Users can now migrate Google Podcasts subscriptions to YouTube Music or to another app that supports OPML import. Learn more here

Portefeuilles maken en beheren met Google Finance

Houd de prestaties van je beleggingen bij met Portefeuilles in Google Finance. Bekijk de totale waarde van je beleggingen, vergelijk de prestaties met andere aandelen en indexen en bekijk analyses en nieuwsberichten over je beleggingen.

Een portefeuille maken

Met aangepaste portefeuilles kun je je persoonlijke beleggingswaarde in de loop van de tijd beheren en volgen.

Een portefeuille maken
  1. Ga naar google.com/finance.
  2. Klik rechts op Nieuwe portefeuille.
  3. Geef een portefeuillenaam op.
  4. Klik op Klaar.
  5. Als je beleggingen wilt toevoegen, klik je op Beleggingen toevoegen.
Een huidige aangepaste watchlist omzetten naar een portefeuille
  1. Ga naar google.com/finance.
  2. Selecteer een watchlist in de lijst op de homepage van Google Finance.
  3. Klik rechtsboven op Meer .
  4. Kies Weergeven als portefeuille.
De naam van een portefeuille wijzigen of de portefeuille verwijderen
  1. Ga naar google.com/finance.
  2. Selecteer onder Uw portefeuilles de portefeuille waarvan je de naam wilt wijzigen of die je wilt verwijderen.
  3. Klik rechtsboven op Meer Meer.
  4. Kies Naam wijzigen of Verwijderen.

Een testportefeuille maken

1. Ga naar google.com/finance.
  2. Klik rechts onder Uw portefeuilles op Nieuwe portefeuille en dan Nieuwe portefeuille.
  3. Geef een portefeuillenaam op.
  4. Zet de testportefeuille aan.
  5. Klik op Opslaan.
  6. Als verificatie in 2 stappen:
    • Wordt afgerond binnen 24 uur: Klik op Beleggingen toevoegen om de index te zoeken en te selecteren die je wilt toevoegen.
    • Niet wordt afgerond binnen 24 uur: Je wordt gevraagd opnieuw te verifiëren.
  7. Klik op Klaar.

Tip: Testportefeuilles zijn bedoeld voor simulatie. Je investering wordt niet opgenomen.

Portefeuille-instellingen beheren

Je kunt je instellingen updaten om de aandelenkoersen te checken of de valuta voor je portefeuille te updaten.

Toegang tot je portefeuille met verificatie in 2 stappen

Belangrijk: Google vereist verificatie in 2 stappen, ook bekend als 2-factor authenticatie, voor iedereen die toegang heeft tot bepaalde informatie op google.com/finance.

Met verificatie in 2 stappen voeg je een extra beveiligingslaag aan je account toe. Zo voorkom je dat onbevoegden toegang krijgen tot je account en persoonlijke informatie.

Meer informatie over verificatie in 2 stappen

Een portefeuille markeren als testportefeuille

1. Ga naar google.com/finance.
  2. Selecteer een portefeuille aan de rechterkant, onder Uw portefeuilles.
  3. Als verificatie in 2 stappen:
    • Wordt afgerond binnen 24 uur: Klik rechtsboven op Meer Meer en dan Markeren als test.
    • Niet wordt afgerond binnen 24 uur: Klik op Markeren als testportefeuille. U wordt gevraagd verificatie in 2 stappen af te ronden.
  4. Klik op Bevestigen.

Tip: Testportefeuilles zijn bedoeld voor simulatie. Je investering wordt niet opgenomen.

Markering van een portefeuille als testportefeuille opheffen

1. Ga naar google.com/finance.
  2. Selecteer een portefeuille aan de rechterkant, onder Uw portefeuilles.
  3. Klik rechtsboven, boven Prestaties portefeuille, op Meer Meer en dan Markering als test opheffen.
  4. Klik op Bevestigen.

Portefeuille bekijken als watchlist

1. Ga naar google.com/finance.
  2. Selecteer een portefeuille aan de rechterkant, onder Uw portefeuilles.
  3. Klik rechtsboven, boven Prestaties portefeuille, op Meer Meer en dan Weergeven als watchlist.

Tip: De portefeuillewaarde wordt niet verwijderd als je deze als watchlist bekijkt. Je kunt dit als een portefeuille bekijken en op elk moment je beleggingswaarde zien.

Portefeuillevaluta wijzigen

Belangrijk: Je kunt de valuta wijzigen die voor je portefeuille wordt gebruikt. Als je je portefeuille bijvoorbeeld wijzigt van Amerikaanse dollars in euro's, wordt de waarde van je catalogus en holdings automatisch omgezet in euro's.

1. Ga naar google.com/finance.
  2. Selecteer een portefeuille aan de rechterkant, onder Uw portefeuilles.
  3. Klik rechtsboven, boven Prestaties portefeuille, op Meer Meer en dan Valuta updaten.
  4. Selecteer de valuta waarin je de portefeuillewaarde wilt bekijken.

Holdings beheren in je portefeuille

Aandelenkoersen, beleggingsfondsen of cryptocurrency's toevoegen aan je portefeuille
  1. Klik op Beleggingen toevoegen.
  2. Geef het aandeel, het beleggingsfonds of de cryptocurrency op die je wilt toevoegen en selecteer de juiste optie die wordt aangevuld terwijl je typt.
  3. Geef het volgende op:
    • Aantal aandelen
    • Datum waarop je de aandelen hebt gekocht
    • De aankoopprijs van de belegging op het moment dat je de aandelen hebt gekocht
  4. Als je op verschillende datums aandelen hebt gekocht, klik je op Meer aankopen van [X]. Geef de gegevens op.
  5. Klik nadat je alle aandelen hebt opgegeven op Opslaan of selecteer Opslaan en nog een toevoegen om meer beleggingen aan de portefeuille toe te voegen.
Een index toevoegen
  1. Ga naar google.com/finance.
  2. Selecteer een portefeuille aan de rechterkant, onder Uw portefeuilles.
  3. Klik op Belegging. Als je geen beleggingen hebt, klik je op Beleggingen toevoegen.
  4. Zoek en selecteer de index die je wilt toevoegen.
  5. Klik op Klaar.
Tip: De index draagt niet bij aan je portefeuillerendement.
Een belegging verwijderen
  1. Ga naar google.com/finance.
  2. Selecteer een portefeuille aan de rechterkant, onder Uw portefeuilles.
  3. Plaats de muisaanwijzer op de regel van de belegging die je wilt verwijderen.
  4. Klik op Meer Meeren danVerwijderen.
  5. Bevestig dat je wilt verwijderen.

Portefeuilleprestaties begrijpen

Je portefeuillesaldo in de loop van de tijd bekijken

De waarde van je portefeuille wordt in realtime berekend. In het diagram onder de waarde van je portefeuille zie je de wijzigingen in het saldo van je portefeuille in de loop van de tijd.

1. Ga naar google.com/finance.
  2. Selecteer een portefeuille aan de rechterkant, onder Uw portefeuilles.
  3. Onder de portefeuillenaam zie je de portefeuillewaarde. Daaronder zie je in een diagram het portefeuillesaldo in de loop van de tijd.
  4. Selecteer 1M, 6M, YTD of andere opties om het saldo van je portefeuille voor verschillende perioden te bekijken.
Browsen door nieuws over een portefeuille
  1. Ga naar google.com/finance.
  2. Selecteer een portefeuille aan de rechterkant, onder Uw portefeuilles.
  3. Scroll naar Nieuws over uw portefeuille.
Portefeuillerendement bekijken
Je rendementen worden berekend ten opzichte van de vorige handelsdag (1 dag) en sinds het begin (Totaal). Het totale rendement wordt berekend als het verschil tussen de huidige waarde en de gerapporteerde kosten (het bedrag dat je opgeeft bij aankoopprijs als je beleggingen toevoegt).
  1. Ga naar google.com/finance.
  2. Selecteer een portefeuille aan de rechterkant, onder Uw portefeuilles.
  3. Rechtsboven bij Prestaties portefeuille zie je de rendementen voor 1 dag en Totaal.
Portefeuilleprestaties bekijken
  1. Ga naar google.com/finance.
  2. Selecteer een portefeuille aan de rechterkant, onder Uw portefeuilles.
  3. Rechtsboven in Prestaties portefeuille zie je de toewijzing van je portfolio voor verschillende statistieken.
Portefeuilles vergelijken met andere activa

Portefeuillevergelijkingen zijn gebaseerd op een tijdsevenredig rendement. Ze passen zich aan voor inkomende en uitgaande kasstromen voor een betere vergelijking met benchmarks.

1. Ga naar google.com/finance.
  2. Selecteer een portefeuille aan de rechterkant, onder Uw portefeuilles.
  3. Selecteer onder het diagram een voorgestelde vergelijking of klik op Vergelijken met om naar specifieke activa te zoeken.