Sneller zoekresultaten krijgen

Als je gaat zoeken op Google, kun je snel informatie vinden met zoekvoorspellingen. Zoekvoorspellingen zijn mogelijke zoektermen die verband houden met wat je zoekt en die andere gebruikers al hebben gebruikt

Trending zoekopdrachten uitschakelen

Als je niet wilt dat er trending zoekopdrachten worden weergegeven, kun je de instellingen wijzigen.

Opmerking: Je kunt zoekvoorspellingen niet uitschakelen. Zoekvoorspellingen zijn geïntegreerd in Google Zoeken om je sneller en gemakkelijker informatie te laten vinden. Uiteraard bepaal je zelf of je wel of niet op een suggestie uit de zoekvoorspellingen klikt.

Gepersonaliseerde voorspellingen en aanbevelingen uitschakelen

Als je bent ingelogd op je Google-account wanneer je zoekt op Google, kun je ook gepersonaliseerde voorspellingen en aanbevelingen krijgen.  Als je deze niet wilt hebben, schakel je Web- en app-activiteit uit. Meer informatie over hoe je 'Web- en app-activiteit' kunt uitschakelen.

1. Open de Google-app Google .
  2. Tik in de linkerbovenhoek op uw profielafbeelding of Instellingen Instellingen.
  3. Tik op de schakelaar om 'Trending zoekopdrachten inschakelen' op aan of uit te zetten.

Hoe automatisch aanvullen werkt

Google genereert zoekvoorspellingen op basis van factoren zoals populariteit en gelijkenis. Wanneer je een voorspelling kiest, voer je een zoekopdracht uit met de geselecteerde term.

Waar zoekvoorspellingen vandaan komen

• De zoektermen die je typt.
  • Mits je bent ingelogd op je Google-account en Web- en app-activiteit is ingeschakeld: relevante zoekopdrachten die je in het verleden hebt uitgevoerd.
  • Termen waar anderen naar zoeken, waaronder trending zoekopdrachten. Trending zoekopdrachten zijn populaire onderwerpen in jouw regio die gedurende de dag veranderen en geen verband houden met je zoekgeschiedenis. Ga naar Google Trends voor actuele trending zoekopdrachten.

Zoekvoorspellingen zijn niet het antwoord op je zoekvraag. Ze vormen ook geen oordeel van andere gebruikers of van Google over je zoektermen.

Hoe zoekvoorspellingen worden samengesteld

Zoekvoorspellingen worden automatisch gegenereerd door een volledig computergestuurd algoritme. Het algoritme heeft de volgende eigenschappen:

• Het is gebaseerd op verschillende factoren, zoals hoe vaak andere gebruikers naar een term hebben gezocht.
  • Het is bedoeld om de volledige reikwijdte van de informatie op internet weer te geven. Je kunt voorspellingen krijgen over heel veel populaire onderwerpen.
Waarom zoekvoorspellingen mogelijk niet worden weergegeven

Als voor een zoekterm geen voorspellingen worden weergegeven, kan het algoritme het volgende hebben gedetecteerd:

• De zoekterm is niet populair.
  • De zoekterm is te nieuw. Als je een paar dagen of weken wacht, worden er misschien wel voorspellingen weergegeven.
  • Een beledigende of gevoelige term is gekoppeld aan een naam en daarom is er een beleidsregel toegepast.
  • De zoekterm is in strijd met het beleid van Google. Meer informatie over het beleid voor automatisch aanvullen.

Een voorspelling melden

Hoewel we ons best doen om ongepaste voorspellingen te voorkomen, lukt dit niet altijd. Als je vindt dat een voorspelling in strijd is met een van de beleidsregels voor automatisch aanvullen, kun je dit melden:

1. Klik in de zoekbalk onder de voorspelling op Ongepaste voorspellingen melden.
  2. Geef je feedback op en klik op Verzenden.

We analyseren je feedback, maar gemelde voorspellingen worden niet automatisch verwijderd.

Ik heb een juridisch probleem met de voorspelling

Als je verwijdering wilt aanvragen van content die volgens jou onwettig is, vul je dit formulier in.