Göra länkar genomsökningsbara

Google kan bara följa länkar om fungerande <a>-taggar används med webbadresser som kan matchas:

Använda fungerande <a>-taggar

Google kan bara följa länkar om de har angetts som <a>-taggar med href-attribut. Länkar i andra format kan inte följas av Googles sökrobotar. Google kan inte följa <a>-länkar utan href-tagg eller andra taggar som fungerar som länkar på grund av skripthändelser. Här är exempel på länkar som Google kan och inte kan följa:

Kan följas:

• <a href="https://example.com">
  • <a href="/relative/path/file">

Kan inte följas:

• <a routerLink="some/path">
  • <span href="https://example.com">
  • <a onclick="goto('https://example.com')">

Länka till webbadresser som kan matchas

Kontrollera att webbadressen som du länkar till med <a>-taggen är en fungerande webbadress som Googlebot kan skicka förfrågningar till. Exempel:

Kan matchas:

• https://example.com/stuff
  • /products
  • /products.php?id=123

Kan inte matchas:

• javascript:goTo('products')
  • javascript:window.location.href='/products'