Afvis links til dit website

Hvis du har en manuel handling mod dit website for unaturlige links til dit website, eller hvis du mener, at du snart får en manuel handling (på grund af betalte links eller andre linkordninger, der overtræder vores retningslinjer for kvalitet), bør du prøve at fjerne linkene til dit website fra det andet website. Hvis du ikke selv kan fjerne linkene eller få dem fjernet, bør du afvise webadresserne til de tvivlsomme sider eller domæner, der linker til dit website.

Dette er en avanceret funktion, som skal bruges med omtanke. Hvis funktionen bruges forkert, kan den potentielt skade effektiviteten af dit website i Google-søgeresultaterne.

Trin 0: Beslut, om det er nødvendigt

I de fleste tilfælde kan Google uden yderligere vejledning afgøre, hvilke links der er troværdige, så de fleste websites har ikke brug for dette værktøj.

Du bør kun afvise backlinks, hvis:

1. Et stort antal spamlinks, kunstige links eller links af lav kvalitet henviser til dit website,
    OG
  2. Linkene har forårsaget en manuel handling, eller sandsynligvis vil medføre en manuel handling på dit website.

Google arbejder hårdt på at sikre, at handlinger på tredjepartswebsites ikke påvirker et website negativt. I nogle tilfælde kan indgående links påvirke Googles mening om en side eller et website. Du eller en SEO, du har hyret, kan f.eks. have oprettet dårlige links til dit website via betalte links eller andre linkordninger, der overtræder vores retningslinjer for kvalitet. Vi anbefaler først og fremmest, at du fjerner så mange spamlinks og links af lav kvalitet fra nettet som muligt.

Værktøjet til afvisning af links understøtter ikke domæneejendomme. Hvis du har en domæneejendom, er denne side ikke relevant for dig.

Trin 1: Opret en liste over links, der skal afvises

Sammensæt din liste over sider eller domæner, der skal afvises, i en tekstfil, som du vil uploade til Google.

Linkfilens format:

• Angiv én webadresse eller ét domæne, der skal afvises, pr. linje. Du kan ikke afvise en hel understi, f.eks. eksempel.dk/da/
  • Du kan afvise et domæne (eller underdomæne) ved at angive et præfiks med "domain:", f.eks.: domain:eksempel.dk
  • Filen skal være en tekstfil, der er kodet med UTF-8 eller 7-bit ASCII
  • Filnavnet skal slutte med .txt
  • Den maksimale webadresselængde er 2.048 tegn
  • Den maksimale filstørrelse er 100.000 linjer (inkl. tomme linjer og kommentarlinjer) og 2 MB.
  • Du kan medtage kommentarer ved at starte en linje med tegnet #. Alle linjer, der starter med #, ignoreres af Google.

Eksempel:

# To sider, der skal afvises
http://spam.eksempel.dk/ting/kommentarer.html
http://spam.eksempel.dk/ting/betalte-links.html

# Ét domæne, der skal afvises
domain:mistænkeligseo.com

Hvis du har fundet webadresser eller websites, der skal afvises, i rapporten om links for dit website, kan du downloade data fra rapporten om links ved at klikke på eksportknappen. Sørg for at fjerne alle webadresser, som ikke skal afvises, fra den downloadede fil.

Trin 2: Upload din liste

• Du kan indsende én liste over links, der skal afvises, for hver af de ejendomme, du ejer. Hvis du uploader en ny liste for en ejendom, erstatter den alle eksisterende lister for den pågældende ejendom.
  • Du skal være ejendomsejer for at uploade en liste over links, der skal afvises.
  • Afviste links vises fortsat i rapporten om links.
  • Listen gælder kun for den specifikke ejendom, som du har uploadet den til, samt eventuelle underordnede ejendomme. Hvis du både har http- og https-ejendomme, skal du derfor uploade en liste for hver. Hvis du har en liste over links, der skal afvises, som anvendes på eksempel.dk, anvendes den også på m.eksempel.dk. Hvis du har lister over links, der skal afvises, for både eksempel.dk og m.eksempel.dk, er begge ejendommes lister en kombination af de to lister.

Sådan uploader du listen over sider eller domæner, der skal afvises:

1. Gå til siden med værktøjer til afvisning af links.
  2. Vælg en ejendom på listen over ejendomme. Listen gælder kun for denne ejendom. Hvis der allerede findes en liste for denne ejendom, får du vist en oversigt over afviste sider og domæner. Hvis du uploader en ny liste for denne ejendom, erstatter den nye liste den eksisterende liste for denne ejendom.
  3. Klik på knappen for at uploade din liste.
  4. Vælg filen til afvisning på din lokale computer som anvist.
    1. Hvis filen indeholder fejl, får du straks vist en liste over fejl. Din gamle liste erstattes ikke. Du kan rette din nye liste og prøve at uploade den igen.
    2. Hvis uploaden lykkes, kan der gå et par uger, før Google inkorporerer din liste i indekset, når Google crawler nettet igen og genbehandler de sider, der registreres.

Fjern alle afvisninger for en ejendom

Følg denne vejledning, hvis du vil fjerne alle afvisninger for en bestemt ejendom. Hvis du vil erstatte en gammel liste med en ny, skal du bare uploade den nye liste.

1. Gå til siden med værktøjer til afvisning af links.
  2. Vælg en ejendom på listen over ejendomme.
  3. Klik på Annuller afvisninger. Listen over links, der skal afvises, for den valgte ejendom fjernes. Der kan gå et par uger, før Google inkorporerer din liste i indekset, når Google crawler nettet igen og genbehandler de sider, der registreres.