Jäsentämättömän strukturoidun datan raportti

Tässä raportissa näytetään sivustollasi oleva strukturoitu data, jota ei voitu jäsentää vakavan syntaksivirheen vuoksi. Strukturoidun datan tyyppiä (esimerkiksi työpaikka tai tapahtuma) ei voitu määrittää jäsennysvirheen takia.

AVAA RAPORTTI

Raportin käyttö

Kaikki tämän raportin kohteet ovat strukturoidussa datassa ilmenneitä virheitä. Raportissa ei näytetä varoituksia tai hyväksyttyjä kohteita.

Virheet lajitellaan automaattisesti vakavuuden mukaan, joka määritellään laajimman vaikutuspiirin ja muiden tekijöiden mukaan.

Taustalla oleva mallivirhe on yleisin yksittäisen virheen aiheuttaja, joka vaikuttaa useisiin sivuihin.

1. Klikkaa virheriviä nähdäksesi vaikutuspiirissä olevat sivut, virheen tiedot ja linkit virheenkorjaustyökaluihin. Katso virhetyyppien täydet kuvaukset alla olevasta taulukosta.
  2. Voit korjata ja testata strukturoidun datasi syntaksia Rich-tulosten testillä. Jos sinulla on ongelmia virheen löytämisessä, kokeile aloittaa tyhjästä objektista ja lisää sitten takaisin viallisen koodin sisältöä yksitellen, kunnes löydät virheen. Lue lisää datatyypeistä strukturoitua dataa koskevasta dokumentaatiosta, niin voit korjata tuloskohtaisia virheitä.
  3. Kun olet korjannut ongelman, valitse virheen tietosivulta Vahvista korjaus.

Huomaa, että jäsennysvirheen korjaamisen jälkeen näkyviin saattaa tulla lisää varoituksia tai virheitä. Ne olivat aiemmin piilossa, koska kohteen jäsennys ei onnistunut.

Raportin jakaminen

Voit jakaa ongelman tiedot kattavuus- tai parannusraportissa klikkaamalla sivulla olevaa Jaa-painiketta . Linkki antaa käyttöoikeuden vain nykyiseen ongelman tietosivuun sekä ongelmaan liittyviin vahvistushistoriasivuihin. Nämä ovat kaikkien nähtävillä, joilla on linkki. Se ei anna resurssillesi muiden sivujen käyttöoikeutta tai jaetulle käyttäjälle oikeutta suorittaa mitään toimia verkko-omaisuudessasi tai tililläsi. Voit peruuttaa linkin milloin tahansa poistamalla tämän sivun jakamisen käytöstä.

Raporttidatan vieminen

Monissa raporteissa on vientipainike , jolla voit viedä raporttidatan. Sekä kaavio- että taulukkodata viedään. Raportin arvot ~ tai - (ei saatavilla / ei ole numero) näkyvät nollina ladatussa datassa.

Virhetyypit

Seuraavat virhetyypit näkyvät tässä raportissa.

Virhetyyppi Kuvaus
Virheellinen JSON-asiakirja JSON:ssa oli ylätason syntaksivirhe.
Virheellinen arvotyyppi Kentälle oli määritetty vääräntyyppinen arvo. Saatoit esimerkiksi määrittää merkkijonon, kun numeroa tai jonoa odotettiin. Lue strukturoitua dataa koskevasta dokumentaatiosta, mitä arvotyyppiä kenttä edellyttää.
Jäsennysvirhe: ':' puuttuu Kentän ja arvon välistä puuttuu ':'.
Jäsennysvirhe: ',' tai '}' puuttuu Pilkku tai oikea sulje puuttuu.
Jäsennysvirhe: '}' tai objektin jäsenen nimi puuttuu

Oikea sulje tai objektin jäsenen nimi puuttuu.
Jäsennysvirhe: jonon määrityksestä puuttuu ',' tai ']' Virhe jonon arvon jäsennyksessä: jonon määrityksestä puuttuu pilkku tai oikea sulje.
Tunnuksen pituuden jäsentäminen epäonnistui Jostain syystä omaisuuden alkua ja loppua tai arvoa ei löytynyt.
Virheellinen numero Omaisuuden arvon odotettiin olevan numero, mutta toista arvotyyppiä käytettiin.
Merkkijonossa tyhjä ohjaussekvenssi

Merkkijonoarvoon kuuluu tyhjä ohjaussekvenssimerkki, esimerkiksi:

"description" : "Nimeni on \ John"

eikä

"description" : "Nimeni on \"John\"".

Merkkijonossa virheellinen ohjaussekvenssi

Merkkijonon arvossa käytetty virheellistä ohjaussekvenssiä. Esimerkki:

"description" : "Jokin \q tuntematon sekvenssi"

Katkaistu Unicode-merkki Unicode-korvausparista puuttuu viimeiset 6 merkkiä.
Virheellinen Unicode-merkki Unicode-korvausparin toisen puoliskon alusta puuttuu \u-tunnus.
Virheellinen Unicode-ohjaussekvenssi: odotetaan neljää numeroa Unicode-ohjaussekvenssissä on syntaksivirhe: sen pitäisi sisältää neljä numeroa.
Virheellinen Unicode-ohjaussekvenssi: odotetaan heksadesimaalimuodossa olevaa numeroa Unicode-ohjaussekvenssissä on syntaksivirhe: heksadesimaalimuodossa olevaa numeroa odotettiin, mutta sitä ei annettu.
Yksilöllisen omaisuuden kopio Annoit kaksi määritelmää yhdelle verkko-omaisuudelle strukturoidun datan objektissasi, esimerkiksi kaksi @context-arvoa.
Ylätason elementti on virheellinen JSON-LD:n ylätason kohde on virheellinen.
Viittaus olemattomaan kohteeseen itemref-määrite osoittaa tunnisteeseen, jota ei ole olemassa.

Ongelman tietosivu

Saat lisätietoja ongelmasta siirtymällä rich-tuloksen yhteenvetosivulle ja valitsemalla haluamasi ongelmarivin. Ongelma voi vaikuttaa eri sivuilla oleviin kohteisiin tai useisiin samalla sivulla oleviin kohteisiin.

Ongelman tietosivu sisältää seuraavat tiedot:

Tila
Ongelman vahvistuksen tila
Havaittu ensimmäisen kerran
Päivä, jolloin ongelma havaittiin sivustollasi ensimmäisen kerran. Jos korjaat kaikki tietyntyyppiset ongelmat, mutta ongelma esiintyy 90 päivän kuluessa uudelleen, tässä kohdassa näkyy alkuperäinen havaitsemispäivä, ei uusimman esiintymisen päivämäärä.
Esimerkit
Luettelo rich-tuloksista, joihin ongelma vaikuttaa. Luettelo ei välttämättä sisällä kaikkia ongelman esiintymiä esimerkiksi silloin, kun esiintymien määrä sivustolla on kasvanut edellisen indeksointikerran jälkeen tai kun ongelma vaikuttaa yli tuhanteen kohteeseen.
Indeksoitu viimeksi
Ajankohta, jolloin ongelman sisältävä sivu indeksoitiin viimeksi.
Korjausten vahvistaminen

Korjattuasi tietyn ongelman kaikki esiintymät sivustollasi voit pyytää Googlea vahvistamaan korjaukset. Jos kaikki havaitut esiintymät on korjattu, ongelmataulukossa näkyvä esiintymien määrä laskee nollaan ja siirretään taulukon loppuun.

Vahvistamisen hyödyt

Kun kerrot Googlelle, että olet korjannut kaikki tiettyyn ongelmatilaan tai ‑kategoriaan liittyvät ongelmat, tapahtuu seuraavaa:

• Saat sähköpostilla ilmoituksen, kun Google on vahvistanut korjauksesi kaikissa URL-osoitteissa tai jos Google on löytänyt ongelman muita esiintymiä.
  • Voit seurata Googlen etenemistä korjausten vahvistamisessa ja nähdä lokin kaikista tarkistettavista sivuista sekä kunkin URL-osoitteen korjaustilan.

Tietyn sivustolla olevan ongelman korjaaminen ei ole välttämättä tarpeellista. Esimerkiksi robots.txt:n estämät URL-osoitteet on todennäköisesti estetty tarkoituksella. Päätä, miten haluat ratkaista kunkin ongelman.

Ongelmia voi myös korjata ilman vahvistusta. Google päivittää esiintymien määrän aina indeksoidessaan sivun, jolla on tunnettuja ongelmia, riippumatta siitä, pyysitkö erikseen korjauksen vahvistusta.

Ammattilaisvinkki: vahvista korjaukset sivustokartan mukaan
Voit nopeuttaa korjauspyyntöä luomalla ja lähettämällä sivustokartan, joka sisältää vain tärkeimmät sivusi. Suodata sitten raportti sivustokartan mukaan ennen kuin pyydät korjausta. Jos vahvistuspyyntö koskee vain osaa sivustosi URL-osoitteista, joihin ongelma vaikuttaa, se voi olla nopeampi käsitellä kuin pyyntö, joka sisältää kaikki sivustosi ongelmalliset URL-osoitteet.

Vahvistuksen aloittaminen

Näin voit kertoa Search Consolelle, että olet korjannut ongelman:

1. Korjaa kaikki ongelman esiintymät sivustollasi. Jos ohitit korjauksen, vahvistus keskeytetään Googlen löytäessä ongelmasta jäljellä olevan esiintymän.
  2. Avaa korjatun ongelman tietosivu. Klikkaa ongelmaa raportin ongelmalistalta.
    • ⚠️ Jos suodatat raportin tietyn sivustokartan mukaan, vahvistus koskee vain kohteita, jotka ovat sivustokartassa silloin, kun pyydät vahvistusta. Tämä saattaa olla tarkoituksellista, tai sitten ei. Sinun on joka tapauksessa hyvä olla siitä tietoinen.
  3. Klikkaa Vahvista korjaus. Älä klikkaa Vahvista korjaus uudelleen, ennen kuin vahvistus on onnistunut tai epäonnistunut. Lue, miten Google tarkistaa korjaukset.
  4. Voit seurata vahvistuksen etenemistä. Vahvistus kestää yleensä noin kaksi viikkoa, mutta joissakin tapauksissa se voi kestää kauemmin, joten arvostamme kärsivällisyyttäsi. Saat ilmoituksen, kun vahvistus onnistuu tai epäonnistuu.
  5. Jos vahvistus epäonnistuu, voit klikata ongelman tietosivulta Näytä tiedot, niin näet virheellisen sivun URL-osoitteen. Korjaa tämä sivu, vahvista korjaus kaikissa URL-osoitteissa, joiden tila on Odottaa, ja aloita vahvistus uudelleen.

Milloin URL-osoitteeseen tai kohteeseen liittyvä ongelma katsotaan korjatuksi?

URL-osoitteeseen tai kohteeseen liittyvä ongelma merkitään korjatuksi, kun toinen seuraavista ehdoista täyttyy:

• Ongelmaa ei enää löydy sivulta URL-osoitteen indeksoinnin yhteydessä. AMP-tagivirheen kohdalla tämä voi tarkoittaa, että tagi on korjattu tai poistettu (jos tagi ei ole pakollinen). Vahvistusyrityksen aikana URL-osoitteen kohdalla lukee Hyväksytty.
  • Jos sivu ei ole Googlen käytettävissä (se on poistettu, merkitty noindex-tagilla, vaatii todennusta tms.), ongelma katsotaan korjatuksi kyseisen URL-osoitteen osalta. Vahvistusyrityksen aikana sen vahvistuksen tila on Muu.

Ongelman elinkaari

Ongelman elinkaari alkaa, kun siitä havaitaan sivustolla ensimmäinen esiintymä, ja päättyy, kun viimeisimmän esiintymän korjausmerkinnästä on kulunut 90 päivää. Jos ongelma ei toistu 90 päivän kuluessa, se poistuu taulukosta.

Ongelman ensimmäisen havainnon päiväys määrittyy hetkestä, kun ongelma ensin havaittiin sen elinkaaressa, ja se pysyy muuttumattomana. Joten:

• Jos ongelman kaikki esiintymät on korjattu mutta 15 päivän kuluttua ilmenee uusi esiintymä, ongelma merkitään avoimeksi. Ensimmäisen havainnon päivämäärä säilyy alkuperäisenä.
  • Jos sama ongelma esiintyy uudelleen 91 päivän kuluttua esiintymän korjaamisesta, edellinen ongelma on jo suljettu. Tällöin uusi esiintymä tallennetaan uutena ongelmana ja ensimmäisen havainnon päivämääräksi asetetaan uusi havainnon päivä.
Vahvistusprosessi

Alla kuvataan, mitä tapahtuu, kun valitset Vahvista korjaus ‑valinnan ongelman tarkistamiseksi. Prosessi voi kestää useita päiviä tai pidempään, ja saat sähköpostitse ilmoituksia sen edistymisestä.

1. Kun valitset Vahvista korjaus, Search Console tarkistaa muutaman sivun välittömästi.
    • Jos nykyinen esiintymä on yhdelläkin näistä sivuista, vahvistus lopetetaan eikä vahvistuksen tila muutu.
    • Jos ongelmaa ei löydy esimerkkisivuilta, vahvistus jatkuu tilassa Aloitettu. Jos vahvistuksen aikana löytyy muita, erillisiä ongelmia, ne lasketaan mukaan toiseen ongelmatyyppiin. Vahvistus jatkuu.
  2. Search Console käy läpi kaikki tunnetut URL-osoitteet, joita ongelma koskee. Uudelleenindeksointijonoon ei lisätä koko sivustoa vaan ainoastaan URL-osoitteet, joilla on ongelman tunnettuja esiintymiä. Search Console tallentaa kaikkien tarkastettujen URL-osoitteiden tiedot vahvistushistoriaan, johon pääsee ongelman tietosivun kautta.
  3. Kun URL-osoite tarkistetaan:
    1. Jos ongelmaa ei löydy, esiintymän vahvistuksen tilaksi muutetaan Hyväksytty. Jos tämä on ensimmäinen vahvistuksen aikana tarkistettu esiintymä, ongelman vahvistuksen tilaksi muutetaan Hyvältä näyttää.
    2. Jos URL-osoitetta ei enää löydy, esiintymän vahvistuksen tilaksi vaihtuu Muu (tämä ei ole virhetila).
    3. Jos ongelma on edelleen olemassa, ongelman tilaksi muutetaan Hylätty ja vahvistus päättyy. Jos kyseessä on tavallisen indeksoinnin aikana löytynyt uusi sivu, se katsotaan nykyisen ongelman yhdeksi esiintymäksi.
  4. Kun ongelmaan liittyvät URL-osoitteet on tarkistettu ja ongelma on korjattu, ongelman tilaksi muutetaan Hyväksytty. Vaikka kaikki esiintymät on korjattu, ongelman vakavuusaste ei muutu (Virhe tai Varoitus), vaan vain ongelmaan liittyvien kohteiden määrä (0).

Google voi havaita ongelman korjattuja esiintymiä, vaikka et aloittaisi vahvistusta. Jos Google havaitsee, että ongelman kaikki esiintymät on korjattu normaalin indeksoinnin aikana, ongelman määräksi ilmoitetaan raportissa nolla.

Uudelleenvahvistus

⚠️ Odota vahvistusjakson valmistumista ennen uuden pyytämistä, vaikka olisit korjannut osan ongelmista nykyisen jakson aikana.

Näin voit aloittaa epäonnistuneen vahvistuksen uudelleen:

1. Siirry epäonnistuneen vahvistuksen lokiin: Avaa epäonnistuneen vahvistuksen ongelman tietosivu ja valitse Näytä tiedot.
  2. Klikkaa Aloita uusi vahvistus.
  3. Vahvistaminen alkaa uudelleen kaikissa URL-osoitteissa, joiden tila on Odottaa tai Epäonnistui. Myös mahdollisten uusien, tavallisen indeksoinnin jälkeen havaittujen esiintymien korjaus vahvistetaan. Hyväksytty- tai Muu-merkittyjä URL-osoitteita ei tarkisteta uudelleen.
  4. Vahvistus kestää yleensä noin kaksi viikkoa, mutta joissakin tapauksissa se voi kestää kauemmin, joten arvostamme kärsivällisyyttäsi.

Vahvistuksen etenemisen näkeminen

Jos haluat nähdä nykyisen vahvistuspyynnön etenemisen, tai jos viimeisen vahvistuspyynnön historia ei edisty:

1. Avaa ongelman tietosivu. Avaa ongelman tietosivu klikkaamalla päätietosivun ongelmariviä.
  2. Avaa pyynnön vahvistussivu klikkaamalla Näytä tiedot.
    • Pyynnössä mainittujen URL-osoitteiden esiintymän tila näkyy taulukossa.
    • Esiintymätila koskee tutkimaasi ongelmaa. Yhden sivun ongelman tila saattaa olla Hyväksytty, mutta saman sivun muiden ongelmien tila voi olla Hylätty, Odottaa tai Muu.
    • AMP-raportissa ja sivun hakemistoraportissa vahvistushistoriasivun merkinnät on ryhmitelty URL-osoitteiden mukaan.
    • Mobiilikäytettävyys- ja Rich-tulokset-raporteissa kohteet ryhmitellään URL-osoitteen ja strukturoidun datakohteen yhdistelmän perusteella (kohteen nimiarvon mukaisesti).
Vahvistuspyynnön tila

Ongelman vahvistuksen tilat ovat seuraavat:

• Ei aloitettu: Vähintään yksi ongelman esiintymä ei ole koskaan saanut vahvistuspyyntöä.
    Seuraavat vaiheet:
    1. Klikkaa ongelmaa nähdäksesi lisätietoja virheestä. Tarkasta sivut yksitellen nähdäksesi esimerkkejä ongelmasta verkossa olevilla sivuilla.
    2. Klikkaa tietosivun Lisätietoja-painiketta, niin näet ongelman tiedot.
    3. Klikkaa taulukon esimerkkiriviä lukeaksesi lisätietoja tietystä virheestä.
    4. Korjaa sivut ja aloita vahvistus klikkaamalla Vahvista korjausVahvistus kestää yleensä noin kaksi viikkoa, mutta joissakin tapauksissa se voi kestää kauemmin, joten arvostamme kärsivällisyyttäsi.
  • Aloitettu: Olet käynnistänyt vahvistusyrityksen, eikä ongelman jäljellä olevia esiintymiä ole vielä löydetty.
    Seuraava vaihe: Vahvistuksen edetessä Google lähettää ilmoituksia, joissa on tarvittaessa myös toimintaohjeet.
  • Hyvältä näyttää: Olet käynnistänyt vahvistusyrityksen, ja kaikki tähän mennessä tarkastetut ongelman esiintymät on korjattu.
    Seuraava vaihe: Sinun ei tarvitse tehdä mitään. Vahvistuksen edetessä Google lähettää ilmoituksia, joissa on myös toimintaohjeet.
  • Hyväksytty:Yhtään ongelman tunnettua esiintymää ei enää löydy (tai kyseinen URL-osoite ei ole enää käytettävissä). Tähän tilaan pääsee vain valitsemalla Vahvista korjaus (jos esiintymiä poistuu ilman vahvistuspyyntöä, tilaksi muutetaan –).
    Seuraava vaihe: Ei vaadi muita toimia.
  • –: Google havaitsi, että ongelma on korjattu kaikkien URL-osoitteiden osalta, vaikket aloittanut vahvistusta.
    Seuraava vaihe: Ei vaadi muita toimia.
  • Hylätty: Ongelma on Vahvista-valinnan jälkeen edelleen tietyllä osalla sivuista.
    Seuraavat vaiheet: Korjaa ongelma ja aloita vahvistus uudelleen.
Esiintymän vahvistuksen tila

Vahvistuspyynnön jälkeen ongelman jokaiselle esiintymälle määritellään jokin seuraavista vahvistuksen tiloista:

• Odottaa: Vahvistusjonossa. Tämä esiintymä oli sivulla Googlen edellisen tarkistuksen aikana.
  • Hyväksytty: [Ei käytettävissä kaikissa raporteissa] Ongelman esiintymää ei enää löytynyt Googlen tarkistuksessa. Tämä tila voidaan saavuttaa vain valitsemalla ongelman esiintymän kohdalta Vahvista.
  • Hylätty: Google löysi edelleen ongelman esiintymän. Tämä tila voidaan saavuttaa vain valitsemalla ongelman esiintymän kohdalta Vahvista.
  • Muu: [Ei käytettävissä kaikissa raporteissa] Google ei saanut yhteyttä esiintymän URL-osoitteeseen tai (strukturoidun datan tapauksessa) ei enää löytänyt kohdetta sivulta. Tämä on sama kuin Hyväksytty.

Huomaa, että saman URL-osoitteen eri ongelmien tilat voivat poiketa toisistaan. Jos esimerkiksi tietyllä sivulla on ongelmat X ja Y, X:n vahvistuksen tila voi olla Hyväksytty ja samalla sivulla olevan Y-ongelman vahvistuksen tila voi olla Odottaa.

Tunnetut ongelmat

Alla olevat Search Consolen ongelmat ovat jo tiedossamme. Sinun ei tarvitse ilmoittaa niistä meille, mutta otamme mielellämme vastaan palautetta muista ominaisuuksista tai huomaamistasi ongelmista. Käytä palautetoimintoa siirtymispalkissa.

• Joidenkin ongelmien nimet ovat pitkiä ja vaikeaselkoisia.
  • Jos sivustollasi on erittäin suuri määrä ongelmia (aktiivisten esiintymien määrästä riippumatta), raportissa näkyvät vain ensimmäiset 200 ongelmaa tärkeysjärjestyksessä.