Users can now migrate Google Podcasts subscriptions to YouTube Music or to another app that supports OPML import. Learn more here

Näin Haku toimii tapahtumien kanssa

Kun teet hakuja Googlessa, käytämme joskus aiempia hakujasi ja muita tietoja, jotta voimme tarjota sinulle hyödyllisemmän kokemuksen.

Jos esimerkiksi teet haun suklaakakusta ja haet sitten uudestaan termillä "miten tehdä", Google saattaa todennäköisemmin ennakoida sinun hakevan "miten tehdä suklaakuorrutus". Nämä ennakoinnit perustuvat aiempiin hakuihisi, jotta saat parempia tuloksia ja voit jatkaa siitä mihin viimeksi jäit.

Voit saada myös personoituja ehdotuksia tapahtumista, elokuvista ja ohjelmista, verkkosivuista Discover-syötteessä ja muista. Nämä suositukset perustuvat Google-tilillesi tallennettuun toimintaan Toimintojen hallinnasta riippuen. Esimerkkejä:

• Hakuhistoriasi Googlessa
  • Haussa klikkaamasi tulokset tai mainokset
  • Sisältö, josta pidät tai et pidä
Miten hakutulokset toimivat

Saat useimmille tekemillesi hauille samat tulokset kuin kuka tahansa muu saman haun samassa paikassa tekevä henkilö.

Jotkin Google Haun ominaisuudet voivat näyttää personoitua sisältöä ollessasi kirjautuneena Google-tilillesi. Tässä muutamia esimerkkejä:

Personoitu sisältö voi pohjautua verkko‑ ja sovellustoimintaasi, joka sisältää hakuhistoriasi. Voit milloin tahansa laittaa verkko- ja sovellustoiminnan pois päältä Toimintojen hallinnasta.

Jotkin näistä toiminnoista, esimerkiksi viimeaikaisiin hakuihin liittyvä automaattisen täydennyksen ennakointi, saattavat toimia ollessasi kirjautuneena ulos. Lue lisää automaattisen täydennyksen ennakoinnista.

Miten Google suojaa dataasi
  • Google-tililläsi on valmiina sisäänrakennetut tietoturvaominaisuudet, jotka havaitsevat ja torjuvat uhkia, kuten roskapostia, haittaohjelmia, viruksia ja hakkereita.
  • Alan johtavan salauksen ansiosta toimintasi tallennetaan turvallisesti.
  • Jokaisella Google-tilillä on omat tapahtumatiedot. Jos sinulla on useita Google-tilejä, kunkin tilin tapahtumat säilytetään muista erillään.
  • Emme myy henkilötietojasi kenellekään.
  • Kun mainostajat tekevät tarjouksia avainsanoista ja muista kriteereistä, Google toimittaa mainoksia käyttäjille paljastamatta käyttäjien henkilöllisyyttä. Vaikka tämä perustuu asioihin, joita Google tietää sinusta, kuten käyttämääsi hakusanaan tai kiinnostuksen kohteisiisi, mainostajat tietävät vain, että heidän kohdistuksensa onnistui. He eivät saa tarkempia tietoja käyttäjistä.

🔍

Hakuhistorian hallinta

Google-tilillesi tallennetun hakuhistorian hallinta ja ylläpitäminen

Kun teet hakuja Googlessa verkko‑ ja sovellustoiminnan ollessa päällä, Google tallentaa toimintasi (esim. hakuhistorian) Google-tilillesi. Voit hallita ja ylläpitää Google-tilillesi tallennettua hakuhistoriaa Omista tapahtumista. Voit esimerkiksi

• poistaa tietyn tai kaiken hakuhistorian manuaalisesti
  • poistaa hakuhistorian automaattisesti tietyn ajanjakson jälkeen, esimerkiksi 3 tai 18 kuukauden jälkeen.
  • keskeyttää hakuhistorian tallentamisen
  • valita, mitä tietoja säilytetään Google-tililläsi toimintojen hallinnan avulla.

Katso, miten voit hallita ja ylläpitää hakuhistoriaa.

Laitteelle tallennetun hakuhistorian ylläpitäminen

Hakuhistoria saatetaan tallentaa myös laitteellesi. Esimerkkejä:

• Selaimen tallentama historia
  • Google-sovelluksen tallentamat haut ollessasi uloskirjautuneena Google-tililtäsi
  • Viimeaikaiset tapahtumat Googlen hakukentässä
  • Viimeaikaiset haut Google-sovelluksessa

Katso, miten voit hallita ja ylläpitää hakuhistoriaa.

Vinkki: Voit tehdä hakuja myös ingocnito-tilassa Chromessa ja Google-sovelluksessa tai käyttää yksityistä selaustilaa muilla selaimilla. Katso, miten Chromen incognito-tila pitää selaamisen yksityisenä.

Google-tilille tallennetun hakuhistorian lataaminen

Voit myös ladata Google-datasi milloin tahansa. Siihen kuuluu hakuhistoria osana Omat tapahtumat ‑dataasi. Lue lisää Google-datan lataamisesta.