Söka efter, spara och ladda ned bilder på Google

Du kan söka efter bilder på Google precis som du söker efter webbplatser. Till exempel kan du titta på bilder från möjliga semesterresmål eller hitta en bild till en presentation du ska göra.

Hitta bilder

1. Öppna images.google.com.
  2. Sök efter ett ord eller en fras. Alla resultat är bilder.

Du kan även söka på Google efter bilden du vill hitta och sedan klicka på Bilder.

Spara och ladda ned bilder du hittar

Obs! Bilder kan vara upphovsrättsskyddade. Om du letar efter en bild som du vill återanvända kan du söka med Avancerad sökning. Läs mer om hur du hittar bilder som får användas fritt.

1. Sök efter den önskade bilden på images.google.com på datorn.
  2. Högerklicka på bilden du vill spara.
  3. Klicka på Spara bild som.
  4. Välj var du vill spara bilden.

När du sparar bilden får du en nedladdad kopia på datorn.

Hitta relaterade bilder

1. Besök images.google.com på datorn.
  2. Sök efter en bild.
  3. Klicka på en bild.
  4. Så här hittar du bilder:
    • Skrolla nedåt på panelen till höger för att se bilder med koppling till bilden du klickade på.
    • Skrolla på panelen till vänster för att se bilder med koppling till din sökning.

Hitta information om resultat vid bildsökning

Du kan visa information om objekt, djur och personer i bildsökresultaten med hjälp av Google Lens. Läs mer om hur du hittar information med bildsökning.

Obs! Google Lens i sökningar fungerar för närvarande enbart på amerikansk engelska, bara från bildsökning, bara på stillbilder och endast i mobila webbläsare (inte Google-appen). Det fungerar inte med stötande bilder.