Ofte stillede spørgsmål om europæiske presseudgivere

Google hjælper brugerne med at finde relevant og forskelligartet indhold og hjælper udgiverne med at nå ud til læserne. Google analyserer flere hundrede milliarder websider og viser relevante søgeresultater til vores brugere, som derefter kan få adgang til de oplysninger, de søger, på websites som dit eget.

Google præsenterer korte eksempler på indhold fra linkede websider – oftest korte tekstuddrag eller miniaturebilleder – for at hjælpe brugerne med at forstå, hvorfor Google har valgt de søgeresultater, der vises. Eksperimenter har vist, at disse forhåndsvisninger hjælper brugerne med hurtigt at finde websitet med det indhold, de leder efter. I kølvandet på ny lovgivning om ophavsret i Frankrig vil Google imidlertid ændre, hvordan søgeresultater for europæiske pressepublikationer præsenteres for landets brugere. Nærmere bestemt vil Google ikke længere præsentere uddrag og miniaturebilleder for disse publikationer i Frankrig, medmindre de udgivere, der viser indhold i Frankrig, har angivet, hvor meget af dette indhold de vil vise i søgeresultaterne.

Denne artikel samler en række spørgsmål om disse nye begrænsninger specifikt for udgiverne af disse websites.

Sp.: Hvilke udgivere berøres af den nye lov om ophavsret?

Sv.: Da loven ikke angiver, hvilke publikationer der berøres, har Google været nødt til at sammensætte en indledende liste over pressepublikationer, som Google identificerer som europæiske pressepublikationer, og udgiverne kan tjekke deres status i Google Search Console. En udgiver kan føje sin ejendom til listen i Google Search Console, hvis vedkommende mener at være blevet overset. Tilsvarende kan en udgiver fjerne sin ejendom fra listen, hvis vedkommende mener, at publikationen er medtaget ved en fejl.

Sp.: Er mit website berørt?

Sv.: Google giver oplysninger om status for dit website som berørt europæisk pressepublikation i Google Search Console med en særlig indstilling, der viser den aktuelle status.

Sp.: Mit website er klassificeret forkert. Hvordan kan jeg give jer besked?

Sv.: Google giver oplysninger om status for dit website som berørt europæisk pressepublikation i Google Search Console med en særlig indstilling, der viser den aktuelle status. Bekræftede ejere i Search Console kan ændre status for websitet. Få flere oplysninger om bekræftelse af ejerskab. Hvis du er i tvivl om, hvem der har bekræftet ejerskabet af dit website, skal du først bekræfte websitet (der kan være flere ejere) og derefter gennemgå listen over bekræftede ejere i Search Console. Andre bekræftede ejere underrettes om ændringer i denne indstilling.

Sp.: Mit website blev angivet forkert, så jeg ændrede det. Hvor lang tid går der, før ændringen kan ses i Søgning?\

Sv.: Status for en berørt europæisk pressepublikation behandles igen inden for få dage. Disse ændringer gælder for hele websitet og kræver ikke, at individuelle webadresser crawles eller behandles igen.

Sp.: Hvilken effekt har denne klassificering?

Sv.: På grund af ændringer i loven om ophavsret i Frankrig viser Google Søgning ikke tekstuddrag eller miniaturebilleder for berørte europæiske pressepublikationer i Frankrig, medmindre websitet har implementeret metatags for at tillade forhåndsvisninger i søgninger.

Sp.: Hvordan kan jeg vise længere eller kortere uddrag for mine sider?

Sv.: Alle udgivere og websites i verden, uanset om de er klassificeret som berørt europæisk pressepublikation eller ej, kan administrere uddrag for deres websites ved hjælp af flere metoder. Udgiverne kan helt fjerne uddrag, angive den maksimale længde for uddrag af deres sider eller den maksimale størrelse for miniaturer af deres billeder og skjule dele af en side, så de ikke vises i uddrag. Du kan få flere oplysninger i vores udviklerdokumentation om robots-metatags. Siderne på et website skal crawles og behandles igen, før disse metatags træder i kraft.

Sp.: Hvordan kan jeg optimere længden af min forhåndsvisning?

Sv.: Google forsøger at vælge forhåndsvisninger, der er lange nok til at hjælpe brugerne med at identificere den side, de leder efter, og samtidigt fastholde brugerens interesse i at besøge siden. Udgiverne kan dog sætte deres egne grænser for, hvor meget indhold Google viser i forhåndsvisningen, ved at implementere robots-metatags. Individuelle websites og forskellige virksomhedskategorier kan opleve, at mere eller mindre indhold i en forhåndsvisning kan tiltrække brugere til deres websites. Europæiske presseudgivere i Frankrig skal desuden angive en maksimal længde for uddrag i robots-metatags, før deres forhåndsvisninger overhovedet kan omfatte uddrag.

Sp.: Hvordan kan jeg forhindre visse dele af mit indhold i at blive medtaget i uddrag?

Sv.: Alle udgivere og websites i verden, uanset om de er klassificeret som berørt europæisk pressepublikation eller ej, kan begrænse uddrag fra deres websites ved hjælp af en HTML-attribut på deres sider. På denne måde kan udgiverne forhindre brug af uddrag fra dele af en side. Du kan få flere oplysninger i vores udviklerdokumentation om robots-metatags. Siderne på et website skal crawles og behandles igen, før disse ændringer træder i kraft.

Sp.: Hvordan kan jeg få mine sider hurtigt genbehandlet og opdateret?

Sv.: Søgemaskiners muligheder for at præsentere en side ændres betydeligt, hvis du ændrer metatags eller HTML-attributter for at begrænse uddrag. Den bedste metode til at informere os om en sådan ændring er XML-sitemapfiler. Angiv datoen for den sidste væsentlige ændring af hver webadresse som den sidste ændringsdato (lastmod) i XML-filen. Du kan bruge metoden "HTTP-ping" til at signalere, at sitemapfilen er blevet opdateret og er klar til behandling. Bemærk, at mange faktorer som f.eks. crawlbudgettet for websitet har betydning for, hvor hurtigt genbehandlingen går.

Sp.: Kan metatagget angives uden genbehandling af de enkelte sider?

Sv.: Nej. Siderne skal genbehandles individuelt for at blive opdateret i vores søgeresultater.

Sp.: Kan jeg bruge forskellige indstillinger for uddrag af sider på hele mit website?

Sv: Ja. Disse indstillinger gælder for de enkelte sider og behøver ikke at være ens på hele websitet.

Sp.: Berører disse ændringer af uddrag mit websites placering eller rangering i søgeresultater?

Sv.: Vores metoder til evaluering af en sides relevans ændres ikke i forbindelse med den nye opmærkning, men visse funktioner i Søgning som f.eks. Fremhævede uddrag afhænger af tilgængeligheden af indhold til forhåndsvisning. Det ville være meget svært at fremhæve et uddrag, hvis selve uddraget ikke leveres. Andre funktioner i Søgning kan forsøge at gruppere søgeresultater med begrænset forhåndsvisning for at optimere pladsen på søgeresultatsiden. Ud over disse begrænsninger i brugerfladen tager vores algoritmer for søgerangering ikke højde for, hvor meget af dit indhold der er tilgængeligt som forhåndsvisning. Det kan brugerne dog muligvis gøre: Husk, at forskellige mængder indhold til forhåndsvisning kan gøre dine sider mere eller mindre forståelige og synlige for brugere af Søgning. Derfor kan disse indstillinger have indflydelse på din henvisningstrafik fra søgninger. Få flere oplysninger om, hvordan Search Console rapporterer om dit websites effektivitet ved hjælp af position, klik og eksponeringer

Sp.: Bliver indhold i blokke med "data-nosnippet" stadig indekseret?

Sv: Ja. Det forhindrer ikke indeksering af det pågældende indhold, hvis du bruger en eller flere af metoderne til at forhindre tekst i at blive vist i et uddrag. Disse metoder begrænser kun det, der vises i uddraget i søgeresultatet.

Sp.: Jeg foretrækker, at mine sider slet ikke bliver vist. Hvordan gør jeg det?

Sv.: Du kan forhindre individuelle sider i at blive vist i søgninger ved hjælp af robots-metatagget "noindex". Dette metatag forhindrer hele siden i at blive vist i søgeresultaterne, når den er blevet behandlet. Bemærk, at siden ikke må være blokeret for crawl ved hjælp af robots.txt-filen, hvis dette metatag skal kunne ses.