Topplistor

Om ditt företag finns med på en topplista online kan listorna där företaget förekommer visas i ett utökat resultat på Google. Om din restaurang t.ex. finns med på en lista över de tio bästa kinarestaurangerna i Stockholm och på en topplista med stadens bästa restauranger på en webbplats som uppfyller villkoren kan de listorna visas i företagets sökresultat. Funktionen är bara tillgänglig för företag som har en lokal som går att besöka.

Det här är ett exempel på ett sökresultat med topplistor för en restaurang där tre topplistor visas, med en länk till 31 andra listor där restaurangen förekommer:

Skärmdump från en mobil på ett sökresultat med topplistor för restaurangen RedFarm

Krav på webbplatsen där topplistan finns

En topplista på din webbplats kan visas i ett sökresultat med topplistor om följande krav är uppfyllda:

• Listan måste ha sammanställts av innehållsleverantören och vara äkta, oberoende och osponsrad.
  • Listan får inte bestå av meningar som byggts upp med data eller automatiska mätvärden utifrån en mall.
  • Listan får inte innehålla vulgärt eller potentiellt stötande språk.

Förhindra att listorna på din webbplats visas i sökresultat med topplistor

Om du vill förhindra att listor på din webbplats visas i sökresultat med topplistor väljer du bort visning på Google Lokalt och i Googles andra tjänster.