Kom godt i gang med Search Console

Hvordan du bruger Search Console afhænger af din rolle, dit website og dine personlige behov. Læs det relevante afsnit for at komme godt i gang.

Hvad er din rolle?

Just a little time Begrænset tid til at administrere mit website
Hvis du har et website på en automatiseret webhostingplatform som f.eks. Blogger, Wix eller Squarespace, eller hvis du driver en mindre virksomhed og ikke kan afsætte så meget tid til dit website, behøver du muligvis slet ikke at bruge Search Console.
Det er dog stadig en god idé at lære at administrere din tilstedeværelse i søgemaskiner ved at læse følgende vejledninger. Lidt viden kan i høj grad hjælpe andre med at finde dit website. Det tager mindre end en halv time at gennemgå disse materialer.
  • Hvordan fungerer Google Søgning? – Læs denne korte vejledning for at forstå, hvordan Google fungerer.
  • Få din virksomhed/video/andre oplysninger vist på Google – Se forskellige metoder til at få din virksomhed eller identitet vist i forskellige Google-produkter, bl.a. Maps, Søgning og YouTube.
  • Optimer dit website til søgemaskiner – Læs denne korte vejledning for at gøre dit website lettere at finde og mere brugbart for læserne.
  • Måling af din effektivitet på Google – Er dit website på Google? Hvor mange brugere fandt dit website på Google? Hvilken rangering har du i søgeresultaterne? Hvad søgte brugerne efter, da de fandt dit website? Få flere oplysninger om, hvordan du besvarer disse spørgsmål.
  • Hvis du mener, at dit website har brug for mere hjælp, end du kan klare, kan du overveje at ansætte en professionel søgemaskinekonsulent.
  • Se vores videoserie for begyndere om forskellige emner, hvis du foretrækker at lære via videoer.
  • Hvis du bruger WordPress, bør du overveje at installere Googles Site Kit. Med dette plugin får du enkle, men nyttige metrics, der viser, hvordan du klarer dig på nettet – og det kræver ikke nogen ekspertviden.
  • Hvis du bruger en anden hostingtjeneste til dit website, skal du tilmelde dig Search Console Insights. Search Console Insights indeholder enkle statistikker og effektivitetsrelaterede milepæle for dit website direkte i Google Søgning. Det eneste, du skal gøre, er at bevise, at du ejer dit website.
 Nybegynder (som gerne vil lære mere)
Hvis du er interesseret i at forbedre dit websites synlighed i Google Søgning og du gerne vil afsætte tid til at lære mere om søgemaskineoptimering (SEO) og Search Console, kan du læse denne vejledning i, hvordan du kommer godt i gang.
Du behøver ikke at have kendskab til HTML eller programmering, men du skal bruge noget tid på at overveje, hvordan dit website er organiseret og skrevet, og være villig til at foretage nogle ændringer på dit website. Den gode nyhed er, at en lille indsats kan gøre meget for at forbedre dine søgeresultater.

Kom godt i gang

SEO (avanceret bruger)
Hvis du gerne vil bruge mere tid på at nærstudere rapporterne fra Search Console, lære, hvordan Google Søgning virker, og give dit website et nyt design, har du mange muligheder for at analysere og tilpasse effektiviteten af dit website i Google Søgning. Dette spor forudsætter, at du er bekendt med grundlæggende SEO-løsninger og -begreber.
  1. Forstå, hvordan Google fungerer sammen med dit website. Der er meget at lære om, hvordan Google crawler og præsenterer indholdet på dit website. Start med denne vejledning, og få den viden, du skal bruge i forbindelse med dit specifikke website.
  2. Se listen over vigtige værktøjer og rapporter i Search Console. Denne liste viser de vigtigste værktøjer og rapporter i Search Console. Sørg for at læse hele dokumentation for et værktøj mindst én gang, før du bruger det. Ellers risikerer du at misforstå værktøjets finesser, hvilket vil koste dig mere tid og arbejde i det lange løb. Du kan se hele listen over rapporter her.
  3. Se, hvordan eksponeringer, klik og position beregnes i Search Console
  4. Gør brug af hjælpegruppen på nettet, vores SEO-events, hvor du kan stille spørgsmål, samt vores Twitter-feed og blog.

Webudvikler
Hvis du udvikler eller administrerer websitet, implementerer strukturerede data eller generelt udfører hovedparten af dit arbejde i et koderedigeringsværktøj, kan du bruge Search Console til at overvåge, teste samt finde og rette fejl i koden på dit website. Her er vores anbefalinger: