Genomsökningsfel som är specifika för Nyheter

Obs! Kom ihåg att vårt nyhetsindex sammanställs av datoralgoritmer. Trots att vi strävar efter att inkludera så mycket som möjligt av ditt innehåll kan vi inte garantera att varje enskild artikel inkluderas. Vi uppskattar din förståelse.

Felrapporter för Google Nyheter visas om nyhetsutgivaren inkluderar sin webbplats i Google Nyheter, skapar ett konto i Search Console och lägger till webbplatsen på kontot. När detta är klart, följ stegen nedan i Search Console:

• Klicka på webbplatsens adress på startsidan.
  • Översikten, klickar du på Genomsökning > Genomsökningsfel.
  • Klicka på fliken Nyheter om du vill visa genomsökningsfel för ditt nyhetsinnehåll.
  • Genomsökningsfelen är ordnade enligt kategori, till exempel Artikelextrahering eller Rubrikfel. Om du klickar på en av dessa kategorier ser du en lista över drabbade webbadresser och de genomsökningsfel de genererar.

Nyhetsspecifika fel inkluderar:

Artikeln är oproportionerligt kort

Förklaring

Artikeltexten som extraherades från HTML-sidan är för kort jämfört med andra textkluster utan länkar på sidan. Detta gäller de flesta sidor som innehåller nyhetssammandrag eller multimedieinnehåll och inte hela nyhetsartiklar. Det här felet genererades för att undvika att felaktiga textstycken inkluderas.

Rekommendationer

Problemet beror ofta på någon av följande orsaker:

• Alltför många kodavsnitt på relaterade artiklar – för att hjälpa våra extraktorer bör du överväga att göra dessa kodavsnitt klickbara.
  • Funktioner som Skicka artikeln till vänner med långa beskrivningar – du kan ange formatet display:none eller visibility:hidden om du vill göra texten osynlig eller skriva dessa HTML-stycken dynamiskt med JavaScript.
  • Användarkommentarer – överväg att kapsla in kommentarerna i en iframe, att hämta dem dynamiskt med AJAX eller att flytta dem till en närliggande sida.
Artikeln är fragmenterad

Förklaring

Artikeltexten som extraherades från HTML-sidan verkar bestå av isolerade meningar som inte är grupperade i stycken. Det här felet genererades för att undvika att felaktiga textstycken inkluderas.

Rekommendationer

• Kontrollera att dina stycken är formaterade så att samtliga stycken är längre än en mening.
  • Kontrollera att du har använt rätt skiljetecken i dina meningar.
  • Kontrollera att du inte använder för många <br>- och <p>-taggar i dina stycken och försök undvika att bryta upp artikeltexten.
  • Ta gärna bort en del av texten som inte ingår i artikeln från artikelsidan.
Artikeln är för lång

Förklaring

Artikeltexten som extraherades från HTML-sidan verkar vara för lång för att vara en nyhetsartikel. Det här felet genererades för att undvika att felaktiga textstycken inkluderas. Det kan hända med nyhetsartiklar som innehåller kommentarer från läsare nedanför artikeln eller med HTML-layouter som innehåller annat material än själva nyhetsartikeln.

Rekommendationer

Ta gärna bort en del av texten som inte ingår i artikeln från artikelsidan. Om artikelsidan innehåller användarkommentarer kan du överväga något av följande:

• Kapsla in dem i en iframe.
  • Hämta dem dynamiskt med AJAX.
  • Flytta några av kommentarerna till en angränsande sida.
Artikeln är för kort

Förklaring

Artikeltexten som extraherades från HTML-sidan ser ut att innehålla för få ord för att vara en nyhetsartikel. Detta gäller de flesta sidor som innehåller nyhetssammandrag eller multimedieinnehåll och inte hela nyhetsartiklar. Det här felet genererades för att undvika att felaktiga textstycken inkluderas.

Rekommendationer

• Formatera artiklarna i textstycken med några meningar i varje. Om artikeln ser ut att innehålla för få ord för att vara en nyhetsartikel kan vi inte inkludera den.
  • Se till att artiklarna innehåller fler än 80 ord.
Inget datum hittades

Förklaring

Det gick inte att avgöra artikelns publiceringsdatum.

Rekommendationer

Följ dessa rekommendationer för datumformatering:

• Placera en tydlig datum- och tidmärkning för alla dina artiklar mellan artikelns rubrik och artikelns text i en separat HTML-rad. Datumet bör ange när artikeln publicerades första gången.
  • Ta bort alla andra datum från artikelsidans HTML-kod så att sökroboten inte av misstag anser dem vara publiceringsdatum.
  • Om du vill använda en metatagg för datum måste du först kontakta oss. Metataggar för datum bör vara av formen: <meta name="DC.date.issued" content="YYYY-MM-DD">, där datumet anges i W3C-format, antingen med formatet fullständigt datum (YYYY-MM-DD) eller formatet fullständigt datum plus timmar, minuter och sekunder (YYYY-MM-DDThh:mm:ssTZD) med suffix för tidszon.
  • Skapa en webbplatskarta för Nyheter. Taggen <publication_date> säkerställer att vi väljer rätt datum för artiklarna.
Datumet är för gammalt

Förklaring

Datumet fastställde för artikeln, antingen från taggen <publication_date> på webbplatskartan eller från ett datum på själva HTML-sidan, är för gammalt.

Rekommendationer

• Se till att artikeln är högst två dagar gammal. Vi samlar för närvarande bara in artiklar som är högst två dagar gamla.
  • Följ rekommendationerna för datumformatering enligt ovan.
Tom artikel

Förklaring

Artikeltexten vi extraherade från HTML-sidan verkar vara tom.

Rekommendationer

• Kontrollera att hela texten i varje artikel är tillgänglig i källkoden till artikelsidorna (och inte inbäddad i exempelvis en JavaScript-fil eller iframe).
  • Använd inte display:none, visibility:hidden eller liknande format i källkoden till dina artiklar.
  • Kontrollera att länkarna till artiklarna leder direkt till artikelsidorna och inte till en mellansida med en JavaScript-omdirigering.
Det gick inte att extrahera

Förklaring

Det gick inte att extrahera artikeln från sidan. Extrahering kan misslyckas om det inte går att identifiera artikelns rubrik, text och tidstämpel. Vi listar webbadresser med det här felet för att du ska få information om varför vissa artiklar inte visas på Google Nyheter.

Rekommendationer

• Se till att rubrik, text och tidstämpel är lätta att söka igenom (till exempel tillgängliga som text och inte som bilder). För närvarande visas det här felmeddelandet dock främst i informationssyfte. Vi arbetar aktivt med att förbättra våra extraheringsmetoder så att det här felet visas mer sällan.
  • Skicka in en webbplatskarta för Nyheter.
Inga meningar hittades

Förklaring

Artikeltexten som extraherades från HTML-sidan ser inte ut att innehålla fullständiga meningar med skiljetecken och sammanhängande ord. Det här felet genererades för att undvika att felaktiga textstycken inkluderas.

Rekommendationer

• Om artikelns innehåll inte innehåller fullständiga meningar med skiljetecken och sammanhängande ord kan den inte inkluderas i Google Nyheter. Kontrollera att texten i artiklarna består av meningar och att de inte har för många taggar av typen <br> eller <p> i styckena.
  • Kontrollera att hela texten i varje artikel är tillgänglig i källkoden på artikelsidan (och inte inbäddad i till exempel en JavaScript-fil).
  • Kontrollera att länkarna till artiklarna leder direkt till artikelsidorna och inte till en mellansida med en JavaScript-omdirigering.
Omdirigering till en annan webbplats

Förklaring

Avsnittet eller artikelsidan innehåller en omdirigering till en webbadress i en annan domän.

Rekommendationer

• Alla avsnittssidor och artiklar måste finnas i samma domän som webbplatsen som är inkluderad i Google Nyheter.
  • Om du inte använder omdirigeringar till andra webbplatser måste du kontrollera att webbplatsen inte har modifierats av tredje part. Läs mer om hackade webbplatser.
Sidan är för stor

Förklaring

Avsnittet eller artikelsidans längd överskrider den maximalt tillåtna längden.

Rekommendationer

HTML-sidan får inte vara större än 256 kB.

Rubriken är inte tillåten

Förklaring

Rubriken som extraherades från HTML-sidan tyder på att det inte är en nyhetsartikel.

Rekommendationer

Åtgärda problemet genom att ställa in taggen <title> på HTML-sidan på artikelns rubrik och upprepa rubriken på ett framträdande ställe på HTML-sidan, till exempel i taggen <h1>. Läs mer om rubriker.

Rubriken hittades inte

Förklaring

Det gick inte att extrahera en rubrik för artikeln från HTML-sidan.

Rekommendationer

• Följ våra rekommendationer för rubrikformatering.
  • Använd inte ett inledande nummer (som ibland motsvarar en åtkomstnyckel) i rubrikens ankartext eftersom det kan förhindra att artikeln visas korrekt i mobilenheter.
Det gick inte att dekomprimera

Förklaring

Googlebot-News upptäckte att sidan är komprimerad, men kunde inte dekomprimera den. Det kan bero på att nätverket är i dåligt skick eller att webbservern är felaktigt programmerad eller konfigurerad.

Rekommendationer

Kontrollera nätverket/webbservern.

Innehållstypen stöds inte

Förklaring

Sidan har en HTTP-innehållstyp som inte stöds av Google Nyheter.

Rekommendationer

Artiklar måste ha innehållstypen text/html, text/plain eller application/xhtml+xml.