URL-tarkastustyökalu

Tietoa URL-tarkastusraportista ja ‐testistä

URL-tarkastustyökalun avulla saat tietoa tietyn sivun Googlen hakemistoon lisätystä versiosta ja voit testata, voiko URL-osoitteen lisätä hakemistoon. Työkalun avulla voi saada tietoa esim. strukturoidusta datasta, videoista, linkitetyistä AMP-sivuista ja hakemistoon lisäämisestä sekä lisättävyydestä.

URL-tarkastustyökalua voi käyttää näillä kahdella tavalla:
  • Kirjoita täydellinen tarkastettava URL-osoite minkä tahansa Search Console ‐näytön yläreunassa olevaan tarkastushakukenttään. URL-osoitteen on kuuluttava tällä hetkellä avoinna olevaan omaisuuteen.
  • Klikkaa useimmissa raporteissa sivun URL-osoitteen vierestä löytyvää Tarkasta ‐linkkiä. Sinun pitää ehkä viedä osoitin URL-osoitteen päälle, jotta näet tämän vaihtoehdon.

Avaa URL-tarkastustyökalu.

URL-tarkastustyökalu – Google Search Console ‑koulutus

Yleiset tehtävät

• URL-osoitteen tilan näkeminen Googlen hakemistossa: Hae tietoa sivun versiosta, jonka Google on lisännyt hakemistoon. Katso, miksi sivun lisääminen Googlen hakemistoon onnistui tai epäonnistui.
  • URL-osoitteen live-version tarkastaminen: Testaa, voiko tietyn sivun lisätä hakemistoon.
  • URL-osoitteen hakemistoon lisäämisen pyytäminen: Pyydä Googlea indeksoimaan URL-osoite.
  • Sivun renderöidyn version katsominen: Katso kuvakaappaus siitä, miten Googlebot näkee sivun.
  • Ladattujen resurssien, JavaScript-koodin tuloksen ja muiden tietojen katsominen: Katso resurssit, sivun koodi ja muita tietoja klikkaamalla Näytä indeksoitu sivu > Lisätietoja (hakemistoon lisätyt tulokset) tai Näytä testattu sivu > Lisätietoja (live-testi).
  • Puuttuvan sivun ongelmanratkaisu: Jos sivua ei ole lisätty hakemistoon, sille voi olla monia syitä. Osa ongelmista voidaan ratkaista URL-tarkistuksella.
  • Ensisijaisen sivun selvittäminen: Tarkista sivun hakemistoon lisätty versio ja katso Sivun hakemistotila > Googlen valitsema ensisijainen osoite ‐kenttä. Voit määrittää ensisijaisen version vain hakemistoon lisätystä datasta. Live-testi ei voi ennustaa, katsotaanko testattu versio ensisijaiseksi.

Mitä ei testata

Testituloksissa ei oteta huomioon seuraavia asioita, joita Googlessa näkyminen edellyttää:

URL-osoitteen tilan näkeminen Googlen hakemistossa

Voit pyytää omaisuuteesi kuuluvan URL-osoitteen tarkkoja Google-hakemistotietoja, esim. hakemistoon lisättävyyttä, kaikkia rich-tuloksia ja videoita.

URL-osoitetta koskevien tietojen näkeminen Googlen hakemistossa:

1. Avaa URL-tarkastustyökalu.
  2. Lisää tarkastettava URL-osoite kokonaan. Huomioitavaa:
    • URL-osoitteen on kuuluttava nykyiseen omaisuuteen. Voit testata URL-osoitetta omaisuudessa, jota et omista, käyttämällä sopivaa muille kuin omistajille tarkoitettua testiä, kuten rich-tulostestiä, tai AMP-testiä.
    • URL-osoitteiden AMP- ja muut versiot: Voit tarkastaa sekä URL-osoitteiden AMP-versiot että muut versiot. Työkalu tarjoaa tietoa sivun vastaavasta AMP-versiosta ja muusta versiosta.
    • Ensisijainen/vaihtoehtoinen tila: Jos sivusta on olemassa vaihtoehtoisia versioita tai kopioita, työkalu tarjoaa tietoa myös ensisijaisesta versiosta, jos se kuuluu omistamaasi omaisuuteen.
  3. Lue Tulosten tulkitseminen.
  4. Jos olet korjannut ongelmat datan hankinnan jälkeen, testaa live-URL-osoite nähdäksesi, katsooko Google ongelmat korjatuiksi. Huomaa, että kaikkia ongelmia ei voi testata.
  5. Voit myös pyytää URL-osoitteen lisäämistä hakemistoon.

Kullekin omaisuudelle voi suorittaa päivässä vain tietyn määrän testejä.

Tietoa hakemistoon lisätyn URL-osoitteen tilasta

Tärkeimmät seikat

• Tämä ei ole live-testi. Tulokset ovat sivun viimeksi hakemistoon lisätystä versiosta, ei verkossa olevasta live-versiosta. Google käyttää hakemiston tietoja hakutuloksissa. Sivusi on saattanut muuttua tai poistua käytöstä sen jälkeen, kun Google viimeksi näki sen. Jos haluat testata sivun nykyisen version Googlen näkemässä muodossa, paina sivulta Live-testi-painiketta.
  • URL-osoite löytyy Googlesta ‐ilmoitus ei vielä takaa, että sivu näkyy hakutuloksissa. Raportti ei tarkista kaikkia ehtoja, joita Googlessa näkyminen edellyttää. Voit tarkistaa URL-osoitteesi näkyvyyden varmasti hakemalla sitä Googlesta.
  • Jos URL-osoite uudelleenohjaa toiseen osoitteeseen, tulokset kuvaavat hakemistossa olevaa testattua URL-osoitetta, eivät hakemiston uudelleenohjauksen kohdetta. Jos haluat nähdä uudelleenohjatun sivun ensisijaisen osoitteen hakemistoon lisäämisen tulokset, klikkaa Sivujen hakemistotiedot > Indeksointi-kohdasta TARKASTA-painiketta.

Tulosten tulkitseminen

1. Työkalun yläreunassa oleva sivun yleinen tila kertoo, saako URL-osoite näkyä Googlen hakutuloksissa: URL-osoite löytyy Googlesta tarkoittaa, että URL-osoite saa näkyä hakutuloksissa, vaikka näkymistä ei taata. URL-osoitetta ei löydy Googlesta tarkoittaa, että URL-osoite ei voi näkyä hakutuloksissa.
  2. Laajenna Sivun hakemistotila ‐osio nähdäksesi nämä lisätiedot:
    • Löydettävyys: Miten Google löysi URL-osoitteen.
    • Indeksointi: Pystyikö Google indeksoimaan sivun, milloin se indeksoitiin tai oliko URL-osoitteen indeksoinnissa ongelmia. Jos tila on URL-osoitetta ei löydy Googlesta, syy siihen löytyy yleensä täältä.
    • Hakemistoon lisääminen: Tämän sivun ensisijainen URL-osoite (Googlen valitsema).
  3. Parannukset: Jos sinulla on strukturoitua dataa, jos sivu on AMP tai siihen on yhdistetty AMP, näet tiedot Parannukset-osiosta.
  4. Jos haluat nähdä tietoja pyynnöstä, myös HTTP-pyynnön ja vastauksen sekä palautetun HTML:n, valitse Näytä indeksoitu sivu. Jos tämä linkki on poistettu käytöstä, koska sivun hakemisessa oli ongelma, vie hiiri käytöstä poistamisesta kertovan painikkeen päälle nähdäksesi syyn.

Hakemistotila sisältää seuraavat tiedot:

Sivun yleinen tila
Sivun yleinen tila näkyy kortissa sivun yläosassa.

Työkalun yläosassa on arvio siitä, voiko URL-osoite näkyä Google Haun tuloksissa (tiettyjen huomautusten kera). Seuraavat arvot ovat mahdollisia:

URL-osoite löytyy Googlesta

• Mitä se tarkoittaa: URL-osoite on lisätty hakemistoon ja voi näkyä Google Haun tuloksissa. Sivulla olevista parannuksista (strukturoitu data, linkitetyt AMP-sivut jne.) ei löytynyt ongelmia.
    • Tärkeää: URL-osoite löytyy Googlesta ‑ilmoitus ei vielä takaa, että sivu näkyy hakutuloksissa. URL-tarkastustyökalu ei ota huomioon kaikkia Googlessa näkymisen edellytyksiä.
    • Varma tapa tarkistaa, onko URL-osoitteesi Googlessa, on etsiä sitä Googlesta.
  • Mitä seuraavaksi: Yleensä muita toimenpiteitä ei vaadita, mutta voit nähdä, mitä Google tietää sivustasi, siirtymällä Kattavuus- tai Parannukset-osion tietoihin.

URL-osoite löytyy Googlesta, mutta siinä on ongelmia

• Mitä se tarkoittaa: Samaa kuin URL-osoite löytyy Googlesta, mutta tietyt ongelmat voivat estää sivulle lisäämiesi parannusten näkymisen. Tämä voi olla merkki yhdistetyn AMP-sivun ongelmasta tai sivun rich-tuloksen virheellisesti muotoillusta strukturoidusta datasta (esim. resepti tai työpaikkatiedot). Katso muut huomioitavat asiat yllä olevan URL-osoite löytyy Googlesta ‑osion Tärkeää-kohdasta.
  • Mitä seuraavaksi: Lue työkalun varoitus- tai virhetiedot ja yritä korjata kuvatut ongelmat.

URL-osoitetta ei löydy Googlesta

• Mitä se tarkoittaa: Tämä URL-osoite ei näy Google Haun tuloksissa.
  • Mitä seuraavaksi: Lue Sivun hakemistotila ‐kohdasta, miksi sivua ei lisätty hakemistoon, ja päätä, pitääkö asia korjata. Jos korjaat kaikki ongelman esiintymät, suosittelemme testaamaan korjausta tekemällä live-testin muutamalla sivulla (jos korjausta voi testata) ja valitsemalla sitten Vahvista korjaus ilmoittaaksesi asiasta Googlelle.

URL-osoite on vaihtoehtoinen versio

• Mitä se tarkoittaa: Tämä URL-osoite on AMP-sivu, joka on muun kuin ensisijaisen AMP-sivun vaihtoehtoinen versio. Työkalun Indeksointitapa-arvo kertoo, mikä indeksointirobotin versio (mobiili vai tietokone) on tulkinnut tämän vaihtoehtoiseksi versioksi. Hakemistoon lisätty URL-osoite on Sivun saatavuus ‑kohdan Googlen valitsema ensisijainen osoite ‑arvo.
  • Mitä seuraavaksi: Yleensä muita toimenpiteitä ei vaadita, mutta sinun kannattaa tarkastaa Googlen valitsema ensisijainen osoite ja varmistaa, että ensisijainen URL-osoite on odotettu.
Sivun hakemistotiedot (Voiko Google hakea sivun ja lisätä sen hakemistoon?)

Tässä osiossa kerrotaan tietoa siitä, voiko Google löytää ja lisätä sivun hakemistoon.

Hakemistotila
Onko URL-osoite lisätty hakemistoon. Osion otsikossa kerrotaan lyhyesti URL-osoitteen tilasta ja miksi URL-osoite löytyy tai ei löydy Googlesta. Seuraavia arvoja tuetaan:
  • Sivu on lisätty hakemistoon
  • Sivua ei ole lisätty hakemistoon sekä jokin täällä mainittu ja kuvattu ei lisätty ‐arvo.
  • Sivua ei ole lisätty hakemistoon: Google ei tunnista URL-osoitetta: Tämä tarkoittaa, että Google ei ole nähnyt tätä URL-osoitetta aiemmin.
Korjaa tämä tekemällä sivulle live-testi ja tarkistamalla sivun saatavuus. Korjaa mahdolliset ongelmat, lähetä sitten sivu hakemistoon lisättäväksi ja vahvista korjaus.
Sivustokartat
Sivustokarttaraportin kautta lähetetyt tai sivuston robots.txt-tiedostossa olevat sivustokartat, jotka osoittavat tähän URL-osoitteeseen. Muilla tavoin löydettyjä sivustokarttoja ei listata. Jos sivusto on suuri tai uusi, sinun kannattaa luoda sivustokartta, jonka avulla Google löytää indeksoitavat sivut. Katso tunnetut ongelmat.
  • Tässä näkyvä tarkoittaa, että testattu URL-osoite ei näy missään sivustokartassa tai että URL-osoitteen tiedot eivät ole tällä hetkellä saatavilla sivustokartassa.
Viittaava sivu
Sivu, jonka avulla Google mahdollisesti löysi tämän URL-osoitteen. Viittaavalla sivulla saattaa olla suora linkki tähän URL-osoitteeseen, tai se saattaa olla tähän URL-osoitteeseen viittaavan sivun ylätason sivu. Vaikka tämä arvo puuttuisi, viittaava sivu saattaa silti olla olemassa, mutta URL-tarkastustyökalulla ei ole sen tietoja tällä hetkellä. Jos näet "URL-osoitteen lähdettä ei välttämättä ilmoiteta tällä hetkellä" ‑viestin, Google löysi URL-osoitteen muuten kuin sivustokartan tai viittaavan sivun kautta, mutta viittaavat tiedot eivät ole saatavilla tässä työkalussa.
Viimeksi indeksoitu
Ajankohta (paikallisessa ajassa), jolloin Google viimeksi indeksoi sivun. Kaikki tässä työkalussa näkyvät tiedot perustuvat viimeksi indeksoituun versioon.
Indeksointitapa
Indeksoinnin käyttäjäagenttityyppi (tietokone tai mobiili).
Sallitaanko indeksointi?
Kertoo, saiko Google indeksoida sivuston vai estettiinkö se robots.txt-säännöllä. Jos haluat sallia indeksoinnin, etsi Googlen estävä sääntö robots.txt-testaustyökalulla ja poista estosääntö. Testaa sääntöä käyttämällä tarkastamaasi URL-osoitetta. Sinun pitäisi pystyä avaamaan robots.txt-tiedosto selaimessa osoitteesta <site_root>/robots.txt, esim. https://example.com/robots.txt.
Sivuhaku
Kertoo, voiko Google hakea sivun palvelimeltasi. Haku voi onnistua, vaikka sivua ei lisättäisi hakemistoon muusta syystä. Mahdolliset arvot:
  • Onnistui: Sivu voitiin hakea hakemistoon lisäämisen aikana.
  • Epäonnistui ja yksi näistä tilasyistä.
  • : Virhe, joka ei kuulu mihinkään tunnettuun syyhyn. Tämä on yleinen virheviesti. Meillä ei valitettavasti ole siitä mitään muuta tietoa.
Sallitaanko hakemistoon lisääminen?
Estikö sivu hakemistoon lisäämisen. Jos hakemistoon lisääminen estetään, syy näkyy täällä eikä sivu näy Google Haun tuloksissa. Voit estää hakemistoon lisäämisen käyttämällä URL-osoitteessa noindex-tagia tai ‐sääntöä. Jos indexifembedded-määrite tai ‑otsikko löytyy sivulta yhdessä noindexin kanssa, sivu lisätään hakemistoon vain, kun se upotetaan.
Tärkeää: Jos robots.txt-tiedosto estää sivun käytön (katso Sallitaanko indeksointi? ‑kohta), Google ei voi nähdä eikä noudattaa noindex-ohjeita, minkä seurauksena hakemistoon lisääminen sallitaan aina. Kun näin tapahtuu, sivu voi näkyä hakutuloksissa, vaikka sivustosi olisi estänyt hakemistoon lisäämisen.
Käyttäjän ilmoittama ensisijainen osoite
Jos sivusi ilmoittaa selkeästi ensisijaisen URL-osoitteen, se näytetään täällä. Jos sivusi ei ole vaihtoehtoinen sivu, tämän arvo saa olla Ei mitään. Jos sivusi on yksi vaihtoehtoisista sivuista, suosittelemme ilmoittamaan ensisijaisen URL-osoitteen selkeästi. Voit määrittää ensisijaisen URL-osoitteen esimerkiksi <link rel="canonical">-tagilla, HTTP-otsikolla, sivustokartalla tai muutamalla muulla tavalla. Emme voi taata, että Google valitsee haluamasi ensisijaisen osoitteen, mutta otamme tämän huomioon. AMP-sivujen tapauksessa ensisijaisen sivun on oltava muu kuin AMP-versio, ellei se ole ensisijainen AMP-osoite.
Googlen valitsema ensisijainen osoite

Googlen valitseman ensisijaisen sivun URL-osoite, jos sivustoltasi löytyi samankaltaisia sivuja. Google saattaa valita käyttäjän ensisijaiseksi ilmoittaman URL-osoitteen, mutta joskus se voi valita toisen, jota pitää parempana. Jos sivulla ei ole vaihtoehtoisia versioita, tarkastettava URL-osoite on Googlen valitsema ensisijainen osoite. Jos tämä sivu ei ole se, jota odotit, suosittelemme ilmoittamaan ensisijaisen version selkeästi.

Ensisijainen URL-osoite ei aina näy Haun tuloksissa: jos sivulla on esimerkiksi tietokoneversio ja mobiiliversio, Googlessa näkyy luultavasti käyttäjän laitetta vastaava URL-osoite.

Tämä arvo voi olla muutaman tunnin hakemiston arvoa jäljessä.

Videoiden lisääminen hakemistoon (sivulla olevat videot)

Tämä osio on näkyvissä vain, jos hakemistoon lisätyllä sivulla on havaittu video. Hakemistotila kertoo, voitiinko sivun video lisätä hakemistoon vai ei.

Hakemistoon voi lisätä vain yhden videon sivua kohden. Jos sivulla on vain yksi video, videon tiedot näkyvät. Jos sivulla on useita videoita, Google yrittää lisätä ne hakemistoon parhaimman järjestyksen mukaan ja pysähtyy, kun video voidaan lisätä hakemistoon. Raportin tiedot koskevat videota, joka on lisätty hakemistoon (jos yritys onnistui), tai parasta vaihtoehtoa (jos hakemistoon lisääminen epäonnistui). Lue lisää videoiden lisäämisestä hakemistoon.

Videohakemiston tila

Seuraavat videon hakemistotilat voivat näkyä sivulla, jolla video on havaittu:

• Video lisätty hakemistoon: Google löysi sivulta yhden tai useamman videon ja pystyi lisäämään yhden niistä hakemistoon.
  • Videota ei lisätty hakemistoon: Google löysi sivulta yhden tai useamman videon, mutta ei voinut lisätä hakemistoon yhtäkään.

Videon lisätiedot

Muut tässä raportissa näkyvät videon tiedot on kuvattu täällä.

Ongelmat videon lisäämisessä hakemistoon

Mikä tahansa seuraavista Videon tiedot ‐osiossa näkyvistä ongelmista voi estää videon lisäämisen hakemistoon. Jos sivulta löytyy useita videoita, ongelma koskee parasta vaihtoehtoa.

Syy Kuvaus
Google ei löytänyt sivulta selkeästi näkyvää videota

Google ei löytänyt videota, joka olisi riittävän näkyvä tämän sivun videoksi.

Poistettu käytöstä: Ongelma korvattiin tarkemmilla ongelmilla 12.6.. Ongelma saattaa edelleen näkyä Videohakemistoraportissa, mutta se ei vaikuta sivuihisi.
Video näkymän ulkopuolella

Videon on oltava näkyvissä näkymässä ladatessasi sivua, jotta se voidaan lisätä hakemistoon. Siirrä videota niin, että koko video on sivun renderöitävän alueen sisällä ja näkyy sivun latautuessa.

Katsele kuvakaappausta ja näe sivu sellaisena kuin se näkyy Googlelle URL-osoitteen live-testin avulla.
Video liian pieni Video ei ole riittävän suuri hakemistoon lisättäväksi. Tee videosta korkeampi niin, että se on suurempi kuin 140 pikseliä ja videon leveys yli 140 pikseliä ja vähintään kolmasosa sivun leveydestä.
Video liian korkea Videon pystysuuntainen koko on liian suuri hakemistoon lisättäväksi. Pienennä videon korkeutta, jotta se on alle 1 080 pikseliä.
Videon paikkaa ja kokoa ei voi määrittää Videosoitin ei tule näkyviin sivulle latauksen jälkeen. Näin käy yleensä silloin, kun soitin näkyy sivulla olevassa kuvassa (yleensä kuvakaappaus tai kuva soittimesta), jota klikkaamalla toisto alkaa. Voit korjata ongelman lataamalla videosoittimen sen oikeassa koossa ja sijainnissa niin, että käyttäjän ei tarvitse tehdä mitään.
MRSS-virhe: Kokeile käyttää schema.org-merkintöjä Käytät videon kuvailuun MRSS:ää (media RSS), ja Googlella oli ongelma kuvauksen käsittelyssä. Kuvaile videota käyttämällä schema.org-merkintöjä.
Virheellinen videon URL-osoite Videon URL-osoitteen muoto on virheellinen. Siinä käytetään esimerkiksi kiellettyjä merkkejä, kuten välilyöntejä tai virheellistä protokollaa (esim. htttttp eikä http).
Ei-tuettu videomuoto

Videon koodausta ei tueta kyseisen videon URL-osoitteen tiedostotunnisteen perusteella. Varmista, että käytät tuettua muotoa ja määritä URL-osoite, josta videon muoto ilmenee oikein. Tiedostotunniste muodostuu kolmesta tai neljästä merkistä tiedostonimeä seuraavan pisteen jälkeen.

Hyviä esimerkkejä:

• https://example.com/videos/video1.mp4
  • https://example.com/videos/video1.mpeg

Huono esimerkki: https://example.com/videos/video1.ogg

Tuntematon videomuoto

Tiedostotunniste ei vastaa Googlen tukemaa videomuotoa, tai sillä ei ole videotiedostotunnistetta. Google valitsee tiedostomuodon videon URL-osoitteen perusteella. Varmista, että videon muotoa tuetaan ja että tiedostotunniste on oikea.

• Hyvä esimerkki: https://example.com/video1.mp4
  • Huonoja esimerkkejä:
    • https://example.com/videos/myvideo
    • https://example.com/videos/myvideo.324fvsf4rf
Sisäisen datan URL-osoitteita ei voi käyttää videoiden URL-osoitteissa Google ei voi lisätä hakemistoon sisäisiä Base64-koodattuja videoita. Tämä tarkoittaa, että videoita, joiden määritteen arvo src alkaa koodilla "data:", esimerkiksi <video src="data:video/mp4;base64,A2553IGpc29tAAA....">, ei voi lisätä hakemistoon.
Ei pikkukuvan URL-osoitetta

Tälle videolle ei ole pikkukuvaa, eikä Google voi luoda sellaista puolestasi. Lisää linkki pikkukuvaan strukturoidun datan, sivustokartan tai mRSS-tiedoston avulla.

Jos lisäsit pikkukuvan URL-osoitteen strukturoidun datan avulla ja sait tämän virheilmoituksen, tarkista, ettet määritä HTML-tagissa samalle videolle eri pikkukuvan URL-osoitetta. Sinun on ilmoitettava sama nimi, pikkukuvan URL-osoite ja videon URL-osoite kaikissa lähteissä (sivustokartassa, HTML-tageissa, sisällönkuvauskentissä ja strukturoidussa datassa), jotka kuvaavat samaa videota samalla sivulla.

Ei-tuettu pikkukuvan muoto Tiedostotunnisteen perusteella pikkukuva ei ole tuetussa muodossa. Muista käyttää pikkukuvassa vain tuettuja kuvamuotoja sekä määrittää sille oikea tiedostomuoto.
Virheellinen pikkukuvan koko Määritetyn pikkukuvan koko oli virheellinen, eikä Google voinut luoda pikkukuvaa puolestasi. Lisää tuetun kokoinen pikkukuva.
robots.txt-tiedosto esti pikkukuvan Pikkukuva on estetty robots.txt-säännöllä. Jos kuvaa isännöidään toisella sivustolla, ota yhteyttä sivustoon ja selvitä, miten voit kumota kuvan eston. Voit myös lisätä linkin pikkukuvaan, jonka Google voi tavoittaa ilman kirjautumisvaatimuksia ja jota robots.txt-sääntö ei estä.
Pikkukuva on läpinäkyvä Pikkukuvan läpinäkyvyystaso ylittää hyväksyttävän rajan: vähintään 80 prosentilla kuvasta on oltava alfataso, joka on yli 250. Läpinäkyviä pikkukuvia ei voida käyttää videon indeksoinnissa.
Pikkukuvaa ei voitu indeksoida palvelinkuormituksen vuoksi Sivustosi kapasiteetti vaikuttaa olevan suurin mahdollinen Googlen indeksointipyyntöjen osalta. Google ei voi käyttää hakemistoon lisäämiseen tarvittavaa videon pikkukuvaa ennen kuin Googlen arvioima liikennemäärä laskee. Lue lisää indeksointibudjettia koskevista ohjeista.
Pikkukuvaa ei löydy Google ei voinut käyttää pikkukuvaa lisätyssä URL-osoitteessa. (Tämä ei ole robots.txt ongelma.) Kuva on ehkä suojattu salasanalla tai sitä ei enää ole ilmoitetussa URL-osoitteessa.
Videota ei käsitelty Google havaitsi, että sivulla on vähintään yksi video, mutta päätti olla lisäämättä videota hakemistoon.
Videon käsittely vielä kesken Videota käsitellään, tarkista parin päivän kuluttua onko käsittely valmis.
Videota ei löytynyt isäntäpalvelussa Määritetty video puuttuu hosting-palvelusta tai se on yksityisessä hosting-palvelussa, johon Googlen indeksointirobotti ei pääse. Siirry palvelun sivustolle käyttämällä videotunnusta ja päivitä sitten sivullesi videopalvelusi tunnus ja URL-osoite.
Pikkukuva puuttuu tai on virheellinen Pikkukuvaa ei lisätty, se ei ole käytettävissä tai se on virheellinen. Teknisistä syistä järjestelmä ei pysty erottamaan näitä ongelmia toisistaan. Varmista, että kelvollinen pikkukuvan URL-osoite on saatavilla tuetussa muodossa ja että sen tiedostotunniste on oikea. Tarkista myös, että pikkukuva on Googlen saatavilla.
Pikkukuva on virheellinen Pikkukuva on virheellinen tuntemattomasta syystä, jota ei ole mainittu täällä. Varmista, että olet määrittänyt pikkukuvan, että se noudattaa kaikkia pikkukuvia koskevia ohjeita ja että se on Googlen saatavilla.
Parannukset (AMP, rich-tulokset)

Tässä osiossa kuvataan ne Haun parannukset, jotka Google havaitsi lisätessään URL-osoitteesi hakemistoon viimeksi. Tämä osio on tyhjä, jos URL-osoitetta ei voitu lisätä hakemistoon tai jos parannuksia ei havaittu.

Parannuksen osion klikkaaminen avaa kyseisen parannuksen alasivun. Voit palata tarkastuksen pääsivulle klikkaamalla sivun yläreunasta URL-tarkastus.

Kaikki parannukset eivät vielä näy tässä raportissa. Työkalu tukee seuraavia parannuksia:

AMP

Jos tarkastat muuta kuin AMP-sivua, jolla on linkitetty AMP-versio, tai tarkastat AMP-sivua suoraan, näet tietoa siitä valitsemalla AMP-tuloksen. Näiden tietojen avulla voit etsiä AMP-kohtaisia ongelmia, jotka liittyvät esimerkiksi hakemistoon lisäämiseen.

Tässä esitetyt tiedot koskevat nykyisen sivun viittaamaa AMP-versiota, eivät nykyistä sivua, ellei AMP-sivu ole ensisijainen.

Tavallisten AMP-virheiden lisäksi saatat nähdä näitä Google-kohtaisia AMP-virheitä.

Jos haluat nähdä muita sivustosi sivuja, joita ongelma koskee, valitse ongelman kuvausrivi ja Avaa raportti.

URL-tarkastustyökalulla tarkastetun AMP- tai Web Stories ‐sivun tila voi olla jokin seuraavista:

• AMP-sivu on hyväksytty / Web Story on hyväksytty: AMP on hyväksytty ja lisätty hakemistoon.
  • AMP-sivu on hylätty / Web Story on hylätty: AMP:ssä on virhe, joka estää sen lisäämisen hakemistoon.
  • AMP-sivua ei ole lisätty hakemistoon / Web Storya ei ole lisätty hakemistoon (hakemistoon lisätty versio) tai AMP-sivua ei voi lisätä hakemistoon / Web Storya ei voi lisätä hakemistoon (live-testi): Sivun hakemistoon lisääminen on estetty, yleensä robots.txt-säännön tai noindex-säännön takia.
  • AMP-sivu on hyväksytty varoitusten kanssa / Web Story on hyväksytty varoitusten kanssa: AMP voidaan lisätä hakemistoon, mutta tietyt ongelmat voivat estää sitä saamasta kaikkia ominaisuuksia, tai se käyttää käytöstä poistettuja tageja tai attribuutteja ja se voidaan hylätä tulevaisuudessa.
  • Ei ole AMP-sivu: Tarkistettu sivu ei ollut AMP-sivu.

Jos haluat käyttää interaktiivista AMP-koodin virheenkorjausta, valitse AMP-testi.

Sivulla havaitut rich-tulokset

Voit nähdä tietoja kaikista sivulta löydetyistä rich-tulostyypeistä (strukturoitu data). Tietoihin sisältyvät URL-osoitteesta löytyneiden hyväksyttyjen kohteiden määrä, kunkin kohteen kuvaus ja mahdolliset varoitukset tai virheet. Laajenna Havaitut kohteet, niin näet tietoja sivulta löytyneestä strukturoidusta datasta (mahdolliset ongelmat on merkitty). Jos haluat nähdä ongelmallisen koodin, klikkaa raportista korostettua ongelmaa.

Jos haluat käyttää interaktiivista strukturoidun datan viankorjaustyökalua, jolla voit muokata ja testata strukturoitua dataa, käytä rich-tulostestiä, jossa näkyy myös esikatselu tietyntyyppisestä strukturoidusta datasta.

Seuraavia rich-tulosten tyyppejä tuetaan:

Rich-tulostani ei löydy.
Työkalu ei vielä tue kaikkia rich-tulostyyppejä. Tällaiset tyypit voivat näkyä oikein sivulla ja Haun tuloksissa, mutta ne eivät näy työkalussa.

Lisädataa vastauksesta

Jos haluat nähdä lisädataa vastauksesta, esim. palautetun HTML-raakamuodon, HTTP-otsikot, JavaScript-konsolin tulosteen tai sivuresurssit, valitse Näytä indeksoitu sivu.
Lisätietoa on saatavilla vain URL-osoitteista, joiden tila on URL-osoite löytyy Googlesta tai URL-osoite löytyy Googlesta, mutta siinä on ongelmia.
Datan luomiseen käytettävä indeksointirobotti riippuu siitä, mistä olet avannut sivupaneelin:
  • Kun se avataan raportin ylätasolta, HTTPS-alaraportista tai Parannukset ja käyttökokemus ‐kohdan strukturoidun datan alaraportista, indeksointirobotin tyyppi näkyy kohdassa Sivun saatavuus > Indeksoitu > Indeksointitapa.
  • Kun se avataan AMP-alaraportista, indeksointirobottityyppi on Googlebot (älypuhelin).
Renderöidyn sivun kuvakaappaus on saatavilla vain live-testin yhteydessä.

URL-osoitteen live-testi

Tee omaisuuteesi kuuluvalle URL-osoitteelle live-testi, jolla voit tarkistaa esimerkiksi hakemistoon lisäämisen ongelmat, ja strukturoidun datan. Live-testistä on hyötyä sivun korjauksessa, kun testaat, onko ongelma korjattu.

Näin voit etsiä mahdollisia hakemistovirheitä live-testillä:

1. Tarkasta URL-osoite. Huom. Ei haittaa, jos sivua ei ole vielä lisätty hakemistoon tai sen lisääminen ei onnistunut, mutta sivun on oltava käytettävissä internetissä ilman kirjautumisvaatimuksia.
  2. Valitse Testaa live-URL-osoite.
  3. Lue lisää live-testin tulosten tulkitsemisesta, jotta ymmärrät näkemäsi tulokset.
  4. Voit vaihdella live-testin ja hakemistossa olevan sivun tulosten välillä valitsemalla sivulta Google-hakemisto tai Live-testi.
  5. Jos haluat tehdä live-testin uudelleen, klikkaa uudelleentestauspainiketta Päivitä testisivulta.
  6. Jos haluat nähdä sivun tietoja (mukaan lukien kuvakaappauksen ja HTTP-vastausten otsikot), valitse Näytä indeksoitu sivu.

Jokaisella omaisuudella on päivittäinen live-tarkastusten raja.

Tietoa live-testin tuloksista

Tärkeimmät seikat:

• Tämä on live-testi. Työkalu noutaa ja tarkastaa URL-osoitteen reaaliaikaisesti. Live-testin tulokset voivat erota hakemiston URL-osoitteesta alla kuvattujen syiden takia.
  • Live-testissä ei tarkisteta, löytyykö URL-osoite sivustokartoista tai viittaavilta sivuilta.
  • Live-testissä ei testata kaikkia hakemistoon lisäämisen ongelmia, esimerkiksi sitä, onko kyseessä päällekkäinen tai vaihtoehtoinen sivu. Päällekkäisiä sivuja ei lisätä hakemistoon.
  • Live-testissä ei tarkisteta, noudattaako sivu laatu- ja tietoturvaohjeita tai manuaalisia toimenpiteitä, sisällön poistoja tai tilapäisesti estettyjä URL-osoitteita koskevia ohjeita.
  • URL-osoitteen reaaliaikainen Lisättävyys hakemistoon ‑tila voi erota hakemistoon lisätyn URL-osoitteen Sivun saatavuus ‑tilasta seuraavista syistä:
    • Sivun live-versioon on tehty muutoksia tai korjauksia (esim. noindex-tagin tai robots.txt-eston lisääminen tai poistaminen), joita ei ole vielä lisätty hakemistoon. Lue lisää hakemistoon lisätyn version ja live-version välisistä eroista tai katso sivustosi sivujen versiohistoriasta, miten hakemistoon lisätty ja live-versio eroavat toisistaan.
    • Live-testi ei tue kaikkia hakemistotiloja, joita käytetään hakemistoon lisätyssä versiossa. Kaikkia hakemistoversion tiloja ei testata tai ne eivät sovellu live-testiin, ja ne merkitään live-testin raporttiin eri tavalla. Lue lisää ei-tuetuista tiloista Lisättävyys hakemistoon ‑osiosta.
  • Testi seuraa ensin sivun uudelleenohjauksia ja testaa sitten sivua. Testi ei kuitenkaan ilmoita, että se on seurannut uudelleenohjausta, eikä siinä näytetä testattua lopullista URL-osoitetta.

Tarkoittaako hyväksytty tulos, että sivuni lisätään hakemistoon?

Ei. URL-osoitteen live-testi vahvistaa vain, onko Googlebotin mahdollista lisätä sivu hakemistoon. Ei ole testiä, joka varmistaa, lisätäänkö sivu Googlen hakemistoon. Vaikka live-testin tulos olisi hyväksytty tai varoitus, sivun täytyy täyttää joitakin muita ehtoja ennen kuin se voidaan lisätä hakemistoon. Tässä on joitakin esimerkkejä:

• Sivuun ei saa liittyä manuaalisia toimenpiteitä tai oikeudellisia ongelmia.
  • Sivu ei saa olla toisen hakemistossa olevan sivun kopio: sen on oltava joko yksilöllinen tai valittuna ensisijaiseksi sivuksi, jos se kuuluu samankaltaisten sivujen joukkoon.
  • Sivun on oltava riittävän laadukas.

Live-testin tuloksissa on seuraavat tiedot:

Sivun yleinen tila (live-testi)
Raportin yläreunassa kerrotaan yleisesti, voidaanko URL-osoitteen live-versio lisätä hakemistoon. Myönteinen tulos ei takaa, että sivu näkyy Haun tuloksissa, vaan että URL-osoite voidaan indeksoida ja jäsentää. URL-tarkastustyökalu ei ota huomioon manuaalisia toimenpiteitä, sisällön poistoja, laatu- ja tietoturvaongelmia eikä tilapäisesti estettyjä URL-osoitteita.
Tärkeää: Live-testi ei kata kaikkia mahdollisia hakemistoon lisäämisen ehtoja. Tässä taulukossa olevia ongelmia, joihin on merkitty "ei", ei tarkisteta live-testissä. Nämä ongelmat voivat esiintyä, kun sivu lisätään hakemistoon, oli URL-osoitteen live-version tila mikä tahansa.
Jos sivulla on uudelleenohjaus, Google testaa uudelleenohjauskohteen ilman, että se ilmoittaa uudelleenohjauksesta tai siitä, mikä URL-osoite on testattu lopullisessa live-testissä. Uudelleenohjaukset näkyvät hakemistoraportissa.

Seuraavat arvot ovat mahdollisia:

URL-osoite on Googlen käytettävissä

• Mitä se tarkoittaa: URL-osoitetta ei ole estetty, eikä siinä havaittu hakemistoon lisäämisen estäviä virheitä. Jos URL-osoite lisätään Google-hakemistoon, se voi näkyä Google Haun tuloksissa, kunhan se noudattaa laatu- ja tietoturvaohjeita eikä siihen kohdistu manuaalisia toimenpiteitä, sisällön poistoja tai tilapäistä estoa. Katso, mitä ongelmia ei tarkisteta.
  • Mitä seuraavaksi: Jos sivu eroaa hakemiston versiosta, voit pyytää hakemistoon lisäämistä klikkaamalla raportista Pyydä lisäämään hakemistoon. Voit myös lähettää sivustokartan tai odottaa sivuston normaalia indeksointia.

URL-osoite on Googlen käytettävissä, mutta siinä on ongelmia

• Mitä se tarkoittaa: URL-osoite voidaan lisätä Google-hakemistoon, mutta tietyt ongelmat voivat estää sivulle lisäämiesi parannusten käytön. Tämä voi olla merkki yhdistetyn AMP-sivun ongelmasta tai sivun rich-tuloksen virheellisesti muotoillusta strukturoidusta datasta (esim. resepti tai työpaikkatiedot). Katso, mitä ongelmia ei tarkisteta.
  • Mitä seuraavaksi: Lue työkalun varoitus- tai virhetiedot ja yritä korjata kuvatut ongelmat.

URL-osoite ei ole Googlen käytettävissä

• Mitä se tarkoittaa: Tämä URL-osoite ei voi näkyä Google Haun tuloksissa vakavan ongelman vuoksi.
  • Mitä seuraavaksi: Perehdy syyhyn Käytettävyys-osion tietojen avulla.
Saatavuus (live-testi)

Tässä työkalun osiossa kerrotaan, voiko Google todennäköisesti lisätä sivun hakemistoon. Myönteinen tulos ei kuitenkaan takaa, että sivu näkyy Haun tuloksissa.

Testi ei tarkista, noudattaako sivu Googlen laatu- ja tietoturvasääntöjä tai onko sillä manuaalisia toimenpiteitä, tietoturvaongelmia, sisällön poistoja tai tilapäisesti estettyjä URL-osoitteita. Sivun on läpäistävä kaikki nämä tarkistukset hakemistoon lisäämisen aikana, jotta se voi näkyä Googlen hakutuloksissa.

Saatavuuden tila
URL-osoitteen live-version saatavuus. Seuraavat arvot ovat mahdollisia:
Aika
Live-testin ajankohta.
Indeksointitapa
Live-testin käyttäjäagenttityyppi.
Sallitaanko indeksointi?
Kertoo, saako Google indeksoida sivun (eli käydä sillä) vai estetäänkö se robots.txt-säännöllä. Jos et halua estää Googlea, poista robots.txt-esto. Tämä ei tarkoita, että hakemistoon lisääminen sallitaan. Siihen annetaan lupa Sallitaanko hakemistoon lisääminen? ‑arvolla. Katso, miten estetty sivu korjataan.
Sivuhaku
Kertoo, voiko Google hakea sivun palvelimeltasi. Jos indeksointi on estetty, tässä kentässä näkyy epäonnistuminen. Jos indeksointi sallitaan, sivun hakeminen voi silti epäonnistua erilaisista syistä johtuen. Tutustu hakuvirheiden selityksiin.
  • Onnistui: Sivu voitiin hakea hakemistoon lisäämisen aikana.
  • Epäonnistui sekä jokin näistä tiloista, joka kertoo epäonnistumisen syyn, tai koko sivuston kattava virhe.
  • Sisäinen virhe: Tapahtui Googlen indeksointivirhe, joka ei liity näihin muihin ongelmiin. Odota hetki ja yritä uudelleen.
  • : Virhe, joka ei kuulu mihinkään tunnettuun syyhyn. Tämä on yleinen virheviesti. Meillä ei valitettavasti ole siitä mitään muuta tietoa.
Sallitaanko hakemistoon lisääminen?
Kertoo, estääkö sivu hakemistoon lisäämisen. Jos hakemistoon lisääminen estetään, syy selitetään eikä sivu näy Google Haun tuloksissa. TÄRKEÄÄ: Jos robots.txt-tiedosto estää sivun käytön (katso Sallitaanko indeksointi? ‑kohta), Google ei voi nähdä eikä noudattaa noindex-ohjeita, minkä seurauksena hakemistoon lisääminen sallitaan aina. Tämän takia sivusi saattaa näkyä Haun tuloksissa.  Jos indexifembedded-määrite tai -otsikko löytyy sivulta yhdessä noindexin kanssa, sivu lisätään hakemistoon vain, kun se on upotetaan.
Käyttäjän ilmoittama ensisijainen osoite
Jos sivusi ilmoittaa selkeästi ensisijaisen URL-osoitteen, se näytetään täällä. Jos sivusi ei ole kopio, tämän arvo saa olla Ei mitään. Jos sivusi on yksi samanlaisista sivuista tai sivun kopioista, suosittelemme ilmoittamaan ensisijaisen URL-osoitteen selkeästi. Voit määrittää ensisijaisen URL-osoitteen esimerkiksi <link rel="canonical">-tagilla, HTTP-otsikolla, sivustokartalla tai muutamalla muulla tavalla. Emme voi taata, että Google valitsee tämän URL-osoitteen, mutta otamme tämän huomioon. AMP-sivujen tapauksessa ensisijaisen sivun on oltava muu kuin AMP-versio (ellei se ole ensisijainen AMP-osoite).

Hakemiston kattavuuden ongelmat, joita ei testata live-testissä
Live-testi ei pysty havaitsemaan kaikkia sivun ehtoja eikä se voi täysin varmasti ennakoida, että hakemistoon lisääminen onnistuu. Tämä johtuu siitä, että joitakin ongelmatyyppejä (kuten ensisijaista valintaa tai sitä, lähetettiinkö URL-osoite sivustokartassa) ei testata tai niitä ei voi testata reaaliajassa. Jos ehtoa ei tarkasteta, live-testin tulos saattaa olla URL-osoite on Googlen käytettävissä, vaikka hakemistoon lisääminen epäonnistuu, koska ehtoa ei ole testattu live-testissä.
Alla on sivun hakemistoraportissa olevia hakemistoon lisäämisen ongelmia, joita ei voi testata live-testissä:
Muut parannukset: AMP, strukturoitu data (live-testi)

AMP

Katso lisätietoa hakemistoon lisättyjä AMP-sivuja käsittelevästä kohdasta.

Mitä URL-osoitetta testataan?
Testattavan AMP-URL-osoitteen määrittämiseksi testi hakee lähetetyn URL-osoitteen käyttäjäagentin tietokoneversiolla ja seuraa kaikkia uudelleenohjauksia. Sen jälkeen
  • jos lopullinen URL on AMP, se testataan
  • jos lopullinen URL-osoite on linkitetty AMP-sivulle, linkitetty AMP testataan
  • jos lopullinen URL-osoite ei ole AMP-sivu eikä sitä ole linkitetty AMP-sivulle, testi ei tuota AMP-tuloksia.

Strukturoitu data

Katso lisätietoa hakemistoon lisättyjä AMP-sivuja käsittelevästä kohdasta.

Lisädataa vastauksesta (live-testi)

Jos haluat nähdä lisädataa vastauksesta, esim. kuvakaappauksen renderöidystä sivusta, palautetun HTML-raakamuodon, HTTP-otsikot, JavaScript-konsolin tulosteen tai sivuresurssit, valitse Näytä testattu sivu.
Lisää vastausdataa on saatavilla live-testissä vain, jos testin tila on URL-osoite on Googlen käytettävissä tai URL-osoite on Googlen käytettävissä, mutta siinä on ongelmia.
Datan luomiseen käytettävä indeksointirobotti riippuu siitä, mistä olet avannut sivupaneelin:
  • Kun se avataan raportin ylätasolta, HTTPS-alaraportista tai Parannukset ja käyttökokemus ‐kohdan strukturoidun datan alaraportista, indeksointirobotin tyyppi näkyy kohdassa Sivun saatavuus > Indeksoitu > Indeksointitapa.
  • Kun se avataan AMP-alaraportista, indeksointirobottityyppi on Googlebot (älypuhelin).
Koko sivustoa koskevat saatavuusongelmat

Jos reaaliaikainen Saatavuus-tila viittaa koko sivuston kattavaan ongelmaan, tässä ovat mahdolliset Sivun nouto ‐arvot:

• DNS-palvelin ei vastaa: Tämä on yleensä väliaikainen ongelma, joka korjaantuu muutamassa minuutissa.
  • DNS-virhe: Isäntä tuntematon: DNS-palvelin ei voinut selvittää URL-osoitettasi. Tämä voi olla väliaikainen ongelma, joka korjaantuu itsestään muutamassa minuutissa.
  • DNS-virhe: yksityinen IP-osoite: DNS palautti IP-osoitteen, joka on erityisellä tai yksityisellä alueella, kuten RFC 1918:n yksityinen IP-osoite (esimerkiksi 10.0.0.1)
  • Palvelinyhteysvirhe: Palvelimeen ei saatu yhteyttä, yhteys evättiin tai yhteyden muodostaminen epäonnistui. Lue lisää.
  • Palvelimen vastaus virheellinen: Palvelin ei tue pyydettyä protokollaa, sillä vastaus tai otsikot on lyhennetty tai vastausta ei voitu jäsentää (esimerkiksi jos vastausdata on pakattu väärin). Lue lisää.
  • Virheellinen palvelimen SSL-varmenne: Sivustosi SSL-varmenne on virheellinen. Google ei testaa HTTPS-URL-osoitetta sivustolla, jos varmenne ei ole kelvollinen.
  • Robots.txt ei luettavissa: Google ei indeksoi verkkosivustoa, jos robots.txt-tiedosto on olemassa mutta ei luettavissa. Voit myös tarkistaa robots.txt-tiedoston saatavuuden Indeksointitilastot-raportista.
  • Palvelin ylikuormittunut: Sivustosi kapasiteetti vaikuttaa olevan suurin mahdollinen Googlen indeksointi- tai testauspyyntöjen osalta. Google ei voi suorittaa testejä, ennen kuin (Googlen arvioima) liikennemäärä laskee.

Huomaa, että palvelinvirheet voivat olla tilapäisiä, joten saatat havaita live-testin aikana palvelinvirheitä, jotka eivät toistu indeksoinnin aikana. Samoin live-testi voi onnistua, vaikka indeksoinnin aikana olisi havaittu palvelinvirhe.

Renderöidyn sivun katselu

Voit katsella kuvakaappausta hahmonnetusta sivusta sellaisena kuin Googlebot näkee sen. Tämä auttaa varmistamaan, että kaikki sivun elementit löytyvät ja näkyvät sellaisina, kuin olet ne tarkoittanut. Eroavaisuuksia saattaa olla niissä resursseissa, jotka on estetty Googlebotilta.

Kuvakaappaus on saatavilla vain live-testissä, jossa saavutetaan onnistuneet testitulokset. Kuvakaappauksia ei ole saatavilla hakemistoon lisätylle URL-osoitteelle tai live-testeille, joiden haut epäonnistuivat. Sivun on oltava löydettävissä, jotta kuvakaappaus voidaan luoda. Jos sivuasi suojataan palomuurilla, voit näyttää sen URL-tarkastustyökalulle tunnelin avulla.

Renderöidyn sivun katselu:

1. Tarkasta sivustosi etusivu.
  2. Valitse hakemiston tulossivulta Testaa live-URL-osoite.
  3. Avaa Lisätietoja-paneeli valitsemalla sivun tuloskortista Näytä testattu sivu. Jos tämä vaihtoehto ei ole käytettävissä, se johtuu yleensä siitä, että sivu ei ole löydettävissä live-testiä varten.
  4. Valitse Kuvakaappaus-välilehti.

Hakemistoon lisäämisen pyytäminen (uudelleen)

Voit pyytää Googlea lisäämään tarkastetun URL-osoitteen hakemistoon. Hakemistoon lisäämisessä voi kestää enintään kaksi viikkoa, ja voit tarkistaa sen edistymisen tällä työkalulla.

Huomioitavaa, kun pyydät hakemistoon lisäämistä:
  • Hakemistoon lisääminen kestää yleensä noin päivän, mutta joissain tapauksissa siinä voi mennä paljon kauemmin.
  • Pyynnön lähettäminen ei takaa sitä, että sivusto näkyy Google-hakemistossa.
  • Pyyntöjen lähettämiselle on päivittäinen raja. Jos pyydät usean sivun lisäämistä hakemistoon, kokeile sivustokartan lähettämistä Googlelle.

Näin voit pyytää URL-osoitteen lisäämistä hakemistoon:

1. Tarkasta sivun URL-osoite.
  2. Valitse URL-osoitteen tarkastustulossivulta Pyydä indeksointia. Jos sivu läpäisee välittömästi havaittavien hakemistovirheiden pikatestin, se lisätään hakemistojonoon. Et voi pyytää hakemistoon lisäämistä, jos live-testissä todetaan, ettei sivua voi lisätä hakemistoon.

Jos haluat pyytää useiden uusien tai päivitettyjen sivujen hakemistoon lisäämistä, paras vaihtoehto on lähettää sivustokartta, johon on merkitty päivitetyt sivut <lastmod>-koodilla.

Puuttuvan sivun ongelmanratkaisu

Jos uskot, että sivusi ei ole lisätty hakemistoon, tässä on ohjeita ongelman löytämiseen ja ratkaisemiseen.

1. Tarkista sivun hakemistoon lisäämisen tila. Tarkista URL-osoite lisäämällä se URL-tarkastuksen tekstikenttään tai klikkaamalla tarkastuspainiketta , joka sijaitsee toisessa Search Console ‑raportissa olevan URL-osoitteen vieressä (sinun on ehkä vietävä hiiri URL-osoitteen päälle nähdäksesi painikkeen).
  2. Alustavissa testituloksissa näkyy, mitä Google tietää Google-hakemistossa olevasta URL-osoitteesta. Näitä Google-hakemiston tuloksia käytetään hakutulosten luomiseen. Huom. Tämä alustava sivu ei ole URL-osoitteen live-testi. Live-testaus käsitellään myöhemmin.
    • Jos URL-osoitteen tila alkaa "URL-osoite löytyy Googlesta", sivun pitäisi silloin olla saatavilla Google Haussa. Voit tarkistaa tämän hakemalla URL-osoitetta Googlessa. Jos sivu ei ole hakutuloksissa:
    • Jos URL-osoitteen tila on "URL-osoite ei ole Googlen käytettävissä" tai "URL-osoitetta ei löydy Googlesta", laajenna Saatavuus-osio.
  3. Jos olet muuttanut sivua mainitun indeksointiajan jälkeen, voit testata sivusi nykyisen version valitsemalla Testaa live-URL-osoite. Jos sivun ylälaidalla näytetty tila on hyväksytty, sivu voidaan ehkä lisätä hakemistoon (huomaa, että kaikkia hakemisto-ongelmia ei voida havaita live-testissä)
Tunnetut ongelmat
  • Muutamissa tapauksissa sivustokartassa lähetetyn sivun tiedoissa ei mainita kyseistä sivustokarttaa. Pyrimme korjaamaan tämän.
  • Tiedot, mukaan lukien kuvakaappaus, otetaan sivun mobiiliversiosta, vaikka testatulla sivulla olisi hyväksytty ja linkitetty AMP-sivu.