Opret tilpassede 404-sider

En 404-side er den side, som brugerne får vist, hvis de prøver at gå ind på en side på dit website, som ikke findes (hvis de klikker på et brudt link, hvis siden er slettet, eller hvis de ikke indtaster webadressen korrekt).

Hvorfor bør du oprette en tilpasset 404-side?

Du kan regne med, at din server henter en standard 404-side, men den ser måske ikke spændende ud og viser ikke nogen sammenhæng med dit website. En tilpasset 404-side kan vise en sammenhæng med dit website og give nyttige oplysninger.

Hvis du har adgang til din server, anbefaler vi, at du opretter en tilpasset 404-side. En god tilpasset 404-side hjælper brugerne med at finde de oplysninger, de leder efter, og leverer andet nyttigt indhold samt opfordrer dem til at udforske websitet yderligere.

(Bemærk! Denne artikel omfatter retningslinjerne for oprettelse af indholdet på din tilpassede 404-side. Du kan finde oplysninger om, hvordan du konfigurerer din server, så den viser din nye 404-side, i dokumentationen til din server eller fra din webhost. Du skal stadig sørge for, at din webserver returnerer en 404-statuskode til brugere og spiders, så søgemaskinerne ikke ved en fejl indekserer din tilpassede 404-side).

Da en 404-side også kan være en standard HTML-side, kan du tilpasse den, som du ønsker. Her er nogle forslag til oprettelse af en effektiv 404-side, som kan hjælpe dig med at beholde besøgende på dit website og hjælpe dem med at finde de oplysninger, de leder efter:

• Giv dine besøgende tydelig besked om, at den side, de leder efter, ikke kan findes. Brug en venlig og indbydende formulering.
  • Sørg for, at din 404-side har samme udseende og funktionalitet (herunder navigation) som resten af dit website.
  • Du kan tilføje links til dine mest populære artikler eller indlæg og et link til startsiden på dit website.
  • Overvej, om du vil give brugerne mulighed for at rapportere et brudt link.
  • Uanset hvor flot og anvendelig din tilpassede 404-side er, vil du sikkert ikke have, at den optræder i Googles søgeresultater. Hvis du vil forhindre, at 404-sider indekseres af Google og andre søgemaskiner, skal du sikre dig, at din webserver returnerer en reel 404 HTTP-statuskode, når der anmodes om en manglende side.
  • Brug værktøjet til adresseændring til at informere Google om flytningen af dit website.