Google-voorspellingen voor automatisch aanvullen beheren

Met automatisch aanvullen kun je sneller een zoekopdracht uitvoeren op Google. Je kunt bepaalde voorspellingen voor automatisch aanvullen uitzetten of verwijderen of problemen met je voorspellingen melden.

Meer informatie over automatisch aanvullen

Persoonlijke resultaten uitzetten

Als je bent ingelogd op je Google-account en Persoonlijke resultaten hebt aangezet, kun je ook gepersonaliseerde voorspellingen en aanbevelingen krijgen op Google Zoeken. Als je deze voorspellingen en aanbevelingen niet wilt krijgen, zet je Persoonlijke resultaten uit.

Belangrijk: Als je Persoonlijke resultaten hebt uitgezet, krijg je geen gepersonaliseerde voorspellingen of aanbevelingen op Google Zoeken op basis van je eerdere zoekopdrachten. Als je Web- en app-activiteit hebt aangezet, wordt je zoekgeschiedenis opgeslagen in je Google-account en gebruikt om je meer gepersonaliseerde functies te bieden in andere Google-services. Meer informatie over hoe je je Web- en app-activiteit kunt bekijken en beheren

Trending zoekopdrachten uitzetten

Als je geen trending zoekopdrachten wilt zien, kun je de instellingen veranderen.

1. Open de Google-app Google Zoeken op je iPhone of iPad.
  2. Tik rechtsboven op je profielfoto of initiaal en dan Instellingen en dan Algemeen.
  3. Zet Automatisch aanvullen met trending zoekopdrachten uit.

Trending zoekopdrachten uitzetten via een mobiele browser

1. Open op je iPhone of iPad een browser zoals Chrome Chrome of Safari.
  2. Ga naar google.com.
  3. Tik linksboven op Menu Menu en dan Instellingen.
  4. Selecteer Geen populaire zoekopdrachten weergeven onder Automatisch aanvullen met trending zoekopdrachten.

Een voorspelling melden

Hoewel we ons best doen om ongepaste voorspellingen te voorkomen, lukt dit niet altijd. Als je vindt dat een voorspelling in strijd is met een van de beleidsregels voor automatisch aanvullen, kun je de voorspelling melden:

1. Ga op je iPhone of iPad naar google.com of open de Google-app Google Zoeken.
  2. Typ een zoekopdracht in de zoekbalk.
  3. Voorspellingen worden onder de zoekbalk weergegeven. Een voorspelling melden:
    • Op google.com in een browser: Druk lang op een voorspelling. Tik op Dit melden.
    • In de Google-app: Swipe naar links op een voorspelling. Tik op Informatie Informatie en dan Dit melden.

We analyseren je feedback, maar gemelde voorspellingen worden niet automatisch verwijderd.

Ik heb een juridisch probleem met de voorspelling

Als je de verwijdering wilt aanvragen van content die volgens jou onwettig is, vul je dit formulier in.