Users can now migrate Google Podcasts subscriptions to YouTube Music or to another app that supports OPML import. Learn more here

Prevenir els atacs de pesca de credencials i informar-ne

Un atac de pesca de credencials es produeix quan algú prova d'enganyar-vos perquè compartiu informació personal.

Com funciona la pesca de credencials

La pesca de credencials normalment es realitza mitjançant correu electrònic, anuncis o llocs que s'assemblen als llocs que ja utilitzeu. Per exemple, podeu rebre un correu electrònic que sembla del banc i en què se us demana que confirmeu el número de compte bancari.

Informació que us poden demanar als llocs de pesca de credencials

• Noms d'usuari i contrasenyes
  • Números de la seguretat social
  • Números de compte bancari
  • PIN (números d'identificació personal)
  • Números de targeta de crèdit
  • El segon cognom dels vostres pares
  • El vostre aniversari

Informar sobre llocs web de pesca de credencials

Informar sobre llocs web de pesca de credencials que s'han trobat al web

Si creieu que heu trobat un lloc web de pesca de credencials, informeu-nos-en.

Informar sobre un lloc web de pesca de credencials que s'ha mostrat als anuncis de la Cerca de Google

Si un lloc web de pesca de credencials s'ha mostrat com un enllaç patrocinat a la pàgina de resultats de la cerca, contacteu amb AdWords per informar del lloc web.

Informar sobre un lloc web o una adreça electrònica que suplanta Google

Obteniu informació sobre com podeu evitar les estafes relacionades amb Google i informar-ne.

Evitar els atacs de pesca de credencials

Aneu amb compte sempre que rebeu un missatge d'un lloc que us demani informació personal. Si rebeu aquest tipus de missatges, no proporcioneu la informació sol·licitada sense confirmar que el lloc sigui legítim. Si és possible, obriu el lloc en una altra finestra en lloc de fer clic a l'enllaç del correu electrònic.

Google no envia mai missatges no sol·licitats demanant-vos la contrasenya o informació personal.

Més maneres de protegir-se contra la pesca de credencials

Tanca la cerca
Aplicacions de Google