Bekræft ejerskabet af dit website

Hvad er bekræftelse?

Bekræftelse er en proces, hvor du skal bevise, at du ejer den ejendom, som du hævder at eje. Vi er nødt til at bekræfte ejerskabet, da du som bekræftet ejer af en ejendom har adgang til de tilknyttede data i Google Søgning og kan påvirke ejendommens tilstedeværelse i Google Søgning. Hver enkelt Search Console-ejendom kræver mindst én bekræftet ejer.

BEKRÆFT DIN EJENDOM

Bekræft et website

1. Tilføj et nyt website, eller vælg en ubekræftet ejendom fra ejendomsvælgeren.
  2. Vælg en af de bekræftelsesmetoder, der er vist nedenfor, og følg vejledningen. Det er ikke alle bekræftelsesmetoder, der er tilgængelige for alle typer ejendomme. På bekræftelsessiden kan du se, hvilke metoder der er til rådighed, og som anbefales til dit website.

Flere personer kan tilføje og bekræfte en websiteejendom separat ved hjælp af de samme eller andre bekræftelsesmetoder. Hvis du bruger den samme bekræftelsesmetode, skal du blot sikre dig, at du ikke overskriver eventuelle bekræftelsestokens, der tilhører andre ejere.

Brug af flere bekræftelsesmetoder

Du kan tilføje yderligere bekræftelsesmetoder på siden med bekræftelsesindstillinger for din ejendom. Det er en god idé at tilføje mere end én bekræftelsesmetode i tilfælde af, at en af dine eksisterende bekræftelsesmetoder mislykkes. Det kan f.eks. ske, hvis du bekræfter ved hjælp af en Google Analytics-sporingskode, og nogen ændrer en skabelon på dit website, så tagget udelades.

Hvis du vil tilføje en ekstra bekræftelsesmetode, skal du gå til siden med indstillinger for ejendommen og klikke på Bekræftelse af ejerskab.

Hvor lang tid varer en bekræftelse?

Google tjekker regelmæssigt, om din bekræftelse er gyldig (f.eks. ved at tjekke, om dit HTML-bekræftelsestag stadig er til stede). Hvis bekræftelsen ikke længere kan valideres, udløber dine tilladelser til denne ejendom efter en vis udvidet periode.

Hvis alle bekræftede ejere mister adgangen til en ejendom, mister alle tildelte ejere (ejere, der er tilføjet af en bekræftet ejer), brugere og partnere af ejendommen adgangen til Search Console-ejendommen.

Hvornår begynder jeg at se data?

Der indsamles data for en ejendom fra det tidspunkt, hvor du først tilføjede den som en Search Console-ejendom. Eventuelle mangler i bekræftelsen forårsager som regel ikke mangler i dataindsamlingen.

Vi har mistet vores websiteejer

Hvis den bekræftede ejer af jeres website forlader jer, eller du ikke er sikker på, hvem den bekræftede ejer er, kan du bekræfte en anden ejer af websitet. Den nye ejer kan se listen med alle ejere og brugere, der er bekræftet på websitet, samt bekræftelsesmetoderne for hver ejer. Derefter kan du eventuelt fjerne bekræftelsen af tidligere ejere ved at fjerne deres bekræftelsestoken (f.eks. ved at fjerne HTML-tagget fra websitet for ejere, der er bekræftet ved hjælp af et HTML-tag). Se Tilføj eller fjern ejere for at få flere oplysninger.

Oplysninger om bekræftelsesmetoder

Upload af en HTML-fil

Du kan bekræfte ejerskabet af et website ved at uploade en speciel HTML-fil til dit website. Denne fil er knyttet til en specifik bruger. Følg vejledningen på siden med oplysninger om bekræftelse. Hvis du fjerner denne bekræftelsesfil fra dit website, mister du bekræftelsen for websitet.

Hvis du vil bekræfte ejerskabet ved hjælp af en HTML-fil, skal du vælge metoden Upload af en HTML-filsiden med oplysninger om bekræftelse for dit website og følge den angivne vejledning.

Den brugeragent, der bekræfter filuploaden, har brugeragenttokenet Google-Site-Verification og den komplette brugeragentstreng Mozilla/5.0 (compatible; Google-Site-Verification/1.0)

Mulige fejl:

Ved bekræftelse via upload af HTML-fil kan der opstå følgende fejl:

• Din bekræftelsesfil blev ikke fundet.
    Download den bekræftelsesfil, der findes på bekræftelsessiden i Search Console, og overfør den til den angivne placering uden at ændre den. Hvis filnavnet eller -indholdet ikke svarer til den angivne HTML-fil, vil vi ikke kunne bekræfte ejerskabet af dit website.
  • Din bekræftelsesfil har det forkerte indhold.
    Search Console tjekker, om din bekræftelsesfil har det samme filnavn og -indhold som den fil, der findes på bekræftelsessiden. Hvis filnavnet eller -indholdet ikke svarer til den angivne HTML-fil, vil vi ikke kunne bekræfte ejerskabet af dit website. Download den bekræftelsesfil, der findes på bekræftelsessiden i Search Console, og overfør den til den angivne placering uden at ændre den.
  • Bekræftelsesfilen er hacket.
    Bekræftelsesforsøget mislykkedes på en måde, som antyder, at dit website kan være blevet hacket. Se, hvordan du finder og løser problemer med hackede websites.
  • Din bekræftelsesfil omdirigerer til en ikke-tilladt placering.
    Googlebot følger ikke omdirigeringer til bekræftelsesfiler. Hvis dit website omdirigerer al trafik til et andet website, anbefaler vi, at du bruger bekræftelse med metatag. Omdirigering inden for et enkelt website, f.eks. http://eksempel.dk/ til http://www.eksempel.dk/, er tilladt.
  • Du kan se flere almindelige bekræftelsesfejl længere nede.
HTML-tag

Du kan bekræfte dit ejerskab af et website ved at føje et <meta>-tag til HTML-filen for en angivet side. Vi bekræfter, at metatagget findes på den korrekte placering. Hvis vi ikke kan finde tagget, giver vi dig oplysninger om den fejl, der er opstået. Dette tag er knyttet til en specifik bruger.

Hvis du vil bekræfte ejerskabet ved hjælp af et HTML-tag, skal du vælge metoden HTML-tagsiden med oplysninger om bekræftelse for dit website og følge den angivne vejledning.

Den brugeragent, der bekræfter HTML-tagget, har brugeragenttokenet Google-Site-Verification og den komplette brugeragentstreng Mozilla/5.0 (compatible; Google-Site-Verification/1.0)

Mulige fejl:

Ved bekræftelse via HTML-tag kan der opstå følgende fejl:

• Metatagget blev ikke fundet/er placeret forkert. Bekræftelsesmetatagget skal være inden for sidens <HEAD>-sektion. Hvis du får vist disse fejl, skal du tjekke følgende:
    • Er metatagget på den korrekte side? Vi leder efter det på dit websites startside. Dette er den side, som vores server henter, når nogen anmoder om dit website (f.eks. http://www.eksempel.dk/). Denne side er ofte navngivet index.html eller index.htm, men kan navngives anderledes afhængig af konfigurationen af din server.

• Er metatagget på det korrekte sted på siden? Vi leder efter det i sidens <head>-afsnit. Her er et eksempel på korrekt placering:
      <HTML>
        <HEAD>
          <TITLE>Titel på din side</TITLE>
          <meta name="google-site-verification" content="din bekræftelsesstreng">
        </HEAD>
      <BODY>

• Hvis du bruger en webeditor eller en WYSIWYG-editor til redigering af din side, skal du sikre dig, at du har valgt indstillingen "Rediger HTML", eller at du redigerer sidens kildekode.
  • Dit metatag er forkert.
    Vi fandt bekræftelsesmetatagget, men indholdet var forkert. Kopiér og indsæt det metatag, der angives på bekræftelsessiden i Search Console, for at undgå fejl.
  • Du kan se flere almindelige bekræftelsesfejl længere nede.
DNS-registrering

Du kan bekræfte ejerskabet af en ejendom på domæneniveau ved at tilføje en DNS-registrering i din udbyder af domænenavn.

Hvis du vil bruge denne metode, skal du logge ind på din udbyder af domænenavn (f.eks. GoDaddy.com eller networksolutions.com) og tilføje en ny TXT-registrering. Google bekræfter, at din personlige registrering er angivet og tildelt dit domæne. Hver DNS-registrering knytter en bestemt bruger til et bestemt domæne.

Sådan bekræfter du ved hjælp af en DNS-registrering:

1. Skaf din TXT-registrering: Når du bliver bedt om at bekræfte din ejendom, skal du vælge domænebekræftelsesmetoden (eller oprette en domæneejendom). Du får nu en strengværdi, som du kan bruge i det næste trin.
  2. Føj TXT-registreringen til din domæneudbyder: Føj din TXT-registrering fra trin 1 til din domæneudbyders registreringer:
    1. Find G Suite-dokumentationen for din udbyder.
    2. Ignorer trin 1 i G Suite-dokumentationen (hent din unikke bekræftelsesregistrering): Du har allerede fået din TXT-registrering i trin 1 ovenfor.
    3. Følg trin 2 (log ind på din domænehost)
    4. Følg trin 3 (føj bekræftelsesregistreringen til din udbyders DNS-registreringer)
    5. Ignorer trin 4 i G Suite-dokumentationen (bekræftelsestrinet): Dette kommer bagefter.
  3. Bekræft din ejendom i Search Console: Åbn din ubekræftede ejendom i Search Console (eller skift til din ubekræftede ejendom ved hjælp af ejendomsvælgeren). Klik på Bekræft, når du bliver bedt om det. Forsøg, der lykkes, bør blive bekræftet med det samme. Hvis du får vist en fejl, kan du gå til listen med potentielle fejl nedenfor. Bemærk! Der kan gå lidt tid, før DNS-ændringer bekræftes. Hvis vi ikke finder din registrering med det samme, skal du vente en dag og derefter gentage trin 3.
Vigtigt! Hvis du vil bevare bekræftelsen, skal du ikke fjerne DNS-registreringen – heller ikke efter bekræftelsen lykkes.

Mulige fejl:

Ved bekræftelse via DNS-registrering kan der opstå følgende bekræftelsesfejl:

• Din bekræftelsesregistrering blev ikke fundet
    Din TXT-registrering til bekræftelse blev ikke fundet. Der kan gå et par minutter efter indsendelsen af registreringen, før den bliver synlig for Google. Vent lidt, og prøv derefter igen.
  • Din bekræftelsesregistrering matchede ikke
    Der var ingen bekræftelsesregistreringer hos din DNS-udbyder, som matchede den værdi, du modtog i Search Console. Sørg for at bruge den registrering, der angives på bekræftelsessiden.
  • Du kan se flere almindelige bekræftelsesfejl længere nede.
Google Analytics-sporingskode

Hvis du bruger Google Analytics til at spore trafik på dit website, kan du bekræfte websitet via den Google Analytics-sporingskode, der er tilknyttet websitet. For at gøre dette skal du have redigeringstilladelse til den webejendom, hvis sporingskode bliver brugt af denne side. Sporingskoden skal desuden benytte enten kodestykket analytics.js eller gtag.js.

Sådan bekræfter du ejerskabet ved hjælp af Google Analytics:

• Vælg Google Analyticsinfosiden om bekræftelse for dit website, og følg den angivne vejledning.
  • Placer sporingskoden i <head>-delen, og ikke i <body>-delen, af din side. Ellers kan websitet ikke bekræftes.
  • Brug koden, nøjagtigt som den er angivet. Du må ikke ændre den. Hvis du ændrer den, kan websitet ikke bekræftes.
  • Andre administratorer af din Google Analytics-konto får adgang til dit websites data i Search Console.

Google Analytics-sporingskoden bruges kun til at bekræfte ejerskab af websitet. Der gives ikke adgang til Google Analytics-data.

Den brugeragent, der bekræfter Google Analytics, har brugeragenttokenet Google-Site-Verification og den komplette brugeragentstreng Mozilla/5.0 (compatible; Google-Site-Verification/1.0)

Mulige fejl:

Ved bekræftelse via Google Analytics-sporingskode kan der opstå følgende bekræftelsesfejl:

• Kodestykket blev ikke fundet
    Er kodestykket placeret korrekt på startsiden?
  • Kodestykket har et forkert format
    Sørg for at bruge kodestykket, nøjagtigt som det angives.
  • Der blev fundet et forkert kodestykke (gammelt Google Analytics-kodestykke)
    Search Console understøtter kun kodestykker fra den nyeste version af Google Analytics.
  • Forkert type kodestykke (Tag Manager/administrator til tredjepartstags)
    Sørg for, at du bruger dit Google Analytics-kodestykke.
  • Kodestykket er placeret forkert
    Kodestykket skal placeres i <head>-sektionen på din startside.
  • Du har ikke en Google Analytics-konto/de tilstrækkelige tilladelser
    Du skal have en gyldig Google Analytics-konto, og du skal have tilladelse til at redigere på den pågældende konto.
  • Du kan se flere almindelige bekræftelsesfejl længere nede.
Containerkodestykke fra Google Tag Manager

Hvis du har en Google Tag Manager-konto, kan du bekræfte ejerskabet af et website ved hjælp af containerkodestykket fra Google Tag Manager.

Sådan bekræfter du ejerskabet ved hjælp af Google Tag Manager:

• Vælg Google Tag Managerinfosiden om bekræftelse for dit website, og følg den angivne vejledning.
  • Du skal have administratoradgang til den Google Tag Manager-konto, der ejer containeren på siden.
  • Placer <noscript>-delen af Tag Manager-koden umiddelbart efter det indledende tag <body> på din side. Ellers kan websitet ikke bekræftes.
  • Du må ikke indsætte et datalag (eller andet end HTML-kommentarer) mellem tagget <body> og Tag Manager-koden. Hvis du gør dette, kan websitet ikke bekræftes.
  • Brug koden, nøjagtigt som den er angivet. Du må ikke ændre den. Hvis du ændrer den, kan websitet ikke bekræftes.
Den brugeragent, der bekræfter Google Tag Manager, har brugeragenttokenet Google-Site-Verification og den komplette brugeragentstreng Mozilla/5.0 (compatible; Google-Site-Verification/1.0)

Mulige fejl:

Ved bekræftelse via Google Tag Manager kan der opstå følgende bekræftelsesfejl:

• Utilstrækkelige tilladelser
    Du skal have administratortilladelser på din Google Tag Manager-konto.
  • Forkert tag
    Sørg for at bruge det korrekte tag, der er tilknyttet den konto, som bruges til login i Search Console.
  • Der er ingen container fra Tag Manager
    Du har ikke oprettet nogen containere på din Tag Manager-konto.
  • Tagget blev ikke fundet/er placereret forkert
    Sørg for at placere tagget på den rigtige side og placering, som beskrevet ovenfor.
  • Du kan se flere almindelige bekræftelsesfejl længere nede.
Google Sites

Hvis du vil bekræfte et website på den nye Google Sites-platform i stedet for den klassiske Google Sites-platform, skal du bruge metoden Google Analytics-sporingskode til at bekræfte dit website.

Hvis du bruger det klassiske Google Sites eller websites med en tilpasset domænewebadresse, skal du bruge metoden HTML-tag.

Bemærk, at dit website skal oprettes ved hjælp af den samme Google-konto, du bruger til Search Console.

Sørg for, at du er logget ind i Search Console med den konto, du bruger til at administrere dit Google-website.

Blogger

Når du opretter nye blogs i Blogger, tilføjes og bekræftes de automatisk på din konto i Search Console. Hvis din blog ikke vises automatisk på startsiden for Search Console, skal du tilføje ejendommen, hvorefter den burde blive bekræftet automatisk.

Ældre blogs bekræftes ikke automatisk og skal bekræftes ved hjælp af HTML-tagmetoden.

Sørg for, at du er logget ind i Search Console med den konto, du bruger til at administrere din blog.

Google Domains
Hvis du har registreret et domæne i Google Domains, bør alle de ejendomme, du registrerer på det pågældende domæne, automatisk blive bekræftet, når du føjer dem til Search Console.

Almindelige bekræftelsesfejl

Ud over de bekræftelsesfejl, der er specifikke for de forskellige metoder, kan følgende bekræftelsesfejl forekomme i de fleste bekræftelsesmetoder:

• Forkert tag/kodestykke/filfejl
    Sørg for at bruge den nøjagtige fil eller det nøjagtige tag eller kodestykke, du har modtaget, når du starter bekræftelsen.
  • Forbindelsen til din server fik timeout.
    Vi kunne ikke bekræfte din fil, da serveren oplevede timeout. Dette kan skyldes, at serveren er nede eller er optaget og svarer langsomt. Sørg for, at serveren svarer, og prøv igen.
  • Der opstod en fejl ved opslag efter websitets domænenavn.
    Vi forsøgte at få adgang til din bekræftelsesfil, men vi kunne ikke få adgang til dit domæne på grund af en DNS-fejl. Dette kan skyldes, at serveren er nede, eller at der er problemer med DNS-routing til dit domæne. Sørg for, at domænet fungerer korrekt, og prøv igen.
  • Downloadanmodningen blev omdirigeret for mange gange.
    Tjek, at der ikke er potentielle problemer med webadressen, f.eks. et uendeligt loop.
  • Din server returnerede et ugyldigt svar.
    Dette kan forekomme, hvis dit website kræver adgangskodegodkendelse, eller hvis vi af andre årsager ikke kan få adgang til serveren.
  • Vi kunne ikke oprette forbindelse til din server.
    Tjek, at serveren ikke er nede og at dit domæne fungerer korrekt, og prøv igen.
  • Der opstod en intern fejl.
    Hvis problemet fortsætter, kan du finde opdateringer i hjælpeforummet Webmaster Central.
  • Timeout
    Dit website eller domæneserveren er holdt op med at svare på vores anmodninger (afhængigt af den anvendte bekræftelsesmetode). Bekræft, at dit website svarer, og prøv derefter igen.
  • Dit domæne blev ikke fundet
    Vi forsøgte at løse problemet med den webadresse, du gav os, men den kan ikke registreres af DNS-tjenesten. Tjek, om du har angivet den korrekte webadresse til din ejendom.