Skift webadresse for sider med 301-omdirigeringer

Hvis du har behov for at ændre webadressen på en side, som den vises i søgemaskinens resultater, anbefaler vi, at du en 301-omdirigering på serversiden. Dette er den bedste metode til at sikre, at brugere og søgemaskiner dirigeres til den korrekte side. 301-statuskoden betyder, at en side er flyttet permanent til en ny placering.

301-omdirigeringer er særligt brugbare under følgende omstændigheder:

• Hvis du har flyttet dit website til et nyt domæne, og du ønsker, at overgangen skal ske så problemfrit som muligt.
  • Brugere får adgang til dit website via flere forskellige webadresser. Hvis f.eks. din startside kan nås på flere forskellige måder, f.eks. http://eksempel.dk/startside, http://startside.eksempel.dk eller http://www.eksempel.dk, er det er en god idé at vælge en af disse webadresser som din foretrukne (kanoniske) destination og bruge 301-omdirigeringer til at sende trafik fra de andre webadresser til din foretrukne webadresse.
  • Hvis du sammenfletter to websites og vil sikre dig, at links til forældede webadresser omdirigeres til de korrekte sider.

For at implementere en 301-omdirigering for websites, som er hostet på servere, der kører Apache, skal du have adgang til sin servers .htaccess-fil. Hvis du ikke ved, om du har adgang, eller hvis du ikke har kendskab til din serversoftware, kan du kontakte din webhost. Du kan få flere oplysninger i Apache .htaccess Tutorial og i Apache URL Rewriting Guide. Hvis dit website er hostet på en server med anden software, skal du kontakte din host for at få yderligere oplysninger.