Linkkiraportti

Katso sivustollesi eniten linkittävät lähteet, linkitetyimmät sivusi ja muita tietoja.

Avaa linkkiraportti

Huomioitavaa datasta:

• Sivustosi sivut on ryhmitelty ensisijaisen URL-osoitteen perusteella. Tämä tarkoittaa, että ankkuritagit ja osa parametreista on voitu poistaa ennen ryhmittelyä.
  • Linkkien kaksoiskappaleet yhdistetään. Linkin kaksoiskappale on linkki samasta lähde-URL-osoitteesta samaan kohde-URL-osoitteeseen, kun kaikki parametrit on poistettu ja muu normalisointi tehty. Linkkiraportissa kaksoiskappaleet perustuvat linkin tekstiin eivätkä URL-osoitteeseen.
  • Taulukoiden enimmäisraja on 1 000 riviä, joten dataa on saatettu lyhentää suurien tai usein linkitettyjen sivustojen kohdalla.
  • Vaikka raportissa käytetään sanaa "sivusto", data on tosiasiassa ryhmitelty linkkiraportissa mainitun juuriverkkotunnuksen mukaan; tiedot protokollasta (http/https), aliverkkotunnuksesta (m., www) ja alihakemistoista poistetaan ja nämä sivut ryhmitellään yhteen. Tämän vuoksi esimerkiksi kaikki seuraavat ryhmitellään example.com-sivustoiksi:
    • example.com
    • m.example.com
    • example.com/pet_store/
    • https://example.com
    • http://example.com
  • Ylätason verkkotunnuksia ei poisteta ryhmittelyä ja näyttämistä varten, joten seuraavia ei pidetä samanarvoisina:
    • example.com
    • example.com.de
  • Ulkoiset sivustot tai linkit voivat tarkoittaa mitä tahansa nykyisen verkko-omaisuuden ulkopuolisia osoitteita.

• Tämän raportin data eroaa vanhan Search Consolen linkkiraportista tietyillä tavoilla.

Tässä raportissa on seuraavat tiedot:

Eniten linkittäneet verkkotunnukset (Mitkä sivustot linkittävät sivustolleni eniten?)

Katso, mitkä sivustot linkittävät eniten sivustollesi.

Tässä raportissa näytetään niiden sivustojen juuriverkkotunnukset, joista johtaa eniten linkkejä sivustollesi, lajiteltuna linkkien määrän mukaan. Sivustot näytetään juuriverkkotunnuksen mukaan ja aliverkkotunnukset poistetaan (eli www.example.com näkyy muodossa example.com).

Jos näet raportissa verkko-omaisuutesi kanssa identtisen verkkotunnuksen, kyseessä on taulukosta poistettu aliverkkotunnus. Jos linkki on esimerkiksi peräisin osoitteesta m.example.com, taulukossa näkyy example.com.

Löydät tämän kohdasta:

Linkkiraportti > Eniten linkittävien sivustojen taulukko

Lisätietoja

Näet kattavan luettelon klikkaamalla taulukon alaosan Lisää-linkkiä. Valitse sivusto luettelosta, niin näet eniten linkitetyt sivusi kyseiseltä sivustolta.

Tämän raportin käyttötarkoitukset

• Varmista, että tunnistat täällä luetellut sivustot. Jos näet tuntemattomia ja mahdollisesti roskasisältöisiä sivustoja, sinun on saatettava pyytää niiden poistoa tai jos ei muu auta, hylättävä linkit, jolloin tunnetut roskasisältöiset sivustot eivät voi vaikuttaa sivustosi sijoitukseen negatiivisesti.
  • Katso, viittaavatko sinulle tärkeät sivustot sivustoosi. Esimerkiksi jos sinulla on ravintolasivusto, mainitaanko se ruokablogeissa tai arvostelusivustoilla?
Linkitetyimmät sivut (Mihin sivuihin on linkitetty eniten muilta sivustoilta?)

Katso, mitä sivujasi linkitetään eniten muilta sivustoilta. Käytä tätä tarkistaaksesi, saatko tarpeeksi huomiota.

Löydät tämän kohdasta:

Linkkiraportti > Eniten linkitettyjen sivustojen taulukko

Lisätietoja

Näet kattavan luettelon klikkaamalla taulukon alaosan Lisää-linkkiä. Valitse luettelosta URL-osoite nähdäksesi kyseiselle sivulle eniten linkittävät sivustot. Sivustot näytetään juuriverkkotunnuksen mukaan ja aliverkkotunnukset poistetaan (eli www.example.com näkyy muodossa example.com).

Tämän raportin käyttötarkoitukset

• Varmista, että linkitetyimmät sivusi ovat ne, jotka oletit.
Mitkä ovat linkitetyimmät sivuni tietyltä sivustolta?

Katso, miltä sivuilta on linkitetty tietylle sivustolle, lajiteltuna linkkien määrän mukaan.

Löydät tämän kohdasta:

Linkkiraportti > Ulkoiset linkit > Eniten linkitettyjen sivustojen taulukko

Lisätietoja

Näet kattavan luettelon klikkaamalla taulukon alaosan Lisää-linkkiä. Valitse luettelosta URL-osoite, niin näet kaikki sivulle johtavat linkit kyseiseltä sivustolta. Sivustot näytetään juuriverkkotunnuksen mukaan ja aliverkkotunnukset poistetaan (eli www.example.com näkyy muodossa example.com).

Tämän raportin käyttötarkoitukset

• Jos linkittävä sivusto on hyvä, katso mitkä sivut hyötyvät siitä.
  • Jos linkittävällä sivustolla on roskasisältöä, yritä poistaa sivujen linkitys tältä sivustolta. Jos sivusto tunnetaan roskasivustona, Google yleensä jättää linkit huomiotta, mutta suosittelemme tällaisten linkkien poistamista tai hylkäämistä.
Eniten linkitetty teksti (Mikä linkkiteksti viittaa sivustooni?)

Katso, mitä linkkitekstejä sivustoosi viittaavilla sivustoilla käytetään. Vain verkko-omaisuuden ulkopuoliset linkit lasketaan.

Kaksoiskappaleet yhdistetään, jos kaksoiskappale on täysin vastaava, kirjainkoosta riippumatta. Eli "Hei maailma" ja "HEI MAAILMA" ovat kaksoiskappaleita, mutta "Hei maailma" ja "Hei maailmat" eivät ole.

Jos linkissä ei ole tekstiä (koska se on esimerkiksi kuvalinkki), sen arvo raportin Linkkiteksti-sarakkeessa on (tyhjä) ja se näkyy viedyssä datassa tyhjänä rivinä.

Linkkitekstit ryhmitellään täyden vastaavuuden mukaan ja lajitellaan määrän mukaan. Sivustot näytetään juuriverkkotunnuksen mukaan ja aliverkkotunnukset poistetaan (eli www.example.com näkyy muodossa example.com).

Löydät tämän kohdasta:

Linkkiraportti > Eniten linkittävien tekstien taulukko

Lisätietoja

Näet kattavan luettelon klikkaamalla taulukon alaosan Lisää-linkkiä.

Tämän raportin käyttötarkoitukset

• Varmista, että linkkiteksti on odotusten mukainen eikä roskatekstiä.
  • Varmista, että muut sivustot kuvailevat sivustoasi oikein. Jos näin ei ole, sinun on ehkä selkeytettävä sivustosi sisältöä.
Mitkä linkit johtavat tietyltä sivustolta sivulleni?

Katso kaikki tietyltä sivustolta sivustosi tietylle sivulle johtavat linkit.

Löydät tämän kohdasta:

Linkkiraportti > [eniten linkittävä sivusto] > [URL-osoite]

Lisätietoja

Valitse luettelosta URL-osoite, niin näet kaikki sivulle johtavat linkit kyseiseltä sivustolta. Sivustot näytetään juuriverkkotunnuksen mukaan ja aliverkkotunnukset poistetaan (eli www.example.com näkyy muodossa example.com).

Eniten linkittävien sivujen taulukko

Taulukko sisältää seuraavat sarakkeet:

• Linkittävä sivu: Sivu, joka sisältää linkin sivustosi kohdesivulle.
  • Kohde-URL (jos eri): Jos arvoa ei näy, se tarkoittaa, että linkin URL-osoite linkittävällä sivulla on sama kuin kohdesivun URL-osoite. Jos arvo näkyy, se tarkoittaa, että linkin URL-osoite linkittävällä sivulla on eri kuin kohdesivun URL-osoite. Tässä on kaksi syytä, miksi linkin URL-osoite ei välttämättä ole kohdesivun URL-osoite:
    • Sivustosi uudelleenohjaa vierailijoita linkin URL-osoitteesta kohde-URL-osoitteeseen. Sivustosi saattaa esimerkiksi uudelleenohjata käyttäjiä osoitteesta example.com/old_page osoitteeseen example.com/replacement_page. Voit testata tätä vierailemalla linkittävällä sivulla, klikkaamalla kyseistä linkkiä ja seuraamalla uudelleenohjauksia.
    • Google on päättänyt, että linkittävän sivun URL-osoitteen ensisijainen URL-osoite on kohde-URL-osoite. Jos tässä tapauksessa käyt linkittävällä sivulla ja klikkaat linkkiä, näet (todennäköisesti) varsinaisen linkin URL-osoitteen. Jos kuitenkin haet Googlesta linkittävän sivun URL-osoitetta ja klikkaat tulosta, sinut uudelleenohjataan (ensisijaiseen) kohde-URL-osoitteeseen.

Tämän raportin käyttötarkoitukset

• Seuraa, miten käyttäjät pääsevät tietyltä sivustolta tietylle sivulle.
Mitkä sivustot linkittävät eniten sivulleni?

Katso, mitkä sivustot linkittävät eniten tietylle sivustosi sivulle.

Löydät tämän kohdasta:

Linkkiraportti > Linkitetyimmät kohdesivut > [URL-osoite]

Lisätietoja

Valitse luettelosta URL-osoite, niin näet kaikki sivulle johtavat linkit kyseiseltä sivustolta. Sivustot näytetään juuriverkkotunnuksen mukaan ja aliverkkotunnukset poistetaan (eli www.example.com näkyy muodossa example.com).

Tämän raportin käyttötarkoitukset

• Katso, mitkä sivustot, tai minkätyyppiset sivustot, ovat kiinnostuneimpia tietystä sivusta. Jos nämä sivustot ovat tärkeitä sinulle, suosittelemme laajentamaan kyseisten aiheiden kattavuutta sivustollasi.
Linkitetyimmät sivut (Mille sivuistani linkitetään eniten omalta sivustoltani?)

Katso, mille sivuillesi linkitetään eniten sivustosi sisältä.

Löydät tämän kohdasta:

Linkkiraportti > Eniten sisäisesti linkittävien sivujen taulukko

Lisätietoja

Valitse luettelosta URL-osoite nähdäksesi, mitkä muista sivuistasi linkittävät siihen.

Tämän raportin käyttötarkoitukset

• Varmista, että sivuston tärkeimpiin sivuihin (etusivu, yhteystietosivu) linkitetään sopivasti sivustosi sisältä.
Mitkä sivuistani linkittävät sivulleni?

Katso, mitkä sivustosi sivut linkittävät tietylle sivulle.

Löydät tämän kohdasta:

Linkkiraportti > Ulkoiset linkit > Eniten linkitettyjen sivustojen taulukko > Lisää…

Lisätietoja

Valitse luettelosta URL-osoite nähdäksesi, mitkä muista sivuistasi linkittävät siihen.

Tämän raportin käyttötarkoitukset

• Siivoa sivustosi sisäistä liikennettä varmistamalla, että käyttäjät pääsevät sivulta A sivulle B mahdollisimman vähillä klikkauksilla.

Raporttidatan vieminen

Monissa raporteissa on vientipainike , jolla voit viedä raporttidatan. Sekä kaavio- että taulukkodata viedään. Raportin arvot ~ tai - (ei saatavilla / ei ole numero) näkyvät nollina ladatussa datassa.

Voit viedä linkkidataa CSV-tiedostona tai Google Sheets ‑taulukkona.

Laskeutumissivu

Lataa enintään 100 000 riviä dataa Vie-painikkeella. Saatavilla on seuraavat dataosiot:

• Uusimmat linkit
     Viimeksi havaitut sivustollesi johtavat linkit (enintään 100 000 riviä) havaitsemispäivän mukaan lajiteltuna.
  • Lisää näytelinkkejä
     Näyte sivustollesi johtavista linkeistä (enintään 100 000 riviä) kaikista Googlen tuntemista linkeistä kerättynä. Tästä on hyötyä, jos sivustollesi johtaa runsaasti yli 100 000 linkkiä, sillä osa datasta ei mahdu Uusimmat linkit ‑versioon pituusrajoitusten vuoksi.

Yhden taulukon sivut

Jos sivulla on vain yksi taulukko, voit viedä koko taulukon (enintään 1 000 riviä) latauspainikkeella .Taulukon lajittelu sivulla ei vaikuta vietyyn dataan.

Tunnetut ongelmat ja eroavaisuudet vanhaan raporttiin
Tämän raportin data on tarkempaa kuin vanhassa Linkit sivustoosi ‑raportissa. Tämän vuoksi uuden raportin arvot saattavat olla pienempiä, mutta tämä ei tarkoita, että linkkejä olisi vähemmän, vaan että niiden raportointitapa on tarkempi ja turvallisempi.