Overzicht van rapporten

Een overzicht van de rapporten en tools van Search Console

Hieronder staat een overzicht van de huidige rapporten van Search Console en een paar oudere, maar nuttige rapporten en tools.

Rapport of tool Beschrijving

Overzichtspagina

Toont een samenvatting van de status van je property, inclusief eventuele handmatige acties of beveiligingsproblemen die van toepassing zijn op je site, diagrammen van het totale aantal klikken en fouten/geldige geïndexeerde pagina's, en samenvattingen van fouten/geldige verbeteringen voor je site (AMP-pagina's, gestructureerde gegevens die zijn gevonden op je site).

Voorgesteld gebruik: Als je maar af en toe inlogt, check dan op handmatige acties of beveiligingsproblemen. Kijk naar pieken in dekking of verbeteringsfouten. Als je die ziet, open je het rapport om de problemen te verhelpen. Kijk naar aanzienlijke afnamen in het aantal klikken en open het rapport om onderzoek te doen als dat nodig is.

Nuttig voor: Iedereen

URL-inspectietool

Bekijk de informatie die de Google-index heeft over een specifieke URL op je site of test een live pagina. De informatie is vrij uitgebreid en toont pagina-HTML-code en -fouten, AMP, JavaScript-uitvoer en fouten die zijn gevonden bij het genereren van de pagina, voor de pagina geselecteerde canonieke URL's, en meer. Gebruik de tool door een URL te typen in de balk bovenaan Search Console.

Voorgesteld gebruik: Gebruik dit rapport om crawlfouten op te lossen die Google op je site heeft gevonden. Je kunt deze tool openen door op een URL in het dekkingsrapport te klikken. Je kunt dit rapport ook gebruiken om problemen op een pagina te verhelpen en een pagina meermalen te testen voordat je die opnieuw indient voor indexering.

Nuttig voor: SEO's, ontwikkelaars [Documentatie]

Prestatierapporten:

Alleen beschikbaar als je property voldoende verkeer voor Discover of Nieuws heeft

Ontdek hoeveel mensen je site hebben bekeken en erop hebben geklikt op Google Zoeken, voor welke zoekopdrachten je site is getoond op Zoeken en je gemiddelde positie in de zoekresultaten.

Als je site Discover-gegevens of Nieuws-gegevens heeft, zie je daarvoor een rapport.

De gegevens bestaan uit klikken, vertoningen, CTR en de positie van je site, en zoekopdrachtreeksen waarnaar gebruikers hebben gezocht.

Gegevens kunnen worden gegroepeerd op pagina-URL, land van zoekopdracht of apparaattype.

Voorgesteld gebruik: Controleer regelmatig op toenamen of afnamen in het aantal klikken of vertoningen. Bekijk de zoekopdrachtreeksen die je site weergeven en of de verwachte zoekopdrachten je site weergeven. Lees meer informatie over verkeersafname op je site.

Nuttig voor: SEO's, site-eigenaren [Documentatie over prestaties voor Zoeken] [Documentatie over prestaties voor Discover] [Documentatie over prestaties voor Google Nieuws]

Het rapport Pagina-indexering

Geeft de indexstatus weer voor alle pagina's op je site. Pagina's zijn gegroepeerd naargelang ze geïndexeerd of indexeerbaar zijn, met een beschrijving waarom de pagina's wel of niet kunnen worden geïndexeerd.

Voorgesteld gebruik: Scan regelmatig op pieken in het aantal fouten of afnamen in de geïndexeerde totalen om crawlproblemen op je site te identificeren.

Nuttig voor: SEO's, ontwikkelaars/sitebeheerders [Documentatie]

Het rapport Videopagina-indexering

Als er voldoende video's of video's die prominent genoeg zijn op je site staan, wordt dit rapport getoond. Dit rapport laat zien hoeveel pagina's met video's op je site zijn gevonden en op hoeveel van die pagina's een video kan worden geïndexeerd.

Voorgesteld gebruik: Ga periodiek na of de meeste van je video's, en met name je belangrijke videopagina's, zijn geïndexeerd door Google. Als dit niet het geval is, gebruik je het rapport om de oorzaak te achterhalen.

Nuttig voor: SEO's, site-eigenaren [Documentatie]

Het rapport Sitemaps

Toont de sitemaps die zijn ingediend voor je site, sitemapstatistieken en eventuele fouten die Google heeft gevonden tijdens de verwerking van je sitemaps.

Voorgesteld gebruik: Check regelmatig om te zien of Google je sitemaps kan verwerken of gebruik het rapport voor foutopsporing als Google geen nieuwe pagina's op je site kan vinden.

Nuttig voor: SEO's [Documentatie]

Verwijderingstool

Hiermee kun je URL's op je site tijdelijk blokkeren voor weergave op Google Zoeken of het zoekfragment wissen tot de volgende keer dat het document wordt gecrawld. Ook wordt een geschiedenis van je blokkeringsverzoeken getoond, en een geschiedenis van gebruikersverzoeken om pagina's op je site te markeren als alleen voor volwassenen.

Nuttig voor: Site-eigenaren [Documentatie]

Crawlstatistieken

Geeft aan hoe vaak Google je site crawlt en hoeveel verzoeken er door Google worden gestuurd.

Voorgesteld gebruik: Als je site wordt overspoeld door Google-crawlverzoeken, kun je het probleem hier bijhouden.

tip Dit rapport is alleen beschikbaar voor property's op domeinniveau (voorbeeld.com, m.voorbeeld.com, http://voorbeeld.com) en niet voor property's met een URL-voorvoegsel (voorbeeld.com/eenpad/).

Nuttig voor: Gevorderde SEO's, websitebeheerders [Documentatie]

Paginafunctionaliteit

Bekijk welk percentage URL's op je site Google beschouwt als goede paginafunctionaliteit voor je gebruikers.

Nuttig voor: Site-eigenaren, gevorderde SEO [Documentatie]

Het rapport Site-vitaliteit

Toont hoe je pagina presteert in de praktijk.

Voorgesteld gebruik: Check hoe goed je pagina's presteren voor je gebruikers. Pas slecht presterende pagina's aan.

Nuttig voor: SEO's, ontwikkelaars [Documentatie]

AMP-rapport

Bekijk welke AMP-pagina's op je site wel of niet kunnen worden geïndexeerd.

Voorgesteld gebruik: Controleer regelmatig op problemen die invloed hebben op alle AMP-pagina's op je site, of om te zien of er een onverwachte piek in het aantal fouten of een afname in het aantal geïndexeerde AMP-pagina's is.

Nuttig voor: SEO's, ontwikkelaars [Documentatie]

Statusrapporten met uitgebreide resultaten

Bekijk welke uitgebreide resultaten Google wel en niet kon crawlen. Elk type uitgebreid resultaat heeft een afzonderlijk rapport. Alleen een subset van uitgebreide resultaten wordt ondersteund. Bekijk de documentatie voor meer informatie over ondersteunde typen. Een specifiek rapporttype wordt alleen weergegeven als Google items van dat type op je site heeft gevonden.

Voorgesteld gebruik: Scan regelmatig op fouten en verhelp de problemen. Kan ook worden gebruikt om te zien hoeveel uitgebreide resultaten van een bepaald type door Google kunnen worden verwerkt.

Nuttig voor: SEO's, ontwikkelaars [Documentatie]

Het rapport Handmatige acties

Toont alle handmatige acties tegen je site.

Voorgesteld gebruik: Als je een handmatige actie tegenkomt op de overzichtspagina, open je het rapport voor meer informatie over deze actie en hoe je het probleem kunt verhelpen, en om een verzoek tot heroverweging in te dienen nadat je het probleem hebt opgelost.

Nuttig voor: Iedereen [Documentatie]

Het rapport Beveiligingsproblemen

Toont beveiligingsproblemen die Google heeft gevonden op je site.

Voorgesteld gebruik: Als je een beveiligingsprobleem ziet op je overzichtspagina of als er browsermeldingen voor je site worden getoond vanwege gevaarlijke of gehackte content, open je het rapport voor meer informatie over het probleem en hoe je het probleem kunt oplossen, en om een verzoek tot heroverweging in te dienen nadat je het probleem hebt opgelost.

Nuttig voor: Iedereen [Documentatie]

Het rapport Links

Toont de sites die een link naar jouw site hebben, welke linktekst wordt gebruikt en interne linkdoelen op je eigen site.

Voorgesteld gebruik: Kan worden gebruikt om vast te stellen of nuttige sites maar ook spamsites links naar je site hebben.

Nuttig voor: SEO's [Documentatie]

AMP-testtool

Test een AMP-pagina op geldigheid. Deze functionaliteit is beschikbaar in het rapport URL-inspectie, maar de AMP-testtool werkt op pagina's buiten een property waarvan je de eigenaar bent en bevat minder informatie dan het rapport URL-inspectie.

Nuttig voor: Ontwikkelaars, technische SEO's [Documentatie]

Testtool voor uitgebreide resultaten

Test een pagina op uitgebreide resultaten. Deze functionaliteit is beschikbaar in het rapport URL-inspectie, maar de testtool voor uitgebreide resultaten werkt op pagina's buiten een property waarvan je de eigenaar bent en bevat minder informatie dan het rapport URL-inspectie.

Nuttig voor: Ontwikkelaars, technische SEO's [Documentatie]

Adreswijziging

Laat Google weten wanneer je je site overzet naar een ander domein.

Nuttig voor: Site-eigenaren, siteontwikkelaars [Documentatie en link naar tool]

Koppelingen

Beheer je propertykoppelingen om gegevens delen en meer mogelijk te maken tussen je property en Google Analytics, YouTube-kanalen, Android-apps en andere Google-services.

Nuttig voor: Site-eigenaren [Documentatie]

robots.txt-rapport

Nagaan of Google je robots.txt-bestanden kan verwerken.

Voorgesteld gebruik: Goed voor foutopsporing/oplossen van geblokkeerde bronnen of pagina's op je site.

Nuttig voor: SEO's, ontwikkelaars [Documentatie]

Verouderde tools en rapporten

Voor deze tools en rapporten is nog geen volledige vervanging in de nieuwe versie van Search Console. Ze zijn nog steeds toegankelijk via de onderstaande links. Het Search Console-team werkt aan een vervangingsstrategie voor deze items.

Rapport of tool Beschrijving
De tool Data Highlighter

Een eenvoudige tool om Google te helpen gegevens op te halen uit templatepagina's op je site.

Voorgesteld gebruik: Als je site veel pagina's met templategegevens bevat (zoals busroutes of afspraken) en je om de een of andere reden geen gestructureerde gegevens kunt gebruiken, kun je deze tool inzetten om Google te helpen vergelijkbare gegevens op te halen van identiek gecodeerde pagina's. Je moet Google telkens wanneer je het ontwerp van de pagina wijzigt, opnieuw trainen.

Nuttig voor: Site-eigenaren die basisservices voor sitehosting gebruiken [Documentatie]

Webtools Verschillende andere tools die nuttig kunnen zijn voor je site.