Sivujen URL-osoitteiden muuttaminen 301-uudelleenohjauksilla

Jos sinun tarvitsee muuttaa hakutulossivulla näkyvää sivun URL-osoitetta, suosittelemme käyttämään palvelimen 301-uudelleenohjausta. Se on paras tapa varmistaa, että käyttäjät ja hakukoneet ohjataan oikealle sivulle. 301-tilakoodi tarkoittaa, että sivu on siirretty pysyvästi toiseen sijaintiin.

301-uudelleenohjaukset ovat erityisen käteviä seuraavissa tilanteissa:

• Olet siirtänyt sivustosi uudelle verkkotunnukselle ja haluat tehdä siirron mahdollisimman sujuvasti.
  • Käyttäjät päätyvät sivustollesi useiden eri URL-osoitteiden kautta. Jos esimerkiksi etusivullesi pääsee monilla eri tavoilla (kuten http://example.com/home, http://home.example.com tai http://www.example.com), sinun kannattaa valita yksi näistä ensisijaiseksi kohteeksi ja ohjata liikenne muista URL-osoitteista ensisijaiseen 301-uudelleenohjauksilla.
  • Olet yhdistämässä kahta sivustoa ja haluat varmistaa, että vanhentuneisiin URL-osoitteisiin osoittavat linkit ohjataan uudelleen oikeille sivuille.

Jos haluat ottaa käyttöön 301-uudelleenohjauksen sivustolla, jota ylläpidetään Apache-palvelimella, sinun on päästävä käyttämään palvelimen .htaccess-tiedostoa. (Jos et ole varma käyttöoikeudestasi tai palvelimen ohjelmistosta, tarkista asia palveluntarjoajaltasi.) Lisätietoja on kohdissa Apache .htaccess Tutorial (Apache .htaccess -opas) ja Apache URL Rewriting Guide (Apachen URL-uudelleenkirjoitusopas). Jos sivustoasi ylläpidetään muuta ohjelmistoa käyttävällä palvelimella, pyydä lisätietoja palveluntarjoajaltasi.