URL's blokkeren door uw serverdirectory's te beveiligen met een wachtwoord

Als u vertrouwelijke of privé-inhoud heeft die niet moet worden weergegeven in de zoekresultaten van Google Zoeken, kunt u ze opslaan in een directory op de siteserver die is beveiligd met een wachtwoord. Dit is de eenvoudigste en meest effectieve manier om te voorkomen dat de privé-URL's worden weergegeven. Googlebot en andere webcrawlers hebben geen toegang tot inhoud in directory's die zijn beveiligd met een wachtwoord.

Als u een Apache-webserver gebruikt, kunt u in het .htaccess-bestand bewerken om de directory op uw server te beveiligen met een wachtwoord. Veel tools op internet bieden deze mogelijkheid.

HIERNA: INDEXERING VOOR ZOEKEN BLOKKEREN MET METATAGS