Skift webadresse for sider med 301-omdirigeringer

Hvis du har behov for at ændre webadressen på en side, som den vises i søgemaskinens resultater, anbefaler vi, at du en 301-omdirigering på serversiden. Dette er den bedste metode til at sikre, at brugere og søgemaskiner dirigeres til den korrekte side. 301-statuskoden betyder, at en side er flyttet permanent til en ny placering.

301-omdirigeringer er særligt brugbare under følgende omstændigheder:

• Hvis du har flyttet dit website til et nyt domæne, og du ønsker, at overgangen skal ske så problemfrit som muligt.
  • Brugerne besøger dit website via forskellige webadresser. Hvis din startside f.eks. kan åbnes via forskellige webadresser såsom http://example.com/home, http://home.example.com eller http://www.example.com – er det en god idé at vælge en af disse webadresser som din foretrukne (kanoniske) destination og bruge 301-omdirigeringer til at sende trafik fra de øvrige webadresser til din foretrukne webadresse. Du kan også angive dit foretrukne domæne via Search Console.
  • Hvis du sammenlægger to websites og vil sikre, at links til forældede webadresser omdirigeres til de korrekte sider.

For at implementere en 301-omdirigering for websites, som er hostet på servere, der kører Apache, skal du have adgang til sin servers .htaccess-fil. Hvis du ikke ved, om du har adgang, eller hvis du ikke har kendskab til din serversoftware, kan du kontakte din webhost. Du kan få flere oplysninger i Apache .htaccess Tutorial og i Apache URL Rewriting Guide. Hvis dit website er hostet på en server med anden software, skal du kontakte din host for at få yderligere oplysninger.