Forebyg og rapportér phishingangreb

Et phishingangreb er det, der sker, når nogen forsøger at narre dig til at dele personlige oplysninger på nettet.

Sådan fungerer phishing

Phishing sker typisk via mail, annoncer eller via websites, der ligner et af de websites, du bruger i forvejen. Du kan f.eks. modtage en mail, der ser ud, som om den kommer fra din bank, hvor du bliver bedt om at bekræfte dit bankkontonummer.

Oplysninger, som phishingwebsites muligvis anmoder om

• Brugernavne og adgangskoder
  • Cpr-numre
  • Bankkontonumre
  • Pinkoder
  • Kreditkortnumre
  • Din mors pigenavn
  • Din fødselsdato

Rapportér phishingwebsites

Rapportér phishingwebsites, du finder på nettet

Hvis du mener, du har fundet et phishingwebsite, kan du rapportere phishingsiden.

Rapportér websites, der anvender Googles varemærke

Hvis du mener, at et website benytter Googles varemærke eller logo uretmæssigt, kan du rapportere krænkelsen af varemærket. Det kan f.eks. være, at du finder et website, der ikke tilhører Google, men som benytter Googles eller Gmails logo på siden.

Rapportér et phishingwebsite, der er dukket op i dine annoncer i Google Søgning

Hvis et phishingwebsite dukkede op som et sponsoreret link på din søgeresultatside, kan du rapportere websitet ved at kontakte AdWords.

Rapportér et website eller en mailadresse, der har udgivet sig for at være Google

Få flere oplysninger om, hvordan du undgår og rapporterer svindel på Google.

Indgiv en officiel klage angående et phishingwebsite

Få flere oplysninger om, hvordan du indgiver en officiel klage over et mistænkeligt website.

Undgå phishingangreb

Vær forsigtig, når du modtager en meddelelse fra et website, der beder om personlige oplysninger. Hvis du får denne type meddelelse, skal du ikke give de ønskede oplysninger, før du har bekræftet, at websitet er legitimt. Hvis det er muligt, bør du åbne websitet i et andet vindue i stedet for at klikke på linket i din mail.

Google sender aldrig uopfordrede meddelelser, der beder om din adgangskode eller andre personlige oplysninger.

Flere måder at beskytte dig mod phishing på