjer, aksjefond eller kryptovaluta i porteføljen din
  1. Klikk på Legg til investeringer.
  2. Begynn å skrive inn navnet på aksjen, aksjefondet eller kryptovalutaen du vil legge til, og velg riktig alternativ i listen som vises mens du skriver.
  3. Legg inn
    • antallet verdipapirer
    • datoen da du kjøpte verdipapirene
    • kjøpsprisen for investeringen da du kjøpte verdipapirene
  4. Hvis du kjøpte verdipapirene på ulike datoer, klikker du på Flere kjøp av [X]. Legg inn informasjonen.
  5. Når du har lagt inn alle verdipapirene, kan du klikke på Lagre eller velge Lagre og legg til et nytt for å legge til flere investeringer i porteføljen.
Legg til en indeks
  1. Gå til google.com/finance.
  2. Velg en portefølje under «Dine porteføljer» til høyre.
  3. Klikk på Investering. Hvis du ikke har noen investeringer, klikker du på Legg til investering.
  4. Søk etter og velg indeksen du vil legge til.
  5. Klikk på Ferdig.
Tips: Indeksen bidrar ikke til porteføljeavkastningen.
Fjern en investering
  1. Gå til google.com/finance.
  2. Velg en portefølje under «Dine porteføljer» til høyre.
  3. Hold markøren over raden med investeringen du vil slette.
  4. Klikk på Mer Mer og så Slett.
  5. Bekreft med Slett.

Få innsikt i porteføljers resultater

Se saldoen for porteføljen din over tid

Verdien til porteføljen din beregnes i sanntid. Diagrammet under porteføljeverdien viser endringene i porteføljens saldo over tid.

1. Gå til google.com/finance.
  2. Velg en portefølje under «Dine porteføljer» til høyre.
  3. Porteføljens verdi vises under porteføljenavnet. Under verdien ser du et diagram som viser porteføljens saldo over tid.
  4. Velg 1 m, 6m, I år eller andre alternativer for å se saldoen for porteføljen din over ulike tidsperioder.
Bla gjennom nyheter som er relatert til en portefølje
  1. Gå til google.com/finance.
  2. Velg en portefølje under «Dine porteføljer» til høyre.
  3. Rull til «Nyhetssaker knyttet til porteføljen din».
Se porteføljeavkastning
Avkastningen din beregnes for den forrige handelsdagen («1 dag») og siden startdatoen (totalt). Den totale avkastningen regnes ut ved å finne forskjellen mellom den nåværende verdien og det rapporterte kostnadsgrunnlaget (beløpet du oppgir som «kjøpspris» når du legger til investeringer).
  1. Gå til google.com/finance.
  2. Velg en portefølje under «Dine porteføljer» til høyre.
  3. Under «Porteføljehøydepunkter» øverst til høyre ser du avkastningen for «1 dag» og «Totalt».
Se høydepunkter for porteføljen
  1. Gå til google.com/finance.
  2. Velg en portefølje under «Dine porteføljer» til høyre.
  3. Under «Porteføljehøydepunkter» øverst til høyre ser du hvordan porteføljen din er fordelt over en rekke beregninger.
Sammenlign porteføljen med andre elementer

Det brukes tidsvektede avkastningsrater for porteføljesammenligninger. Disse justeres for inngående og utgående, slik at du får en mer representativ sammenligning mot referansemålinger.

1. Gå til google.com/finance.
  2. Velg en portefølje under «Dine porteføljer» til høyre.
  3. Under diagrammet velger du en foreslått sammenligning. Eventuelt kan du klikke på Sammenlign med for å søke etter bestemte elementer.