Käyttäjien, omistajien ja käyttöoikeuksien ylläpito

Voit olla verkko-omaisuuden omistaja tai käyttäjä. Eri rooleilla on eri oikeudet ja ominaisuudet. Vain verkko-omaisuuden omistaja voi myöntää käyttöoikeuksia toisille käyttäjille.

Näytä ja ylläpidä käyttäjäluetteloa Käyttäjät ja käyttöoikeudet ‑sivulla.

YLLÄPIDÄ KÄYTTÄJIÄ JA KÄYTTÖOIKEUKSIA

Käyttöoikeudet

Jokaisella Search Consolen verkko-omaisuuden käyttäjällä on jokin seuraavista käyttöoikeuksista:

• Omistaja: Omistajilla on Search Consolessa täysi sivustojen hallintaoikeus. He voivat lisätä ja poistaa muita käyttäjiä, määrittää asetuksia, nähdä kaiken datan ja käyttää kaikkia työkaluja.
    Omistajia on kahdenlaisia, vahvistettuja ja valtuutettuja, vaikka molemmat näkyvätkin asetussivulla omistajina. Verkko-omaisuudella on oltava vähintään yksi vahvistettu omistaja. Muuten kenelläkään ei ole pääsyä siihen.
    • Vahvistettu omistaja: Omistaja, joka on vahvistanut omistajuutensa jollakin vahvistuskeinolla (esimerkiksi julkaisemalla sivustolla erityisen vahvistustiedoston) tai jonka omistajuuden Google on päätellyt (esimerkiksi Bloggerin ja Search Consolen käytöstä samalla Google-tilillä).
    • Valtuutettu omistaja: Käyttäjä, joka sai vahvistetulta omistajalta omistusoikeuden mutta joka ei ole vahvistanut omistajuuttaan. Voi lisätä käyttäjiä tai muita valtuutettuja omistajia. Jos omistusoikeuden myöntäneen vahvistetun omistajan vahvistus perutaan, myös valtuutettu käyttäjä menettää verkko-omaisuuden käyttöoikeuden. Valtuutettu omistaja näkyy omistajana, jonka asetussivulla ei ole vahvistustapoja.
  • Täysivaltainen käyttäjä: Tämä käyttäjä voi nähdä kaiken datan ja suorittaa joitakin toimintoja.
  • Rajoitettu käyttäjä: Tämä käyttäjä voi ainoastaan nähdä suurimman osan datasta.

Sivuston omistaja puuttuu

Jos sivustosi vahvistettu omistaja lähtee sivustolta tai et ole varma, kuka omistaja on, vahvista toinen sivuston omistajista. Uusi omistaja voi katsella sivuston kaikkien vahvistettujen omistajien ja käyttäjien luetteloa sekä omistajien vahvistustapoja. Voit tämän jälkeen poistaa aiemman omistajan vahvistuksen poistamalla hänen vahvistustunnuksensa (jos sivuston omistaja on vahvistettu esimerkiksi HTML-tagilla, voit poistaa HTML-tagin sivustolta). Katso lisätietoja omistajien lisäämisestä tai poistamisesta.

Käyttäjien lisääminen tai poistaminen

Verkko-omaisuudella voi olla enintään sata käyttäjää muokkaus- tai lukuoikeuksilla.

Voit lisätä uuden käyttäjän seuraavasti:

1. Valitse verkko-omaisuus Search Consolesta.
  2. Klikkaa navigointipalkin asetuskuvaketta Asetukset.
  3. Valitse Käyttäjät ja käyttöluvat.
  4. Valitse Lisää käyttäjä ja myönnettävät käyttöoikeudet. Kirjoita uuden käyttäjän Google-tilin nimi (sähköposti). (Search Console -verkko-omaisuuden käyttö edellyttää Google-tiliä.)
  5. Valitse käyttäjälle myönnettävän käyttöoikeuden taso.
  6. Uuden omistajan on lisättävä verkko-omaisuus luetteloonsa voidakseen käyttää sitä.

Käyttäjän poistaminen:

1. Valitse verkko-omaisuus Search Consolesta.
  2. Klikkaa navigointipalkin asetuskuvaketta Asetukset.
  3. Valitse Käyttäjät ja käyttöluvat.
  4. Valitse poistettavan käyttäjän kohdalta Lisää ‑valikko ja Poista käyttäjä. Muutoksen pitäisi astua voimaan saman tien.
Omistajien lisääminen tai poistaminen

Valtuutetut omistajat

Valtuutettu omistaja on saanut vahvistetulta omistajalta omistusoikeuden mutta ei ole suorittanut vahvistusvaiheita.

Jos haluat lisätä omistajan tai korottaa toisen käyttäjän omistajaksi:
  1. Avaa verkko-omaisuuden omistajien ylläpitosivu.
  2. Valitse verkko-omaisuus.
  3. Valitse Lisää omistaja.
  4. Ilmoita käyttäjän tiedot.
  5. Pyydä uutta omistajaa lisäämään verkko-omaisuus luetteloonsa.

Valtuutetun omistajan omistajuuden poistaminen

1. Avaa verkko-omaisuuden omistajien ylläpitosivu.
  2. Valitse verkko-omaisuus.
  3. Valitse poistettavan omistajan kohdalta Poista vahvistus.

Valtuutetun omistajan rajoittaminen käyttäjäksi

1. Poista omistajuus yllä kuvatulla tavalla.
  2. Lisää käyttäjälle uusi käyttöoikeustaso Käyttäjien lisääminen tai poistaminen ‑kohdan mukaisesti.

Vahvistetut omistajat

Lisää itsesi vahvistetuksi omistajaksi:

• Suorita vahvistusvaiheet. Huomaa, ettet voi lisätä toista käyttäjää vahvistetuksi omistajaksi.

Vahvistetun omistajan poistaminen:

1. Vahvistetun omistajan poistaminen verkko-omaisuudesta edellyttää kaikkien omistajuuden vahvistukseen käytettyjen tunnusten poistamista. Näitä ovat esimerkiksi HTML-tiedoston latauksen HTML-vahvistustiedosto tai Analytics-koodin vahvistusmenetelmän Google Analytics ‑seurantakoodi.
  2. Avaa verkko-omaisuuden omistajien ylläpitosivu.
  3. Valitse verkko-omaisuus.
  4. Valitse poistettavan omistajan kohdalta Poista vahvistus.
Käyttäjän käyttöoikeuksien muuttaminen

Vain vahvistettu omistaja voi muuttaa toisen käyttäjän käyttöoikeuksia.

Voit muuttaa kaikkien vahvistamattomien omistajien käyttöoikeuksia.

Jos haluat korottaa käyttäjän omistajaksi tai rajoittaa käyttöoikeuden omistajasta käyttäjäksi, lue Käyttäjien lisääminen tai poistaminen.

Käyttöoikeuksien muuttaminen:

1. Valitse verkko-omaisuus Search Consolesta.
  2. Klikkaa navigointipalkin asetuskuvaketta Asetukset.
  3. Valitse Käyttäjät ja käyttöluvat.
  4. Voit muuttaa käyttöoikeutta käyttäjän kohdalta avattavasta valikosta. Jos avattavaa valikkoa ei voi valita, et ole vahvistettu omistaja tai valitsemasi käyttäjä on vahvistettu omistaja.
  5. Muutoksen pitäisi astua voimaan saman tien.

Jos kaikki vahvistetut omistajat poistetaan, kaikki käyttäjät ja valtuutetut omistajat menettävät verkko-omaisuuden käyttöoikeuden lisäajan päätyttyä. Verkko-omaisuutta koskevaa dataa kerätään edelleen, mutta kukaan ei voi nähdä sitä, ennen kuin joku vahvistaa verkko-omaisuuden omistajuutensa.