Users can now migrate Google Podcasts subscriptions to YouTube Music or to another app that supports OPML import. Learn more here

Hantera inställningar för Google Podcasts

Du kan hantera inställningar för Google Podcasts på en mobil enhet. Exempel:

• Ladda ned nya avsnitt automatiskt eller ta bort gamla avsnitt från prenumerationer
  • Börja eller sluta få aviseringar om prenumerationer
  • Börja eller sluta få anpassade poddrekommendationer
  • Spela upp ett avsnitt automatiskt när du har lyssnat klart på det pågående
  • Välja ljust eller mörkt tema

Ladda ned avsnitt från prenumerationer automatiskt

1. Öppna Google Podcasts Google Podcasts på en telefon eller surfplatta med Android.
  2. Tryck på Startsida Hem längst ned.
  3. Tryck på din profilbild eller initial uppe till höger följt av Poddinställningar.
  4. Tryck på Automatisk nedladdning under Nedladdningar.
  5. Aktivera Ladda ned nya avsnitt automatiskt.
  6. Aktivera poddar som ska laddas ned automatiskt under Dina prenumerationer.

Ändra när nedladdningar tas bort

Som standard tas nedladdade avsnitt bort från Google Podcasts efter följande tidsperioder:

• 24 timmar efter att du har lyssnat klart
  • 30 dagar efter att du laddade ned dem.

Så här ändrar du inställningarna:

1. Öppna Google Podcasts-appen Google Podcasts på en telefon eller surfplatta med Android.
  2. Tryck på Startsida Hem längst ned.
  3. Tryck på din profilbild eller initial uppe till höger följt av Poddinställningar.
    • Tryck på Ta bort färdigspelade avsnitt och välj en tidsperiod om du vill ändra inställningen för avsnitt som du har tittat klart på.
    • Tryck på Ta bort avsnitt som inte är färdigspelade och välj en tidsperiod om du vill ändra inställningen för avsnitt som du inte har tittat klart på.

Hantera aviseringar för prenumerationer

1. Öppna Google Podcasts Google Podcasts på en telefon eller surfplatta med Android.
  2. Tryck på Startsida Hem längst ned.
  3. Tryck på din profilbild eller initial uppe till höger följt av Poddinställningar.
  4. Tryck på Nya avsnitt från dina prenumerationer under Aviseringar.
  5. Aktivera eller inaktivera aviseringar bredvid varje prenumeration.
Aktivera eller inaktivera anpassade rekommendationer

När du är inloggad på ditt Google-konto kan Google rekommendera poddar utifrån

• historiken i Google Podcasts
  • din aktivitet i Googles produkter om du har aktiverat Webb- och appaktivitet.
Läs mer om hur du styr aktivitet i kontot.

Så här aktiverar eller inaktiverar du anpassade rekommendationer:

1. Öppna Google Podcasts Google Podcasts på en telefon eller surfplatta med Android.
  2. Tryck på Startsida Hem längst ned.
  3. Tryck på din profilbild eller initial uppe till höger följt av Poddinställningar.
  4. Aktivera eller inaktivera Visa personliga rekommendationer under Utforska.

Använda ljust eller mörkt läge

1. Öppna Google Podcasts Google Podcasts på en telefon eller surfplatta med Android.
  2. Tryck på Startsida Hem längst ned.
  3. Tryck på din profilbild eller initial uppe till höger följt av Poddinställningar.
  4. Tryck på Tema under Utseende och välj ett tema.

Välja önskade språk

Obs! Alla språk går inte att välja som önskat språk.

Du kan hitta och lyssna på poddar på upp till två språk. Så här väljer du språk:

1. Öppna Google Podcasts Google Podcasts på en telefon eller surfplatta med Android.
  2. Tryck på Startsida Hem längst ned.
  3. Tryck på din profilbild eller initial uppe till höger följt av Poddinställningar.
  4. Tryck på Språk och region som önskas under Anpassning.
  5. Markera kryssrutan bredvid de önskade språken.
  6. Tryck på Spara språk längst ned.
Visa uppspelningskontroller på låsskärmen

Om du vill visa uppspelningskontroller på enhetens låsskärm måste du aktivera aviseringar och ljuduppspelning för Google-appen.

1. Öppna Google-appen på en telefon eller surfplatta med Android.
  2. Tryck på din profilbild eller initial uppe till höger följt av Inställningar följt av Aviseringar följt av Aviseringar.
  3. Aktivera Alla Google-aviseringar.
  4. Aktivera Ljuduppspelning.