Kom godt i gang med Search Console

Hvordan du bruger Search Console afhænger af din rolle, dit website og dine personlige behov. Læs det relevante afsnit for at komme godt i gang.

Hvad er din rolle?

Just a little time Begrænset tid til at administrere mit website
Hvis du har et website på en automatiseret webhostingplatform som f.eks. Blogger, Wix eller Squarespace, eller hvis du driver en mindre virksomhed og ikke kan afsætte så meget tid til dit website, behøver du muligvis slet ikke at bruge Search Console.
Det er dog stadig værd at læse lidt om, hvordan du administrerer din tilstedeværelse i søgemaskiner, ved at læse følgende vejledninger. Lidt viden kan i høj grad hjælpe andre med at finde dit website.
  • Hvordan fungerer Google Søgning? – Læs denne korte vejledning for at forstå, hvordan Google fungerer.
  • Kom på Google – Se forskellige metoder til at få din virksomhed eller identitet i forskellige Google-produkter, herunder Maps, Søgning og YouTube.
  • Optimer dit website til søgemaskiner – Læs de seks punkter i denne vejledning for at gøre dit website lettere at finde og mere brugbart for læserne.
  • Måling af din effektivitet på Google – Er dit website på Google? Hvor mange brugere fandt dit website på Google? Hvilken rangering har du i søgeresultaterne? Hvad søgte brugerne efter, da de fandt dit website? Få flere oplysninger om, hvordan du besvarer disse spørgsmål.
  • Hvis du mener, at dit website har brug for mere hjælp, end du kan klare, kan du overveje at ansætte en professionel søgemaskinekonsulent.

Begynderbruger (vil gerne lære mere)

Hvis du er interesseret i at forbedre dit websites synlighed i Google Søgning og du gerne vil afsætte tid til at lære mere om søgemaskineoptimering (SEO) og Search Console, kan du læse denne vejledning i, hvordan du kommer godt i gang. Du behøver ikke at have kendskab til HTML eller programmering, men du skal bruge noget tid på at overveje, hvordan dit website er organiseret og skrevet, og være villig til at foretage nogle ændringer på dit website. Den gode nyhed er, at en lille indsats kan gøre meget for at forbedre dine søgeresultater.
  • Læs vores vejledning i grundlæggende brug af Search Console. En basisbruger har typisk kun brug for et hurtigt tjek af websitet en gang om måneden, medmindre vi gør dig opmærksom på, at vi har fundet et problem.
  • Åbn Search Console med din Google-konto. Search Console er gratis. Der er ingen opgraderinger eller betalte tjenester. Brug af produktet kræver kun en gyldig Google-konto.
  • Tilføj og bekræft ejerskabet af dit website. Du skal bevise, at du er ejeren af dit website, fordi Search Console viser oplysninger om dit website, som kun ejerne af websitet bør have kendskab til, og giver dig mulighed for at foretage ændringer, der kan have indflydelse på, hvordan dit website vises på Google.
  • Læs vores vejledning "SEO for nybegyndere". Dette er en introduktion til optimale løsninger for dit website, der sikrer, at Google kan finde, forstå og præsentere dit website korrekt i søgeresultaterne. Den indeholder en masse oplysninger, men du kan tage dig god tid til at gennemgå vejledningen.
  • Beslut, om du vil ansætte en SEO-ekspert. Mange ejere af mindre websites står selv for at optimere deres søgemaskine. Hvis du læser vores dokumentation omhyggeligt, kan du faktisk selv blive ekspert i SEO. Nogle små websites (og næsten alle store websites) ansætter imidlertid en professionel SEO-ekspert for at forbedre deres tilstedeværelse på Google. Læs denne vejledning, hvis du overvejer at ansætte en professionel SEO-ekspert.

Hvis du efter at have lært det grundlæggende beslutter, at du vil have flere oplysninger om mere avancerede emner inden for SEO eller Search Console, kan du følge SEO-sporet nedenfor.

SEO (avanceret bruger)

Hvis du gerne vil bruge tid på at nærstudere rapporterne og give dit website et nyt design, har du mange muligheder for at analysere og tilpasse effektiviteten af dit website i Google Søgning. Dette spor forudsætter, at du er bekendt med grundlæggende SEO-løsninger og -begreber.

Webudvikler

Hvis du udvikler eller administrerer websitet, implementerer strukturerede data eller generelt udfører hovedparten af dit arbejde i et koderedigeringsværktøj, kan du bruge Search Console til at overvåge, teste samt finde og rette fejl i koden på dit website. Her er vores anbefalinger: