Google Discover

Je content optimaliseren voor Discover

Google kan een samenvatting van je pagina presenteren als kaart die wordt weergegeven aan gebruikers in Discover. Dit is een scrollbare lijst met onderwerpen die gebruikers kunnen bekijken op hun mobiele apparaten. Als de gebruiker op een kaart tikt, wordt hij of zij naar de pagina gebracht die de bron van het Discover-item is.

Discover toont gebruikers een combinatie van content op basis van hun interactie met Google-producten en content die ze rechtstreeks volgen. We zijn trouwens niet beperkt tot wat er vandaag wordt gepubliceerd. Als we denken dat een gebruiker eerdere content interessant vindt, laat Discover die content zien.

Discover bevat ook video's, sportuitslagen, entertainmentupdates (zoals nieuwe filmreleases), aandelenkoersen, informatie over evenementen (zoals de genomineerden voor een grote prijsuitreiking of de line-up van een aankomend muziekfestival) en meer. Discover is een contenthub voor al je interesses.

Je content optimaliseren voor Discover

Discover-content wordt op algoritmische wijze gepositioneerd op basis van wat een gebruiker volgens Google het meest interessant vindt. De positionering van content wordt bepaald op basis van de mate van overeenkomst tussen de content van een artikel en de interesses van een gebruiker. Er zijn dus geen andere methoden om de positie van je pagina's te verbeteren dan content posten die volgens jou interessant is voor gebruikers.

We raden je ten zeerste aan de richtlijnen voor webmasters van Google te volgen om ervoor te zorgen dat je pagina's correct worden geïndexeerd en gemakkelijk toegankelijk zijn voor gebruikers. Je pagina's komen in aanmerking voor weergave in Discover als ze zijn geïndexeerd door Google en voldoen aan het contentbeleid van Google Nieuws. Er zijn geen speciale tags of gestructureerde gegevens vereist.

De twee beste manieren om de positie en prestaties van je Discover-content te verbeteren, zijn (1) content posten die volgens jou interessant is voor gebruikers, en (2) afbeeldingen van hoge kwaliteit gebruiken in je content. Uitgevers zien een toename van vijf procent in de klikfrequentie, een toename van drie procent in de bestede tijd op hun pagina's en een toename van drie procent in gebruikerstevredenheid wanneer Discover-kaarten grote afbeeldingen in plaats van miniatuurafbeeldingen bevatten.

Grote afbeeldingen in je Discover-resultaten inschakelen:

• Gebruik grote afbeeldingen van hoge kwaliteit die ten minste 1200 pixels breed zijn, en
  • Zorg ervoor dat Google de rechten heeft om je afbeeldingen van hoge kwaliteit weer te geven aan gebruikers, ofwel door AMP te gebruiken of door dit formulier in te vullen om je interesse in ons aanmeldingsprogramma te tonen.

Je prestaties op Discover bijhouden

Als je content in Discover hebt, kun je je prestaties bijhouden met het prestatierapport voor Discover. Dit rapport bevat vertoningen, klikken en klikfrequentie voor je content die in de afgelopen zestien maanden in Discover is weergegeven, op voorwaarde dat je gegevens een minimum vertoningsdrempel hebben bereikt.