Effektivitetsrapport (Discover)

Effektivitetsrapporten for Discover viser vigtige metrics om, hvordan dit website klarer sig i Discover. Rapporten vises kun, hvis din ejendom har nået minimumsgrænsen for antal eksponeringer i Discover.

Er du en ny bruger?
Hvis du ikke har arbejdet med websiteanalyse før, kan du starte her for at få en enkel introduktion til denne rapport.

Åbn effektivitetsrapporten for Discover

Effektivitetsrapporter i Search Console – Google Search Console-kurser

Konfiguration af rapporten

Standardvisningen af rapporten viser det samlede antal klik og eksponeringer for din ejendom i Discover.

• Vælg de metrics, du vil se, ved at markere de ønskede metrics oven over diagrammet.
  • Gruppér dine data ved at vælge en grupperingsfane i tabellen. Du kan gruppere data efter side, land, visningstype og dag.
  • Valgfrit: Filtrér dine data efter dimensioner såsom dato, side og land.
  • Valgfrit: Sammenlign datagrupper, du kan f.eks. sammenligne eksponeringer fra Brasilien og Kina.
  • Skift datointerval, hvis du vil have noget andet end standardværdien for de seneste tre måneder. Du kan ændre datointervallet ved at klikke på filteret Dato øverst i rapporten.

Eksport af rapportdata

Mange rapporter indeholder en eksportknap til eksport af rapportdata. Både diagram- og tabeldata eksporteres. Værdier, der vises som enten ~ eller - i rapporten (ikke tilgængelig/ikke et tal), vil være nul i de downloadede data.

Om dataene

• En datarække vises kun, hvis antallet af eksponeringer i Discover er over minimumsgrænsen. Data for rækker under denne grænse føjes dog stadig til de samlede tal for websitet.
  • Dataene er begrænset til det tidsrum, der er angivet af filteret Dato. Standardperioden er de seneste 3 måneder. Du kan ændre datointervallet ved at klikke på datofilteret og ændre intervallet.
  • Alle data er inddelt efter side. Hvis to Discover-resultater fra samme ejendom vises på den samme Discover-liste, tælles hver eksponering separat.
  • Alle sidemetrics tildeles den kanoniske webadresse og ikke den side, som brugeren føres til, når vedkommende klikker på et Discover-resultat. Dette har to vigtige effekter:
    • Den webadresse, der krediteres i tabellen, er den kanoniske webadresse.
    • Der vises kun data i den ejendom, som indeholder den kanoniske webadresse. Hvis du har identiske sider, indeholder den kanoniske webadresse alle data for klik, eksponeringer og CTR. Webadressedubletterne viser derfor nul ved disse værdier.
  • Trafik fra Discover er i nogen grad mindre forudsigelig end trafikken fra Søgning, delvist fordi den proaktivt vises af Google og ikke er afhængig af brugerforespørgsler. Derfor kan du opleve mere variation i trafikken fra Discover sammenlignet med trafikken fra Søgning.
  • Foreløbige data i rapporten: De nyeste data i effektivitetsrapporten er nogle gange foreløbige. Det betyder, at dataene kan ændre sig en smule, før de bekræftes. Foreløbige data er normalt mindre end tre dage gamle. På et tidspunkt bekræftes alle foreløbige data. Foreløbige data angives, når du holder markøren over dem i diagrammet. Foreløbige data medtages i både diagrammet og tabellerne samt effektivitetsdiagrammet på oversigtssiden i Search Console.

Metrics

Vælg, hvilke metrics der skal vises, ved at aktivere den relevante fane i rapporten. Følgende metrics er tilgængelige:

Eksponering: Discover-elementet blev rullet ind i visningen enten som et almindeligt Discover-element eller indlejret i en karrusel. Der tælles kun én eksponering pr. resultat pr. session. Hvis en bruger ruller forbi et element og derefter ruller tilbage, registreres der kun én eksponering. For Webhistorier tælles der en eksponering for historien, der ses i Discover, samt for hver yderligere historie, som brugeren åbner fra den første webhistorie, vedkommende klikkede på i Discover. Eksponeringer tælles ikke to gange, hvis brugeren ser den samme webhistorie flere gange i en session.

Klik: Brugeren har klikket på Discover-elementet. Der tælles ikke et klik, hvis brugeren deler elementet eller udfører en anden handling. For Webhistorier tælles der et klik for historien, der klikkes på i Discover, samt for hver yderligere historie, som brugeren åbner fra den første webhistorie, vedkommende klikkede på i Discover.

Gennemsnitlig klikrate: Klik/eksponeringer.

Sådan læser du diagrammet

Vælg, hvilke metrics der skal vises i diagrammet, ved at markere eller fjerne markeringen af dem øverst i diagrammet.

Det samlede antal for hver metric vises oven over diagrammet. Disse samlede antal er nøjagtige for det valgte tidsrum og afkortes ikke. Daglige værdier, der vises i diagrammet, udelades muligvis fra diagrammet, hvis de ikke når en grænse, men de tælles med i det samlede antal, uanset om de når grænsen eller ej.

Sådan læser du tabellen

Tabellen viser data grupperet efter den valgte dimension. Der vises data for de metrics, der er valgt i diagrammet ovenfor.

Bemærk, at tabellen er begrænset til 1.000 rækker. Dataene afkortes til 1.000 rækker inden den pågældende rapport. Det betyder, at hvis dataene potentielt ville være på 1.001 rækker, og sorteringsrækkefølgen vendes, så vises den (på forhånd afkortede) 1.001. række ikke.

Tabeldataene er begrænset til samme tidsrum som diagrammet, der er angivet ved hjælp af filteret Dato. Rediger datofilteret ved at klikke på det og ændre datointervallet.

Gruppér tabeldataene

Du kan gruppere dine metrics i tabellen efter følgende kategorier:

• Side: Den side, som fungerede som kilde til de oplysninger, der vises til brugeren. Dette er webadressen til den kanoniske side og ikke den side, som brugeren føres til, når vedkommende klikker på et Discover-resultat. Hvis den kanoniske webadresse ikke er på denne ejendom, vises webadressen for den alternative side ikke i tabellen for denne ejendom.
  • Land: Det land, hvor indholdet blev set eller klikket på.
  • Visning i Discover: Den type side, som resultatet linker til. En af følgende værdier:
    • AMP-artikel: Enhver AMP-side, bl.a. resultater for AMP-historie.
    • Webhistorie: En undergruppe af AMP-artikler, som er optimeret til visuelt indhold frem for tekstindhold.
    • Videoer: En video på dit website, som vises i Discover.
    • Artikel i Udvalgte Google Nyheder: En artikel, der vises i en udgivers kuraterede panel Udvalgte Google Nyheder.
  • Dato: Data grupperet efter den dag, de stammer fra. Datoen er Pacific Time, ikke brugerens lokale tid. Data for individuelle dage i diagrammet kan afkortes, hvis de kommer ned under en bestemt værdi. Det samlede antal er gældende for det tidsinterval, der er angivet med datofilteret.

Filtrér dine data

Du kan filtrere data efter dato, side, land eller visningstype i Discover.

Sådan tilføjer du et filter:

• Klik på etiketten + NYT ud for de eksisterende filtre på siden.

Sådan fjerner du et filter:

• Klik på krydset ud for et eksisterende filter. Du kan ikke fjerne datofilteret.

Sådan redigerer du et filter:

• Klik på filteret, og rediger værdierne.
Vær opmærksom på, at filtre kan forårsage dataafvigelser

Forskel på store og små bogstaver

Der skelnes ikke mellem store og små bogstaver i nogen af webadressefiltrene undtagen ved søgning efter nøjagtige webadresser, hvor der er forskel på store og små bogstaver. Med det menes der webadressefiltre af typen indeholder/indeholder ikke/nøjagtig/tilpasset (regex), men ikke filtre til søgning efter nøjagtige webadresser.

Du kan angive, om der skal skelnes mellem store og små bogstaver i regulære udtryk, som beskrevet nedenfor.

Filter for regulære udtryk

Hvis du vælger filteret Tilpasset (regulært udtryk), kan du filtrere med et regulært udtryk (et jokertegnsmatch) for det valgte element. Du kan bruge filtre for regulære udtryk til webadresser for sider og brugerforespørgsler. RE2-syntaksen anvendes.

• Du kan vælge, om du vil vise strenge, der matcher dit regulære udtryk, eller som ikke matcher dit regulære udtryk. Standardindstillingen er at vise strenge, der matcher dit regulære udtryk.
  • Standardmatchning er et "delvist match", hvilket betyder, at dit regulære udtryk kan matche et vilkårligt sted i målstrengen, medmindre du bruger ^ eller $ til at kræve match i henholdsvis starten eller slutningen af strengen.
  • Standardmatchning af regulære udtryk skelner ikke mellem store og små bogstaver. Du kan foranstille "(?-i)" i starten af strengen med regulære udtryk, hvis der skal skelnes mellem store og små bogstaver. Eksempel: (?-i)AAA matcher https://eksempel.dk/AAA, men ikke https://eksempel.dk/aaa
  • Der returneres ingen matches ved ugyldig syntaks for regulære udtryk.
  • Matchning af regulære udtryk er vanskeligt. Afprøv dit udtryk i et værktøj til livetests, eller læs den komplette vejledning til RE2-syntaks
Almindelige regulære udtryk

Her er et par grundlæggende regulære udtryk:

Jokertegn Beskrivelse
.

Matcher alle enkelte tegn.

• "m.n" matcher "men" og "man", men ikke "meen"
[tegn]

Matcher alle enkeltelementer inden for [ ].

• "c[aie]t" matcher "cat", "cit" og "cet"
  • "i[o0-9]n" matcher "ion" og "i7n", men ikke "ian"
*

Matcher det foregående bogstav eller mønster nul eller flere gange:

• "fo*d" matcher "fd", "fod", "food" og "foooooooood"
  • "https*://example" matcher http://example" og "https://example"
+

Matcher det foregående bogstav eller mønster en eller flere gange

• "fo+d" matcher "fod", "food", "foooooooood", men ikke "fd"
|

OR-operatoren matcher enten udtrykket før eller efter |-operatoren.

• "New York|San Francisco" matcher både "I love New York" og "I love San Francisco"
\d

Ét ciffer 0-9

• "\d\d\d abc" matcher "123 abc"
\D

Alle ikke-cifre (f.eks. ethvert bogstav eller tegn som f.eks. + eller , eller ?)

• "\D\D\D 123" matcher "aaa 123", men ikke "123 123"
\s

Alle blanktegn (indhop, mellemrum)

• "1\s2\s3" matcher "1 2 3"
\S

Alle ikke-blanktegn.

• (\S)+ matcher "fire" "and" "ice" i strengen "fire and ice", men ikke nogen af mellemrummene eller hele strengen.
(?-i)

Angiver match, hvor der skelnes mellem store og små bogstaver for alle efterfølgende tegn.

• "(?-i)AAA" matcher https://eksempel.dk/AAA, men ikke https://eksempel.dk/aaa
^

I starten af dit udtryk – begrænser matches til starten af målstrengen.

• "^example" matcher "example", men ikke "an example"
  • "example" matcher både "example" og "an example"

Sammenlign grupper

Du kan sammenligne data mellem to grupper af samme type. Du kan f.eks. sammenligne data mellem Frankrig og England (lande) eller mellem denne måned og sidste måned (datoer). Sammenligningen vises både i diagrammet og i tabellen.

Sådan sammenligner du data for grupper:

1. Sammenligninger administreres med filtre (f.eks. Dato eller Søgetype). Du kan enten redigere et eksisterende filter eller klikke på Nyt for at tilføje et nyt filter.
  2. Vælg Sammenlign i dialogboksen med filteregenskaber.
  3. Tilføj de dimensioner eller tidspunkter, der skal sammenlignes, og klik på Anvend.
  4. Du kan kun have én sammenligning ad gangen. Hvis du tilføjer et nyt sammenligningsfilter, slettes den eksisterende sammenligning. Hvis du f.eks. sammenligner datoer og derefter tilføjer en sammenligning mellem lande, sletter landesammenligningen datosammenligningen.
Du kan kun sammenligne data i én dimension ad gangen (dato, land osv.). Hvis du tilføjer en ny sammenligning i en anden grupperingsdimension, fjernes den eksisterende sammenligning. Hvis du f.eks. sammenligner klik i denne uge med klik i sidste uge (dato) og derefter tilføjer en sammenligning mellem USA og Japan (land), rydder landesammenligningen datosammenligningen, og datointervallet nulstilles til standardindstillingen.

Uoverensstemmelser mellem data

Uoverensstemmelser mellem de samlede antal i diagrammet og de samlede antal i tabellen

Du kan se forskelle mellem de samlede antal i diagrammet og de samlede antal i tabellen. Det kan der være flere årsager til:

Generelt:

• Når du filtrerer på en side, kan du i sjældne tilfælde opleve en uoverensstemmelse mellem diagram- og tabeldataene. Dette skyldes, at dataene afkortes forskelligt, afhængigt af hvilke grupperings- og filtreringskombinationer der anvendes. I sådanne tilfælde, hvor der er uoverensstemmelser mellem de samlede antal, er det faktiske samlede antal som minimum den højeste værdi, der vises (og muligvis højere).
  • Det samlede antal resultater, der "indeholder" og "ikke indeholder" ved filtrering efter side, stemmer muligvis ikke overens med det samlede antal ufiltrerede resultater. Hvis du f.eks. lægger de samlede antal for "Webadresser, der indeholder 'https://'" og "Webadresser, der ikke indeholder 'https://'" sammen, udgør de muligvis ikke det samlede antal, som der registreres uden et webadressefilter. Dette skyldes, at dataene afkortes på grund af begrænsninger for visning.
  • Hvis du tilføjer et ineffektivt filter (f.eks. filtrering af resultater til rodwebadressen for dit website – "eksempel.dk/"), kan det medføre afvigelser af forskellige årsager.

Højere samlede antal i diagrammet:

• Tabellen kan højst vise 1.000 rækker, hvilket betyder, at nogle rækker kan blive udeladt.

Uoverensstemmelser mellem Search Console og andre datakilder

Data i Search Console kan adskille sig en smule fra de data, der vises i andre værktøjer. Her er nogle mulige årsager til disse forskelle:

• Der kan være en vis forsinkelse fra det tidspunkt, hvor tallene beregnes, til det tidspunkt, hvor de er synlige for webmastere. Selvom data udgives med jævne mellemrum, bliver de hele tiden indsamlet. Indsamlede data vil normalt være til rådighed i løbet af 2-3 dage. Rapporten kan også indeholde foreløbige data.
  • Tidszoner har betydning. Effektivitetsrapporten registrerer data dagligt i henhold til lokal tid i Californien, hvor data for hver dag markeres i henhold til den lokale tid i Californien. Hvis dine andre systemer anvender forskellige tidszoner, vil de daglige visninger muligvis ikke stemme helt overens. Google Analytics viser f.eks. tiden i webmasterens lokale tidszone.
  • Det samlede antal i tabellen kan være mindre end det samlede antal i diagrammet. Tabellen er begrænset til 1.000 rækker, hvilket kan begrænse den viste mængde data.