Angiv en udgivelsesdato i Google Søgning

Hvis Google kan fastslå udgivelses- og opdateringsdatoerne for din side eller video, kan disse oplysninger blive vist i søgeresultaterne, såfremt de vurderes til at være nyttige for brugeren.

Article search result showing a date

Du kan hjælpe Google med at fastslå datoerne for udgivelsen og den seneste opdatering ved selv at angive disse oplysninger.

Google anvender ikke kun en enkelt datofaktor, da alle faktorer er tilbøjelige til at have problemer. Derfor kigger vores systemer på mange forskellige faktorer for at estimere den mest nøjagtige dato for, hvornår en side blev udgivet eller opdateret betydeligt.

Hvordan du angiver datooplysninger til Google

Sådan angiver du datooplysninger til Google:

1. Du kan angive en dato for udgivelse og/eller seneste opdatering.
  2. Vi anbefaler, at du angiver datoer både i et format, der er synligt for brugerne, og i de strukturerede data.
    • Hvis du angiver en dato, der er synlig for brugerne: Vis sidens dato tydeligt på selve siden. Giv dine datoer de rigtige etiketter. Her er nogle eksempler på datoer for udgivelse og opdatering med dato samt valgfrit klokkeslæt og tidszone (den præcise ordlyd her er ikke påkrævet).
      • Opslået den 4. februar 2019
      • Udgivet den 4. februar 2019
      • Senest opdateret: Den 14. februar 2018
      • Opdateret den 14. februar 2019 20.00 ET
    • Hvis du angiver en dato i de strukturerede data: Din side bør implementere en undertype af CreativeWork (f.eks. Article, BlogPosting eller VideoObject) og angive datePublished og/eller felter med dateModified (se retningslinjer for AMP og non-AMP). Sørg for at følge Googles retningslinjer for strukturerede data for at hjælpe vores crawlere med at forstå dine artikeldatoer.
  3. Datoen er påkrævet. Det er klokkeslættet ikke: Du behøver ikke at angive et klokkeslæt i hverken datoerne, der er synlige for brugerne, eller i de strukturerede data.
  4. Hvis du angiver et klokkeslæt, skal du angive den rigtige tidszone. Hvis du vælger at angive et klokkeslæt, skal du sørge for at angive den rigtige tidszone og huske at tage hensyn til eventuel sommertid.
  5. Datoer og klokkeslæt skal stemme overens. Sørg for, at den dato (og det valgfri klokkeslæt og tidszonen), der vises for brugerne, stemmer overens med datoen i de strukturerede data. Klokkeslæt og tidszone er valgfri i de data, der er synlige for brugerne, også selvom de angives i de strukturerede data.
  6. Undlad at angive fremtidige datoer eller datoen for den handling, der er beskrevet på siden. Datoerne skal beskrive datoen for sidens udgivelse eller opdatering og ikke de historier eller begivenheder, der er beskrevet på siden. Hvis du har lyst, kan du føje opmærkning af begivenheder til siden for at beskrive de aktiviteter, som er angivet på siden.
  7. Minimer visningen af andre datoer på siden: Hvis du har fulgt de optimale løsninger ovenfor, og du finder ud af, at der vælges forkerte datoer, kan du overveje at fjerne nogle eller alle andre datoer, som vises på siden.
  8. Hvis din side skal vises i en søgning i Google Nyheder, skal du følge disse supplerende retningslinjer.

Selvom Google ikke kan garantere, at en dato (uanset om den er synlig for brugerne eller indgår i strukturerede data) vises i søgeresultaterne, kan du hjælpe vores algoritmer med at finde og behandle oplysningerne ved at følge disse retningslinjer.