Käyttäjien, omistajien ja käyttöoikeuksien ylläpito

Voit olla omaisuuden omistaja tai käyttäjä. Eri rooleilla on eri oikeudet ja ominaisuudet. Vain omaisuuden omistaja voi myöntää käyttöoikeuksia toisille käyttäjille.

Lue ja ylläpidä käyttäjäluetteloa avaamalla (sivuston) Asetukset Asetukset > Käyttäjät ja luvat Search Consolessa.

YLLÄPIDÄ KÄYTTÄJIÄ JA KÄYTTÖOIKEUKSIA

Käyttöoikeudet

Jokaisella Search Consolen omaisuuden käyttäjällä on jokin seuraavista käyttöoikeuksista:

• Omistaja: Omistajilla on Search Consolessa täysi omaisuuksien hallintaoikeus. He voivat lisätä ja poistaa muita käyttäjiä, muuttaa asetuksia, nähdä kaiken datan ja käyttää kaikkia työkaluja. Omaisuudella on oltava vähintään yksi vahvistettu omistaja. Muuten kenelläkään ei ole pääsyä siihen.
  • Täysivaltainen käyttäjä: Tämä käyttäjä voi nähdä kaiken datan ja suorittaa joitakin toimintoja.
  • Rajoitettu käyttäjä: Tämä käyttäjä voi ainoastaan nähdä suurimman osan datasta.
  • Yhdistetty taho: Yhdistetty käyttäjä tai tili voi tehdä tiettyjä asioita sivuston puolesta tai käyttää tiettyä dataa. Toisin kuin sivuston omistajat ja käyttäjät, yhdistetyt käyttäjät eivät voi avata tai nähdä Search Console ‑tiliäsi tai dataa suoraan, mutta voivat tehdä muita asioita. Toiminnot ja käyttöoikeudet vaihtelevat riippuen yhteystyypistä (esimerkiksi Chrome Web Store tai YouTube-kanava).
Käyttöoikeustiedot
Ominaisuus Omistaja Täysivaltainen käyttäjä Rajoitettu käyttäjä
Katso kaikki raportit
Omaisuuden asetukset (maantieteellinen kohdistaminen, indeksointinopeus) Vain luku
URL-osoitteen parametrit Vain luku
Verkko-osoitteenmuutos Vain luku Vain luku
Käyttäjien hallinnointi Tietoja Tietoja
Hakemiston kattavuus Vain luku
Estetyt URL-osoitteet
URL-tarkastus Vain haku
Kehitys
Linkit
URL-osoitteiden poistaminen Vain luku
Rich-tulosten tilaraportit
Viestien vastaanottaminen 1
Uudelleenarviointipyyntö
Linkkien hylkääminen
Google Analytics -tilin linkitys
Sivuston omistajien lisääminen tai poistaminen
Data Highlighter
Vahvista korjaukset
Raportin linkkien poistaminen
Lisää käyttäjiä
Lähetä sivustokartta

1 Rajoitetut käyttäjät saavat vain itseään koskevia viestejä.

Sivuston omistaja puuttuu

Jos sivustosi ainoa vahvistettu omistaja poistuu tiimistä tai et ole varma, kuka omistaja on, sinun (tai jonkun sinulle tutun) on vahvistettava sivuston omistajuus pääsyn säilyttämiseksi (tai palauttamiseksi) sivustolle.

Jos sivusto siirtyy toiselta omistajalta sinulle, voit omistajuuden vahvistamisen jälkeen poistaa aiemman omistajan vahvistuksen poistamalla hänen vahvistustunnuksensa (jos sivuston omistaja on vahvistettu esimerkiksi HTML-tagilla, voit poistaa HTML-tagin sivustolta). Katso lisätietoja omistajien lisäämisestä tai poistamisesta.

Käyttäjien lisääminen tai poistaminen

Omaisuudella voi olla enintään sata käyttäjää muokkaus- tai lukuoikeuksilla.

Sinun on oltava omaisuuden omistaja (tai ylätason omaisuuden omistaja), jotta voit lisätä tai poistaa käyttäjiä.

Uuden käyttäjän lisääminen

1. Valitse omaisuus Search Consolesta.

2. Klikkaa navigointipalkin Asetukset-kuvaketta Asetukset.
  3. Valitse Käyttäjät ja käyttöluvat.
  4. Valitse Lisää käyttäjä ja myönnettävät käyttöoikeudet. Kirjoita uuden käyttäjän Google-tilin nimi (sähköposti). (Search Console -omaisuuden käyttö edellyttää Google-tiliä.)
  5. Valitse käyttäjälle myönnettävän käyttöoikeuden taso.
  6. Uuden omistajan on lisättävä omaisuus luetteloonsa voidakseen käyttää sitä.

Käyttäjän poistaminen

1. Valitse omaisuus Search Consolesta.
  2. Klikkaa navigointipalkin Asetukset-kuvaketta Asetukset.
  3. Valitse Käyttäjät ja käyttöluvat.
  4. Valitse valikko More poistettavan käyttäjän kohdalta ja valitse Poista käyttöoikeus. Muutoksen pitäisi tulla hyvin nopeasti voimaan.
Omistajien lisääminen tai poistaminen

Omistaja on todentanut itsensä jonkinlaisella todennustunnuksella (HTML-sivulla tai ‑tagilla, DNS-tallenteella tai jollakin muulla menetelmällä).

Jos kaikki omistajat poistetaan, kaikki käyttäjät menettävät pääsyn omaisuuteen lisäajan jälkeen. Omaisuutta koskevaa dataa kerätään edelleen, mutta kukaan ei voi nähdä sitä, ennen kuin joku todentaa omaisuuden omistajuuden.

Itsen lisääminen omistajaksi

Et voi lisätä toista henkilöä todennetuksi omistajaksi Search Consolessa, koska hänen pitää itse luoda henkilökohtaiseen Google-tiliinsä yhdistetty tunnus. Hän voi kuitenkin jakaa tunnuksen sellaisen henkilön kanssa, joka voi todentaa omaisuuden omistajuuden (esimerkiksi ladata hänen HTML-todennustiedostonsa oikeaan paikkaan sivustolla).

Omistajan poistaminen

1. Todennetun omistajan poistaminen omaisuudesta edellyttää kaikkien todennukseen käytettyjen tunnusten poistamista. Näitä ovat esimerkiksi HTML-tiedoston latauksen HTML-vahvistustiedosto tai Analytics-koodin vahvistusmenetelmän Google Analytics ‑seurantakoodi.
  2. Avaa Käyttäjät ja käyttöoikeudet ‑sivu.
  3. Valitse poistettavan omistajan vierestä Hallinnoi sivuston omistajia.
  4. Katso kaikki kyseisen käyttäjän todennustavat. Sinun on poistettava jokaisen luetellun todennustavan todennustunnus. Jos luettelossa on esimerkiksi "HTML-tagi", sinun on poistettava kyseisen henkilön HTML <meta> ‑tagi sivustolta. Jos luettelossa on "HTML-tiedosto", sinun on poistettava kyseisen henkilön HTML-todennustiedosto sivustolta. Täältä löydät lisätietoja kustakin todennusmenetelmästäJos et poista käyttäjän kaikkia todennustunnuksia, hänet todennetaan uudelleen omistajaksi jäljelle jääneillä tunnuksilla.
  5. Poista omistaja klikkaamalla käyttäjän nimen vierestä Poista vahvistus. Omistajan todennustunnus on poistettava tai todennuksen poistaminen epäonnistuu.

Huomasitko tuntemattoman omistajan?

Jos huomasit omistajan, jota et tunnista, tili on ehkä hakkeroitu. Hakkeri voi todennäköisesti lisätä tunnuksensa takaisin sen jälkeen, kun olet poistanut sen. Käy siksi verkkovastaavien Hacked!-sivustolla ja yritä suojata sivusto itse, tai ota yhteyttä verkkosivustojen turvallisuusammattilaiseen, joka voi auttaa sivuston suojaamisessa.

Käyttäjän käyttöoikeuksien muuttaminen

Vain vahvistettu omistaja voi muuttaa toisen käyttäjän käyttöoikeuksia.

Voit muuttaa kaikkien vahvistamattomien omistajien käyttöoikeuksia.

Jos haluat korottaa käyttäjän omistajaksi tai rajoittaa käyttöoikeuden omistajasta käyttäjäksi, lue Käyttäjien lisääminen tai poistaminen.

Käyttöoikeuksien muuttaminen:

1. Avaa omaisuuden Käyttäjät ja käyttöoikeudet ‑sivu.
  2. Valitse muutettavan käyttäjän vierestä eri käyttöoikeustaso.
  3. Muutoksen pitäisi astua voimaan saman tien.