Søk etter, lagre og last ned bilder på Google

Du kan søke etter bilder på Google, på samme måte som du kan søke etter nettsteder. Du kan for eksempel se bilder av potensielle feriemål eller finne illustrasjoner å bruke i en kommende presentasjon.

Finn bilder

1. Gå til images.google.no.
  2. Søk etter ett eller flere ord. Alle resultatene kommer til å være bilder.

Du kan også søke på Google etter bildet du leter etter, og deretter trykke på Bilder.

Lagre og last ned bilder du finner

Merk: Bilder kan være beskyttet av opphavsrett. Hvis du leter etter et bilde å bruke sammen med ditt eget innhold, bør du vurdere å bruke Avansert søk. Finn ut hvordan du finner bilder du kan bruke fritt.

1. På datamaskinen søker du på images.google.com etter bildet du vil lagre.
  2. Høyreklikk på bildet du vil lagre.
  3. Klikk på Lagre bildet som.
  4. Velg hvor du vil lagre bildet.

Når du lagrer bildet, lastes det ned en kopi av det på datamaskinen din.

Finn relaterte bilder

1. Gå til images.google.com på datamaskinen.
  2. Søk etter et bilde.
  3. Klikk på et bilde.
  4. Finn bilder:
    • I panelet til høyre ruller du ned for å se bilder relatert til bildet du klikket på.
    • I panelet til venstre ruller du ned for å se bilder relatert til søket ditt.

Finn informasjon om resultater fra bildesøk

Med Google Lens kan du få informasjon om gjenstander, dyr og personer i resultater fra bildesøk. Finn ut hvordan du får informasjon via bildesøk.

Merk: Google Lens i søk fungerer foreløpig bare på engelsk (USA), fra bildesøk, med stillbilder og i mobilnettlesere (ikke i Google-appen). Den fungerer ikke med støtende bilder.