Over rich snippets en gestructureerde gegevens

Rich snippets (microdata, microformats, RDFa en Data Highlighter)

Rich snippets (de paar regels tekst die worden weergegeven onder elk zoekresultaat) zijn bedoeld om gebruikers een idee te geven van wat er op de pagina staat en waarom de pagina relevant is voor hun zoekopdracht.

Rich snippets voor een receptvermelding, een evenementvermelding en een muziekvermelding

Als Google de inhoud op uw pagina's begrijpt, kunnen we rich snippets maken. Dit zijn fragmenten met gedetailleerde informatie die zijn bedoeld om gebruikers met specifieke zoekopdrachten te helpen. Zo kan het fragment voor een restaurant de gemiddelde recensiescore en prijs weergeven, kan het fragment voor een receptenpagina de totale bereidingstijd, een foto en de recensiescore van het recept weergeven en kan het fragment voor een muziekalbum een lijst van de nummers bevatten, inclusief een link om elk nummer af te spelen. Deze rich snippets helpen gebruikers te bepalen of uw site relevant is voor hun zoekopdracht en kunnen leiden tot meer klikken naar uw pagina's.

Drie stappen voor rich snippets:

1. Selecteer een markeringsindeling.

Google raadt u aan microdata te gebruiken, maar alle drie onderstaande indelingen worden geaccepteerd. U hoeft geen achtergrondkennis te hebben van deze indelingen; u heeft slechts een algemene kennis van HTML nodig. De Opmaakhulp voor het structureren van data kan u laten zien hoe u microdata aan uw site toevoegt.

2. Markeer uw inhoud.

Google ondersteunt rich snippets voor deze inhoudstypen:

Google kan ook markeringen voor video-inhoud herkennen en we gebruiken deze om onze zoekresultaten te verbeteren.

Wilt u auteursgegevens weergeven in zoekresultaten? Ga hiervoor als volgt te werk.

3. Test uw markeringen.

Gebruik de tool voor het testen van gestructureerde gegevens om ervoor te zorgen dat Google uw gemarkeerde gegevens kan lezen en ophalen.

Dat is alles. Zodra u uw rich snippets-markeringen heeft toegevoegd en getest, ontdekt Google deze de volgende keer dat uw site wordt gecrawld. Een aantal dingen waarmee u rekening moet houden:

• Het kan enige tijd duren voordat rich snippets worden weergegeven in zoekresultaten of op Places-pagina's.
  • Als er geen rich snippets voor uw site worden weergegeven, kunt u mogelijke redenen hiervoor bekijken.
  • Als u uw gegevens markeert voor rich snippets, is dit niet van invloed op de positie van uw pagina in zoekresultaten. Google kan ook niet garanderen dat uw markeringen worden gebruikt.
In plaats van HTML-markeringen toe te voegen aan al uw pagina's, kunt u Data Highlighter gebruiken om Google te helpen inzicht te krijgen in de inhoud van uw pagina's. Data Highlighter is een webmasterhulpprogramma waarmee u Google informatie kunt geven over het patroon van gestructureerde gegevens op uw website. Met Data Highlighter kunt u de gegevensvelden op uw site taggen met uw muis. Vervolgens kan Google uw gegevens aantrekkelijker en op nieuwe manieren presenteren in zoekresultaten en andere producten, zoals de Google Kennisgrafiek.

Welke methode is geschikt voor u?

Gebruik HTML-markeringen in de volgende situaties:

• U wilt expliciete controle over hoe Google inzicht krijgt in de evenementen, recepten of andere typen gegevens op uw site.
  • U kunt HTML-markeringen consistent aan alle gegevensitems toevoegen.
  • De structuur van uw site verandert regelmatig.
  • U wilt dat andere zoekmachines naast Google inzicht krijgen in de inhoud op uw website. (De gegevens die Data Highlighter ophaalt, zijn alleen beschikbaar voor Google.)

Gebruik Data Highlighter in de volgende situaties:

• Uw site geeft gegevens over evenementen weer.
  • U overweegt gestructureerde gegevens en rich snippets voor uw site te gebruiken, maar u bent nog niet zover middelen te gaan inzetten voor het bijwerken van uw HTML-markeringen.
  • U wilt liever verwijzen naar en klikken op webpagina's dan HTML-markeringen schrijven.
  • U kunt de HTML-markeringen op een site niet wijzigen, of u kunt gegevensitems niet op een consistente manier markeren.
Zie Over Data Highlighter voor meer informatie over het gebruik van Data Highlighter.
Opmerking:
Data Highlighter levert Google geen informatie over pagina's die al HTML-opmaak bevatten waarmee de gegevensstructuur wordt gespecificeerd. U kunt Data Highlighter nog steeds gebruiken als sommige van de pagina's op een site al HTML-opmaak bevatten, maar Data Highlighter levert Google alleen informatie over de pagina's zonder opmaak.