Ta bort en egendom

En ägare kan ta bort en egendom från sin egen lista eller från en lista som tillhör någon som inte är ägare.

En användare kan ta bort en egendom från sin egen lista.

Detta händer när du tar bort en egendom:

• Du får inga fler aviseringar om den borttagna egendomen.
  • Om det finns andra verifierade egendomsägare är det enda som händer att egendomen tas bort från din lista. Inga andra användare påverkas.
  • Du kan inte längre se någon information om egendomen eller öppna egendomsinställningarna.
  • Meddelandehistoriken för egendomen finns kvar.
  • Om du är egendomens sista verifierade ägare förlorar alla användare åtkomsten till egendomen på Search Console.

Ta bort en egendom från din egen lista

Så här tar du bort en egendom från egendomslistan:

1. Öppna sidan med egendomsinställningar för den aktuella egendomen och klicka på Ta bort egendom.
  2. Om du är verifierad ägare kan du även ta bort den åtkomsttoken som du använde för att verifiera ägarskapet. Om du inte gör det kan du återfå åtkomsten till egendomen genom att lägga till samma egendom på Search Console och klicka på Verifiera. Använde du till exempel HTML-taggverifiering måste du alltså ta bort taggen från webbplatsens startsida. Om du använde domänverifiering måste du ta bort TXT-verifieringsposten från domänvärden. Var noga med att bara ta bort din egen token. Om du tar bort någon annans token förlorar de åtkomsten. Om du är egendomens sista verifierade ägare förlorar alla användare åtkomsten till egendomen på Search Console.

Ta bort en egendom från någon annans konto

Följande regler gäller för att ta bort en egendom från någon annans konto och det har dessa effekter:

• En ägare kan ta bort åtkomsten för alla användare. Att ta bort en annan ägares åtkomst fungerar däremot bara om den ägarens åtkomsttoken (det som användes för att verifiera äganderätten: en HTML-fil, metatagg eller något annat) tas bort samtidigt. Om en giltig åtkomsttoken finns kvar återfår den borttagna ägaren sin äganderätt nästa gång Google hittar åtkomsttoken.
  • Om du tar bort en egendom från någon annans konto raderas den personens åtkomst till egendomen.
  • För att få åtkomst igen måste den borttagna användaren på nytt beviljas åtkomst av en ägare eller verifiera sig själv enligt beskrivningen i Verifiering.
  • Den borttagna användarens verifieringshistorik för egendomen tas bort efter 18 månader.

Ta bort en egendom från någon annans konto