Brug rel="nofollow" til specifikke links

"Nofollow" er en måde for webmastere at fortælle søgemaskinerne "Følg ikke links på denne side" eller "Følg ikke dette specifikke link".

Attributten nofollow -attributten vist i metatagget på sideniveau og instruerede søgemaskinerne i ikke at følge (dvs. gennemgå) nogen af de udgående links på siden. Eksempel:

<meta name="robots" content="nofollow" />

Inden nofollow blev brugt på de enkelte links og forhindrede robotter i at følge de enkelte links på en side, skulle der foretages en lang række forberedelser (f.eks. omdirigering af linket til en webadresse, der var blokeret i robots.txt). Derfor blev attributværdien nofollow oprettet for attributten rel . Det giver webmastere en mere præcis kontrol: I stedet for at fortælle søgemaskiner og robotter, at de ikke skal følge links på siden, kan du give robotter instruktioner om ikke at gennemgå et bestemt link. For eksempel:

<a href="signin.php" rel="nofollow">sign in</a>

Hvordan håndterer Google nofollow-links?

Generelt følger vi dem ikke. Det betyder, at Google ikke overfører PageRank eller ankertekst på tværs af disse links. Når der bruges nofollow udelader vi mållinkene fra vores overordnede graf over internettet. Målsiderne kan dog stadig blive vist i vores indeks, hvis andre websites linker til dem uden at bruge nofollow, eller hvis webadresserne sendes til Google i et sitemap. Det er også vigtigt at bemærke, at andre søgemaskiner kan håndtere nofollow på marginalt anderledes måder.

Hvad er Googles politikker for brugen af nofollow vist på praktiske eksempler?

Her er et par tilfælde, hvor du kunne overveje at bruge nofollow:

• Indhold, der ikke er tillid til: Hvis du ikke kan eller ikke ønsker at stå inde for indholdet på sider, som du linker til fra dit website – f.eks. brugerkommentarer eller gæstebogsindlæg, du ikke har tillid til – bør du bruge nofollow på disse links. Det kan gøre det mindre interessant for spammere at målrette mod dit website og være med til at forhindre dit website i utilsigtet at sende PageRank til dårlige naboer på internettet. Kommentarspammere kan f.eks. beslutte sig for ikke at målrette mod et bestemt system til indholdsstyring eller en blogtjeneste, hvis de kan se, at links, der ikke er tillid til i den pågældende tjeneste, er "nofollow". Hvis du vil anerkende og belønne bidragydere, der er tillid til, kan du vælge at fjerne nofollow -attributten, enten automatisk eller manuelt, fra links, der er indsendt af medlemmer eller brugere, som har leveret bidrag af høj kvalitet i en længere periode.
  • Betalte links: Et websites placering i Googles søgeresultater baseres til dels på en analyse af de websites, der linker til det. For at forhindre betalte links i at påvirke søgeresultater og påvirke brugerne negativt opfordrer vi webmastere til at bruge nofollow på denne type links. Retningslinjer for søgemaskiner kræver maskinlæsbare oplysninger om betalte links på samme måde, som forbrugerne både online og offline sætter pris på økonomiske afhængighedsforhold (f.eks. er der i en helsides avisannonce indsat oplysningen "Annonce"). Få flere oplysninger om Googles holdninger til betalte links.
  • Crawl-prioritering: Søgemaskinerobotter kan ikke logge ind eller registrere sig som medlem på dit forum, så der er ikke nogen grund til at få Googlebot til at følge links med "registrer dig her" eller "log ind". Ved at bruge nofollow på disse links vil Googlebot gennemgå andre sider, som du gerne vil se i Googles indeks. En robust informationsarkitektur, f.eks. intuitiv navigation, bruger- og søgemaskinevenlige webadresser, er en langt mere produktiv udnyttelse af ressourcer end at fokusere på crawl-prioritering via nofollow-links.