Een property verwijderen

Eigenaren kunnen een property verwijderen uit hun eigen lijst of uit de lijst van niet-eigenaren.

Gebruikers kunnen een property verwijderen uit hun eigen lijst.

Het verwijderen van een property heeft deze gevolgen:

• Je ontvangt geen meldingen meer voor de verwijderde property.
  • Als er nog andere geverifieerde eigenaren van de property zijn, wordt de property alleen uit je eigen lijst verwijderd. Dit is niet van invloed op andere gebruikers.
  • Je kunt geen informatie meer bekijken over de property en hebt geen toegang meer tot de property-instellingen.
  • Je berichtengeschiedenis voor de property blijft behouden.
  • Als je de laatste geverifieerde eigenaar van een property bent, verliezen alle gebruikers of gemachtigde eigenaren van de property toegang tot de property in Search Console.

Een property verwijderen uit je eigen lijst

Je kunt een property verbergen of definitief verwijderen uit je account. Voor beide acties worden de gevolgen bovenaan deze pagina weergegeven.

Een property verbergen (eigenaren of gebruikers)

Als je een property verbergt, kun je de property zelf opnieuw toevoegen. De verificatie wordt automatisch uitgevoerd op je vorige toegangsniveau (zolang er minimaal één geverifieerde eigenaar voor de property over is).

1. Als je een property wilt verbergen, open je de pagina Property-instellingen van die property en klik je op Property verwijderen.

Een property definitief verwijderen (alleen eigenaren)

Definitieve verwijdering is alleen mogelijk als je een geverifieerde eigenaar bent. Als je een property definitief verwijdert, moet je het eigendom opnieuw verifiëren (of moet je door iemand anders worden toegevoegd) als je weer toegang tot de property wilt hebben.

1. Verwijder de toegangstoken die je hebt gebruikt om het eigendom te verifiëren. Als je bijvoorbeeld html-tagverificatie hebt gebruikt, moet je de tag van de homepage van de site verwijderen. Als je domeinverificatie hebt gebruikt, moet je het txt-verificatie-item verwijderen van de domeinhost. Zorg dat je alleen je eigen token verwijdert. Als je de token van iemand anders verwijdert, wordt de toegang van die persoon ingetrokken.
  2. Klik op de pagina Instellingen op Property verwijderen.

Een property verwijderen uit het account van iemand anders

Voor het verwijderen van een property uit het account van iemand anders gelden de onderstaande regels met deze gevolgen:

• Een geverifieerde eigenaar kan de toegang van elke gemachtigde eigenaar of gebruiker verwijderen.
  • Een gemachtigde eigenaar kan de toegang voor elke niet-eigenaar intrekken.
  • Als je een property uit het account van iemand anders verwijdert, heeft diegene geen toegang meer tot de property.
  • Als een verwijderde gebruiker opnieuw toegang wil krijgen, moet een eigenaar de verwijderde gebruiker opnieuw toegang geven of de moet gebruiker zichzelf verifiëren zoals beschreven in Verificatie.
  • De verificatiegeschiedenis van de verwijderde gebruiker voor de property wordt na achttien maanden verwijderd.

Een property verwijderen uit het account van iemand anders:

• Als de gebruiker eigenaar is, volg je de instructies voor het verwijderen van eigenaren, afhankelijk van of ze een geverifieerde of gemachtigde eigenaar zijn.
  • Als de gebruiker geen eigenaar is, volg je de instructies voor het verwijderen van gebruikers.

Een verwijderde property weer toevoegen

Als je property alleen verborgen is, kun je deze zonder verificatie weer toevoegen aan je lijst (zolang de property nog minimaal één geverifieerde eigenaar heeft).

Als je een geverifieerde eigenaar bent en je de property definitief hebt verwijderd, moet je op de normale manier een property toevoegen.