Söka med hjälp av autoslutför

Du kan hitta det du söker efter på Google snabbare med hjälp av sökförslagen. Dessa förslag på söktermer som du kan använda görs utifrån det du har skrivit och vad andra söker efter.

Så här fungerar autoslutför

Förslagen görs utifrån faktorer som hur populära och hur nya söktermerna är. När du väljer ett förslag gör du en sökning med den söktermen.

Härifrån hämtas sökförslagen

• Från söktermerna du skriver.
  • Från relevanta sökningar som du har gjort tidigare (om du är inloggad på ditt Google-konto och har aktiverat Webb- och appaktivitet).
  • Från det som andra söker efter, inklusive Populära artiklar Populärt. Populära artiklar är ämnen som är populära i området där du bor. De förändras under dagens lopp. Populära artiklar är inte kopplade till din sökhistorik. Besök Google Trender om du vill se vilka artiklar som är populära.

Obs! Sökförslagen är inte svaret du söker efter. Inte heller uttrycker de någon annans eller Googles åsikt om söktermerna.

Så här väljs sökförslagen ut

Sökförslagen genereras automatiskt av en algoritm utan mänsklig inblandning. Algoritmen

• bygger på ett antal faktorer, bland annat hur ofta användarna har sökt efter en term
  • har utformats för att spegla mångfalden på webben. Förslagen som visas kan handla om populära ämnen av många olika slag.
Orsaker till att sökförslagen inte visas

Om inga förslag visas för en sökterm kan algoritmen ha upptäckt något av följande:

• Söktermen är inte populär.
  • Söktermen är för ny. Det kan ta några dagar eller veckor innan förslag visas.
  • En term som kan vara nedsättande har kopplats till ett namn varpå en automatisk regel trädde i kraft.
  • Söktermen strider mot Googles policy. Läs mer om policyn för autoslutför.

Ändra inställningar för autoslutför

Om du använder Google-appen kan du inaktivera Populära artiklar Populärt.

1. Öppna Google-appen Google .
  2. Tryck på Mer Meny längst ned till höger och sedan Inställningar och sedan Autoslutför.
  3. Tryck på reglaget för att inaktivera eller aktivera Visa populära artiklar.

Vad kan du inte ändra?

Du kan inaktivera populära artiklar men däremot inte sökförslag. Sökförslagsfunktionen är inbyggd i Google Sök för att hjälpa dig att hitta information snabbare och enklare. Du kan alltid låta bli att använda sökförslagen.

Rapportera ett förslag

Vi gör vårt bästa för att undvika olämpliga sökförslag, men ibland blir det fel. Om ett förslag strider mot vår policy för autoslutför rapporterar du det så här:

1. Klicka på Rapportera olämpliga förslag i sökfältet nedanför förslaget.
  2. Ge feedback och klicka på Skicka.

Vi analyserar den feedback du skickar, men inrapporterade sökförslag tas inte bort automatiskt.

Jag har juridiska synpunkter på förslaget

Om du vill begära borttagning av något som du anser är olagligt fyller du i det här formuläret.