Bekræft ejerskabet af dit website

Hvad er bekræftelse?

Bekræftelse er processen, hvor du skal bevise, at du ejer det website, som du hævder at eje. Vi er nødt til at bekræfte ejerskabet, da du som bekræftet ejer af et website eller en app har adgang til de tilknyttede data i Google Søgning og kan påvirke websitets eller appens tilstedeværelse i Google Søgning.

Bekræftelse fastslår, om en bestemt bruger bestemmer over en bestemt ejendom. Hver enkelt Search Console-ejendom kræver mindst én bekræftet ejer. Den kan dog have flere.

Bemærk, at du kan tilføje ethvert website som ejendom i Search Console, men indtil du bekræfter ejerskabet af den (eller en ejer giver dig rettighederne til den), kan du ikke bruge den i Search Console. Du kan f.eks. tilføje www.wikipedia.org som en ejendom på din konto i Search Console, men du kan ikke få adgang til den, før en Wikipedia-udvikler har hjulpet dig med at bevise dit ejerskab af den (eller før en ejer af Wikipedia-ejendommen i Search Console har tilføjet dig som bruger af Search Console-ejendommen).

BEKRÆFT DIN EJENDOM

Hvad er en ejendom?

En ejendom i Search Console repræsenterer et website eller en app, du ejer. Du kan anmode om handlinger i forbindelse med din ejendom. Du kan f.eks. anmode om en ny gennemgang eller om at se data fra Google Søgning om din ejendom, f.eks. Google Søgning-statistik eller crawlfejl.

Bekræft et website

1. Tilføj et nyt website, eller vælg en ubekræftet ejendom fra ejendomsvælgeren.
  2. Vælg en af de bekræftelsesmetoder, der er vist nedenfor, og følg vejledningen. Det er ikke alle bekræftelsesmetoder, der er tilgængelige for alle ejendomme. På bekræftelsessiden kan du se, hvilke metoder der er til rådighed, og som anbefales til dit website.

Flere personer kan tilføje og bekræfte et website separat ved hjælp af de samme eller andre metoder. Hvis du bruger den samme metode, skal du blot sikre dig, at du ikke overskriver eventuelle bekræftelsestokens, der tilhører andre ejere.

Tilføj yderligere bekræftelsesmetoder

Du kan tilføje yderligere bekræftelsesmetoder på bekræftelsessiden. Du kan gøre dette, hvis en af dine eksisterende bekræftelsesmetoder slår fejl (f.eks. hvis nogen ændrer en skabelon på dit website, og dit Analytics-tag forsvinder, eller hvis der ikke kan oprettes adgang til din HTML-bekræftelsesfil).

Hvis du vil tilføje en ekstra bekræftelsesmetode, skal du gå til siden med indstillinger for ejendommen og klikke på Bekræftelse af ejerskab.

Hvor lang tid varer en bekræftelse?

Google kontrollerer regelmæssigt, om din bekræftelse er gyldig, på en måde, der er passende for din bekræftelsesmetode (f.eks. ved at kontrollere, om der findes et HTML-tag på dit website). Hvis bekræftelsen ikke længere kan valideres, udløber dine tilladelser til denne ejendom efter en vis henstandsperiode.

Hvis alle bekræftede ejere mister adgang til en ejendom, mister alle tildelte ejere (ejere, der er tilføjet af en bekræftet ejer), brugere og partnere af ejendommen adgangen til Search Console-ejendommen.

Hvornår begynder jeg at se data?

Der indsamles data for en ejendom fra det tidspunkt, hvor du først tilføjede den som en Search Console-ejendom. Eventuelle mangler i bekræftelsen forårsager som regel ikke mangler i dataindsamlingen.

Vi har mistet vores websiteejer

Hvis den bekræftede ejer af jeres website forlader jer, eller du ikke er sikker på, hvem den bekræftede ejer er, kan du bekræfte en anden ejer af websitet. Den nye ejer kan se listen med alle ejere og brugere, der er bekræftet på websitet, samt bekræftelsesmetoderne for hver ejer. Derefter kan du eventuelt fjerne bekræftelsen af tidligere ejere ved at fjerne deres bekræftelsestoken (f.eks. ved at fjerne HTML-tagget fra websitet for ejere, der er bekræftet ved hjælp af et HTML-tag). Se Tilføj eller fjern ejere for at få flere oplysninger.

Oplysninger om bekræftelsesmetoder

Upload af en HTML-fil

Du kan bekræfte ejerskabet af et website ved at uploade en speciel HTML-fil til dit website. Denne fil er knyttet til en specifik bruger. Følg vejledningen på siden med oplysninger om bekræftelse. Hvis du fjerner denne bekræftelsesfil fra dit website, mister du bekræftelsen for websitet.

Hvis du vil bekræfte ejerskabet ved hjælp af en HTML-fil, skal du vælge metoden Upload af en HTML-filinfosiden om bekræftelse for dit website og følge vejledningen.

Den brugeragent, der bekræfter filuploaden, har brugeragenttokenet Google-Site-Verification og den komplette brugeragentstreng Mozilla/5.0 (compatible; Google-Site-Verification/1.0)

Mulige fejl:

I forbindelse med bekræftelse ved hjælp af upload af en HTML-fil kan der opstår følgende fejl:

• Din bekræftelsesfil blev ikke fundet.
    Download den bekræftelsesfil, der findes på bekræftelsessiden i Search Console, og overfør den til den angivne placering uden at ændre den. Hvis filnavnet eller -indholdet ikke svarer til den angivne HTML-fil, vil vi ikke kunne bekræfte ejerskabet af dit website.
  • Din bekræftelsesfil har det forkerte indhold.
    Search Console kontrollerer, om din bekræftelsesfil har det samme filnavn og -indhold som den fil, der findes på bekræftelsessiden. Hvis filnavnet eller -indholdet ikke svarer til den angivne HTML-fil, vil vi ikke kunne bekræfte ejerskabet af dit website. Download den bekræftelsesfil, der findes på bekræftelsessiden i Search Console, og overfør den til den angivne placering uden at ændre den.
  • Bekræftelsesfilen er hacket.
    Bekræftelsesforsøget mislykkedes på en måde, som antyder, at dit website kan være blevet hacket. Se, hvordan du finder og løser problemer med hackede websites.
  • Din bekræftelsesfil omdirigerer til en ikke-tilladt placering.
    Googlebot følger ikke omdirigeringer til bekræftelsesfiler. Hvis dit website omdirigerer al trafik til et andet website, anbefaler vi, at du bruger bekræftelse med metatag. Omdirigering inden for et enkelt website, f.eks. http://eksempel.dk/ til http://www.eksempel.dk/, er tilladt.
  • Du kan se flere almindelige bekræftelsesfejl længere nede.
HTML-tag

Du kan bekræfte dit ejerskab af et website ved at føje et <meta>-tag til HTML-filen for en angivet side. Vi bekræfter, at metatagget findes på den korrekte placering. Hvis vi ikke kan finde tagget, giver vi dig oplysninger om den fejl, der er opstået. Dette tag er knyttet til en specifik bruger.

Hvis du vil bekræfte ejerskabet ved hjælp af et HTML-tag, skal du vælge metoden HTML-taginfosiden om bekræftelse for dit website og følge vejledningen.

Den brugeragent, der bekræfter HTML-tagget, har brugeragenttokenet Google-Site-Verification og den komplette brugeragentstreng Mozilla/5.0 (compatible; Google-Site-Verification/1.0)

Mulige fejl:

I forbindelse med bekræftelse ved hjælp af HTML-tag kan der opstår følgende bekræftelsesfejl:

• Metatagget blev ikke fundet/er placeret forkert. Bekræftelsesmetatagget skal være inden for sidens <HEAD>-sektion. Hvis du får vist denne fejl, skal du tjekke følgende:
    • Er metatagget på den korrekte side? Vi leder efter det på dit websites startside. Det er den side, som vores server returnerer, når nogen anmoder om dit website (f.eks. http://www.eksempel.com/). Denne side er ofte navngivet index.html eller index.htm, men kan navngives anderledes afhængig af konfigurationen af din server.

• Er metatagget på det korrekte sted på siden? Vi leder efter det i sidens <head>-afsnit. Her er et eksempel på korrekt placering:
      <HTML>
        <HEAD>
          <TITLE>Titel på din side</TITLE>
          <meta name="google-site-verification" content="din bekræftelsesstreng">
        </HEAD>
      <BODY>

• Hvis du bruger en webeditor eller en WYSIWYG-editor til redigering af din side, skal du sikre dig, at du har valgt indstillingen "Rediger HTML", eller at du redigerer sidens kildekode.
  • Dit metatag er forkert.
    Vi fandt bekræftelsesmetatagget, men indholdet var forkert. Kopiér og indsæt det metatag, der angives på bekræftelsessiden i Search Console, for at undgå fejl.
  • Du kan se flere almindelige bekræftelsesfejl længere nede.
DNS-registrering

Du kan bekræfte ejerskabet af en ejendom på domæneniveau ved at tilføje en DNS-registrering i din udbyder af domænenavn.

Hvis du vil bruge denne metode, skal du logge ind på din udbyder af domænenavn (f.eks. GoDaddy.com eller networksolutions.com) og tilføje en ny TXT-registrering. Google bekræfter, at din personlige registrering er angivet og tildelt dit domæne. Hver DNS-registrering knytter en bestemt bruger til et bestemt domæne.

Sådan bekræfter du ved hjælp af en DNS-registrering:

1. Skaf din TXT-registrering: Når du bliver bedt om at bekræfte din ejendom, skal du vælge domænebekræftelsesmetoden (eller oprette en domæneejendom). Du får nu en strengværdi, som du kan bruge i det næste trin.
  2. Føj TXT-registreringen til din domæneudbyder: Føj din TXT-registrering fra trin 1 til din domæneudbyders registreringer:
    1. Find G Suite-dokumentationen for din udbyder.
    2. Ignorer trin 1 i G Suite-dokumentationen (hent din unikke bekræftelsesregistrering): Du har allerede fået din TXT-registrering i trin 1 ovenfor.
    3. Følg trin 2 (log ind på din domænehost).
    4. Følg trin 3 (føj bekræftelsesregistreringen til din udbyders DNS-registreringer).
    5. Ignorer trin 4 i G Suite-dokumentationen (bekræftelsestrinnet): Dette kommer bagefter.
  3. Bekræft din ejendom i Search Console: Åbn din ubekræftede ejendom i Search Console (eller skift til din ubekræftede ejendom ved hjælp af ejendomsvælgeren). Klik på Bekræft, når du bliver bedt om det. Forsøg, der lykkes, bør blive bekræftet med det samme. Hvis du får vist en fejl, kan du gå til listen med potentielle fejl nedenfor. Bemærk! Der kan gå lidt tid, før DNS-ændringer bekræftes. Hvis vi ikke finder din registrering med det samme, skal du vente en dag og derefter gentage trin 3.
Vigtigt! Hvis du vil bevare bekræftelsen, skal du ikke fjerne DNS-registreringen – heller ikke efter bekræftelsen lykkes.

Mulige fejl:

I forbindelse med bekræftelse af DNS-registreringer kan der opstår følgende bekræftelsesfejl:

• Bekræftelsesregistreringen blev ikke fundet
    Din TXT-registrering blev ikke fundet. Der kan gå et par minutter efter indsendelsen af registreringen, før den bliver synlig for Google. Vent lidt, og prøv derefter igen.
  • Din bekræftelsesregistrering matchede ikke
    Der var ingen bekræftelsesregistreringer hos din DNS-udbyder, som matchede den værdi, du modtog i Search Console. Sørg for at bruge den registrering, der angives på bekræftelsessiden.
  • Du kan se flere almindelige bekræftelsesfejl længere nede.
Google Analytics-sporingskode

Hvis du bruger Google Analytics til at spore trafik på dit website, kan du bekræfte websitet via den Google Analytics-sporingskode, der er tilknyttet websitet. For at gøre dette skal du have redigeringstilladelse til den webejendom, hvis sporingskode bliver brugt af denne side. Sporingskoden skal desuden benytte enten kodestykket analytics.js eller gtag.js.

Sådan bekræfter du ejerskabet ved hjælp af Google Analytics:

• Vælg Google Analyticsinfosiden om bekræftelse for dit website, og følg vejledningen.
  • Placer sporingskoden i <head>-delen, ikke i <body>-delen, af din side. Hvis du ikke gør dette, kan websitet ikke bekræftes.
  • Brug koden, nøjagtigt som den er angivet. Du må ikke ændre den. Hvis du ændrer den, kan websitet ikke bekræftes.
  • Andre administratorer af din Google Analytics-konto får adgang til dit websites data i Search Console.

Google Analytics-sporingskoden bruges kun til at bekræfte ejerskab af websitet. Der gives ikke adgang til Google Analytics-data.

Den brugeragent, der bekræfter Google Analytics, har brugeragenttokenet Google-Site-Verification og den komplette brugeragentstreng Mozilla/5.0 (compatible; Google-Site-Verification/1.0)

Mulige fejl:

I forbindelse med bekræftelse ved hjælp af Google Analytics-sporingskode kan der opstår følgende bekræftelsesfejl:

• Kodestykket blev ikke fundet
    Er kodestykket placeret korrekt på startsiden?
  • Kodestykket har et forkert format
    Sørg for at bruge kodestykket, nøjagtigt som det angives.
  • Der blev fundet et forkert kodestykke (gammelt Google Analytics-kodestykke)
    Search Console understøtter kun kodestykker fra den nyeste version af Google Analytics.
  • Forkert type kodestykke (Tag Manager/administrator til tredjepartstags)
    Sørg for, at du bruger dit Google Analytics-kodestykke.
  • Kodestykket er placeret forkert
    Kodestykket skal placeres i <head>-sektionen på din startside.
  • Du har ikke en Google Analytics-konto/de tilstrækkelige tilladelser
    Du skal have en gyldig Google Analytics-konto, og du skal have tilladelse til at redigere på den pågældende konto.
  • Du kan se flere almindelige bekræftelsesfejl længere nede.
Containerkodestykke fra Google Tag Manager

Hvis du har en Google Tag Manager-konto, kan du bekræfte ejerskabet af et website ved hjælp af containerkodestykket fra Google Tag Manager.

Sådan bekræfter du ejerskabet ved hjælp af Google Tag Manager:

• Vælg Google Tag Managerinfosiden om bekræftelse for dit website, og følg vejledningen.
  • Du skal have tilladelserne "Se, rediger og administrer" på containerniveau i Google Tag Manager.
  • Placer <noscript>-delen af Tag Manager-koden umiddelbart efter det indledende tag <body> på din side. Hvis du ikke gør dette, kan websitet ikke bekræftes.
  • Du må ikke indsætte et datalag (eller andet end HTML-kommentarer) mellem tagget <body> og Tag Manager-koden. Hvis du gør dette, kan websitet ikke bekræftes.
  • Brug koden, nøjagtigt som den er angivet. Du må ikke ændre den. Hvis du ændrer den, kan websitet ikke bekræftes.
Den brugeragent, der bekræfter Google Tag Manager, har brugeragenttokenet Google-Site-Verification og den komplette brugeragentstreng Mozilla/5.0 (compatible; Google-Site-Verification/1.0)

Mulige fejl:

I forbindelse med bekræftelse ved hjælp af Google Tag Manager kan der opstår følgende bekræftelsesfejl:

• Du har ikke de tilstrækkelige tilladelser.
    Du skal have tilladelse til at administrere på din Google Tag Manager-konto.
  • Forkert tag
    Sørg for at bruge det korrekte tag, der er tilknyttet den konto, som bruges til login i Search Console.
  • Der er ingen container fra Tag Manager
    Du har ikke oprettet nogen containere på din Tag Manager-konto.
  • Tagget blev ikke fundet/er placereret forkert
    Sørg for at placere tagget på den rigtige side og placering, som beskrevet ovenfor.
  • Du kan se flere almindelige bekræftelsesfejl længere nede.
Google Sites

Når du opretter nye Google Sites-sider, vises og bekræftes de automatisk på din konto i Search Console. Hvis dit website ikke automatisk vises på startsiden for Search Console, skal du klikke på Tilføj et website. Dit website bekræftes automatisk.

Ældre websites eller websites med en tilpasset domænewebadresse bør bekræftes ved hjælp af metoden HTML-tag.

Bemærk, at dit website skal oprettes ved hjælp af den samme Google-konto, du bruger til Search Console.

Sørg for, at du er logget ind i Search Console med den konto, du bruger til at administrere dit Google-website.

Blogger

Når du opretter nye blogs i Blogger, tilføjes og bekræftes de automatisk på din konto i Search Console. Hvis din blog ikke vises automatisk på startsiden for Search Console, skal du tilføje ejendommen, hvorefter den burde blive bekræftet automatisk.

Ældre blogs bekræftes ikke automatisk og skal bekræftes ved hjælp af HTML-tagmetoden.

Sørg for, at du er logget ind i Search Console med den konto, du bruger til at administrere din blog.

Almindelige bekræftelsesfejl

Ud over de bekræftelsesfejl, der er specifikke for de forskellige metoder, kan følgende bekræftelsesfejl forekomme i de fleste bekræftelsesmetoder:

• Forkert tag/kodestykke/fil
    Sørg for at bruge den nøjagtige fil eller det nøjagtige tag eller kodestykke, du har modtaget, når du starter bekræftelsen.
  • Forbindelsen til din server fik timeout.
    Vi kunne ikke bekræfte filen på grund af et servertimeout. Dette kan skyldes, at serveren er nede eller er optaget og svarer langsomt. Kontrollér, at serveren svarer, og prøv igen.
  • Der opstod en fejl ved opslag efter websitets domænenavn.
    Vi forsøgte at få adgang til bekræftelsesfilen, men kunne ikke få adgang til dit domæne på grund af en DNS-fejl. Dette kan skyldes, at serveren er nede, eller at der er problemer med DNS-routing til dit domæne. Kontrollér, at domænet fungerer korrekt, og prøv igen.
  • Downloadanmodningen er blevet omdirigeret for mange gange.
    Tjek, at der ikke er potentielle problemer med webadressen, f.eks. et uendeligt loop.
  • Din server returnerede et ugyldigt svar.
    Dette kan forekomme, hvis dit website kræver adgangskodegodkendelse, eller hvis vi af andre årsager ikke kan få adgang til serveren.
  • Vi kunne ikke oprette forbindelse til din server.
    Tjek, at serveren ikke er nede, og at dit domæne fungerer korrekt, og prøv igen.
  • Der opstod en intern fejl.
    Hvis problemet fortsætter, kan du finde opdateringer i hjælpeforummet til Webmaster Central.
  • Timeout.
    Dit website eller domæneserveren er holdt op med at svare på vores anmodninger (afhængigt af den anvendte bekræftelsesmetode). Bekræft, at dit website svarer, og prøv derefter igen.
  • Dit domæne blev ikke fundet.
    Vi forsøgte at løse problemet med den webadresse, du gav os, men den er kan ikke registreres af DNS-tjenesten. Tjek, om du har angivet den korrekte webadresse til din ejendom.